USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Шацькі озера» хотіли передати для реабілітації нацгвардійців

9 Жовтня 2015 08:21
Пансіонат «Шацькі озера» пропонували передати Міністерству внутрішніх справ для лікування та реабілітації міліціонерів і нацгвардійців. Та волинські депутати не підтримали цю ініціативу.

Нагадаємо, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до Волинської обласної ради з проханням виділити один із комунальних закладів для потреб МВС, де б змогли проходити реабілітацію правоохоронці та нацгвардійці.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання 35 позачергової сесії обласної ради сьогодні, 8 жовтня.

Як відповідь Міністру, депутат облради Сергій Слабенко запропонував облраді відмовитися від претензій на пансіонат «Шацькі озера» і запропонувати його МВС.

«Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попросив розглянути можливість віддати одне з комунальних підприємств для того, щоб бійці МВС, у тому числі й Нацгвардії, могли пройти реабілітацію. Ми не можемо віддати таке майно, бо в нас є власні питання соціального характеру. Але є рішення Вищого господарського суду про повернення в державну власність пансіонату «Шацькі озера». Цей пансіонат має відремонтовані приміщення, номери, їдальню, лікувальну базу. Пропоную залишити його у державній власності з передачею МВС», - зауважив депутат.

Нагадаємо, Господарський суд Волинської області зобов’язав повернути пансіонат «Шацькі озера» державі, задовольнивши позов прокурора.

Так, під час перевірки працівники прокуратури встановили, що у січні 2001 року Світязька сільська рада, не перевіривши правовстановлюючі документи ЗАТ «Волиньтурист» та залишивши поза увагою той факт, що майно пансіонату «Шацькі озера» знаходиться у господарському віданні товариства (а це не є підставою для набуття права власності), прийняла рішення про визнання права власності на пансіонат за «Волиньтуристом». На підставі вказаного рішення товариству видали свідоцтво про право власності на будівлі та споруди пансіонату «Шацькі озера», яке у липні 2009 року зареєстроване у Реєстрі прав власності на нерухоме майно.

Після судових засідань комплекс будівель пансіонату вартістю понад 18 мільйонів гривень повернули у державну власність.

Згодом депутати Волинської облради підтримали звернення до Кабміну та Фонду держмайна щодо передачі пансіонату, двох готелів та низки будівель у комунальну власність громаді Волині.

Але саме майно досі не передане державі: ПрАТ «Волиньтурист» каже, що передасть майно тоді, коли ця процедура буде врегульована законом. Так само не передають Фонду держмайна і готель «Світязь».

Таким чином, якби «Шацькі озера» передали б МВС, то розбиратися з підприємством довелося б правоохоронному відомству. Та волинські депутати не підтримали пропозицію колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
волиняка Показати IP 9 Жовтня 2015 08:36
А Аваков ху-ху не хо-хо?! Знаємо що він хотів під цим "прикриттям"!!! У Криму нехай робить бази!!!
БОЕЦЬ до волиняка Показати IP 9 Жовтня 2015 09:40
МЕНТАМ ВСЕ А ДЕ ПРОХОДИТИ РЕАБIЛIТАЦIЮ ПРОСТИМ ХЛОПЦЯМ З СЕЛА ,ДА ОТО ПРАВИТЕЛI.
123 Показати IP 9 Жовтня 2015 08:50
Видать слабенко головой серьёзно треснулся!
Просто лучанин Показати IP 9 Жовтня 2015 17:31
Тормозніть хлопці з захопленням територій. В країні,ще є люди окрім тих хто потребує реабілітації. Правильно наші зробили. Вже Світязь і так "кусок бабла" якій всі ділять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus