USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Що робити, якщо вкусила собака. КОМЕНТАР

7 Листопада 2013 11:03
Інформація про те, що на лучанку напала собача зграя, поширилась інтернетом вчора, 6-ого листопада.
Директор комунального підприємства «Ласка» Дана Новарчук відреагувала повідомленням для ЗМІ, що треба робити у випадку, якщо людину покусала собака.

Зокрема вона розповідає: «У понеділок до нас безпосередньо на КП «Ласка» звернувся чоловік, дружину якого вкусив пес в районі вулиця Кравчука. Сама постраждала показала нам зграю собак, пес з якої її вкусив (оскільки самка тічкувала, біля неї було багато собак). Проте жінка не пам’ятала, який саме пес спричинив травму, тому ми забрали усіх».
Відлов, зі слів захисниці тварин, відбувався у парку за РАЦСом.
«Коли людина після покусу дзвонить нам відразу і показує тварину, яка завдала їй шкоди, ми її забираємо. Поселяємо в карантин і спостерігаємо за нею. Через 14 днів лікар ветеринарної медицини дає заключення про стан здоров’я тварини, якщо вона жива, людині не потрібно робити щеплення від сказу, що економить час постраждалої та бюджетні кошти. Якщо тварина загинула, проводиться експертиза на виявлення сказу. Отже, найперше після покусу - потрібно звернутись до травмпункту, після отриманої медичної допомоги до КП «Ласка». Ні в якому разі не займатись самолікуванням і вбивством чи нападом на тварину, яка укусила. Чим швидше людина звернеться у спеціалізовані служби, тим більше шансів надати їй кваліфіковану допомогу як медичним працівникам, так і працівникам відлову КП «Ласка», - наголошує Новарчук.

«Усі громадяни, які звертались до нас розуміють, в чому основне завдання КП «Ласка». Розуміють, що ми допомагаємо людям, що ми вирішуємо проблему, а не створюємо її», - резюмує голова організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
KACKA Показати IP 7 Листопада 2013 11:24
Ця кур..а відмиває гроші, а толку з них ніякого.
Просто спостереження до KACKA Показати IP 7 Листопада 2013 16:55
Назва статті "Що робити, якщо вкусила собака." з такими підходами ініціаторка статті вже визнає свою некомпетентність! Громаду цікавить, "що зроблено, щоб не кусали собаки" або "що робити та як використовувати піджручні засоби (на вулиці: палки, дрючки, спеціальні лякалки (які і де купити)) щоб собаки не вкусили", бо наша служба непрофесіонали та повністю некомпетентна у вирішенні цих завдань, і тримають нас просто так. А відкриту у статті тему ви висвітлювати на-жаль некомперетентні у медицині те, що ви намагаєтесь тут подати як піклування про людей називається просто "Профілактика укусів тварин" цю роботу професійно виконують медичні працівники після вашої непрофесійності. Ваше завдання прибрати з вулиць зграї тварин а не коментарі з чужої роботи собі приписувати!
Медпрацівник до Просто спостереження Показати IP 7 Листопада 2013 17:09
Мені сподобався уривок, з якого можна зробити висновок що протягом 14 діб жодних профілактичних заходів робити не треба. Пані захисниця тварин якщо ви не володієте питаннями з галузі медицина а саме інфекції, бактерії та супутні (реакції) зараження - не дезінформуйте людей. Панове профілактика сказу повинна відбуватися завжди. Це дуже підступна хвороба неслухайте самодурів та не займайтеся самолікуванням. Так звичайно уколи це неприємно але просто подивіться у мережі про сказ. Крім сказу в організм людини може потрапити і інша інфекція, що на зубах бродячих тварин тому робляться інші аналізи. (Коли людина після покусу дзвонить нам відразу і показує тварину, яка завдала їй шкоди, ми її забираємо. Поселяємо в карантин і спостерігаємо за нею. Через 14 днів лікар ветеринарної медицини дає заключення про стан здоров’я тварини, якщо вона жива, людині не потрібно робити щеплення від сказу, що економить час постраждалої та бюджетні кошти. Якщо тварина загинула, проводиться експертиза на виявлення сказу)
Сейозно!!! Де взяти протиправцеву вакцину??? до Медпрацівник Показати IP 26 Листопада 2013 00:00
В ярких аптеках мiста (мicт), районiв, областi постiйно в наяностi - протипрацевий анатоксин??? Де список таких аптек?? Хто контролюе його наявнicть? Хто фiнансуе наявнiсть? Чи собак легше чи вигiднiше "захищати" нiж покусаних людей???
Лучанка Показати IP 7 Листопада 2013 11:33
Звертайтесь .. "на деревню к дедушке". Хоча б якісь координати дали
Віка Показати IP 7 Листопада 2013 11:53
Ця Дана ніколи-повірте-не реагує і собаки для неї важливіші за людей, а жителів нехай собаки гризуть далі. Я сама особисто скільки разів просила її бо уже в двір не можна вийти-повно тих бродяг ще й таких підозрілих лазить, а вона пообіцяє і на тому вся пісня. Дивуюсь як таку безвідповідальну брехливу особу можна тримати на тій посаді-позорисько!
Хі-хі Показати IP 7 Листопада 2013 12:03
А до кого звертатися тим, хто живе поряд з притулком на Мамсурова? Дана, Я відкрию тобі великий секрет, у місті повно зграй бродячих собак і вони кидаються на людей. Крім того я відкрию тобі маленький секрет - твої робота не обмежується розтягуванням грошей і введенням нових податків, а визначають зовсім інше коло обов"язків. Так що п...дуй на Мамсурова і корми собак
Ірина Показати IP 7 Листопада 2013 12:27
Пора відстрілювати, позорисько вже а не місто. Всіх собак все одно не помістиш в притулок. А їх вже занадто багато!
до слова Показати IP 7 Листопада 2013 13:00
собака не вкусила, а вкусив
Ліда Показати IP 7 Листопада 2013 14:36
За собак дзвонила і Дані і на "гарячу лінію" і в "Комунтранс" і на службу 15-80 - все надарма, в кращому випадку мене тільки вислухали, а дехто радив виходити з дому з тормозком для собак (журналіст з газети "Луцький замок")і тоді собаки не будуть кусатися!!!
василь Показати IP 7 Листопада 2013 18:52
Відстрілювати ТА травити тих собачок треба, бо скоро на вулицю не можливо буде вийти, а дітям як гуляти на вулиці?та й дорослому часом теж іти страшнувато, так звані любителі та захисники тварин хай позбирають своїх собак та в себе їх доглядають,
лучанка Показати IP 7 Листопада 2013 19:00
собаки не винні,а винні люди,які шкодують гроші на стерилізацію своіх собак.Звідки беруться під під,іздами маленькі цуценята-іх просто підкидають люди,а потім жаліються на бездомних собак.Немае в нас культури.
Ира и Даша Показати IP 30 Березня 2016 16:05
Я взяла свою собаку на руки коли до нас підійшов приблудний пес приблудна собака чуть не загризла мого цуцика. ЛЮДИ Я ВАС БЛАГАЮ НЕ ПУСКАЙТЕ ДИТИНУ САМУ ГУЛЯТИ З ЦУЦИКАМИ !!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus