USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Стентування судин лучанам не робитимуть

16 Квітня 2014 14:37
У Волинському обласному центрі кардіоваскулярної патології та тромболізису, який знаходиться у Луцькій міській клінічній лікарні, залишилися всього 6 стентів.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 16 квітня.

Як розповів керівник Центру Андрій Ягенський, у рамках програми «Волинькард» минулого року поставили 32 стенти хворим з інфарктом міокарда, планово поставили 4 стенти.

«Всього залишилося 6 стентів. У кожної людини індивідуальні судини.

Щоб хоч одну людину протестувати, має бути лінійка мінімум 15 стентів. Тому ми призупиняємо програму стентування», - повідомив він.

З його слів, центр чекає на держзакупівлю стентів, але це відбудеться не раніше жовтня. Кошти Світового банку також надійдуть не раніше осені цього року. Тож майже півроку Центр не матиме засобів для стентування.

На мінімальну кількість стентів, кожен з яких коштує близько 25 тисяч гривень, необхідно близько півмільйона гривень.

Члени міськвиконкому затвердили протокольне доручення управлінню бюджету та фінансів відшукати можливість дольової участі у програмі «Волинькард».

Нагадаємо, вчора під час сесії міської ради, депутати затвердили секвестр бюджету, рішенням урізали міський бюджет на 17 мільйонів гривень. Найбільше постраждали галузі освіти та охорони здоров’я.

Також міськвиконком вирішив звернутися до обласної ради з проханням відшукати кошти на стенти для центру. Окрім того, звернуться і до обласного управління охорони здоров’я, аби обласна клінічна лікарня поділилася стентами, які в ній є.

До слова, фінансування програми «Волинькард» поділили між двома кардіоцентрами, які розташовані в обласній клінічній лікарні та Луцькій міській поліклініці. Кошти розділили між ними порівну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
11 Показати IP 16 Квітня 2014 15:29
Зате 500 тис. грн "горе" -патриоти видилили на памятник Бандери, який буде стояти за рахунок життив людей, яким необхидне ликування. От маемо волиняни нову владу, --дюае не за живих а за мертвих....Слава Вам-и горе вам
Сусід Показати IP 16 Квітня 2014 16:45
Йопт, то на памятник Бандері півмільйона гривень є, а на людські життя - фіглі? Чим ті довбодепутати думають? Явно не мізками, а с***ми!
Майдан Показати IP 16 Квітня 2014 16:53
11 ,Сусіду=не брешіть і не несіть дурні, бо це неправда.
qwerty Показати IP 16 Квітня 2014 18:31
станом на сьогодні стентів залишилось 4. а ціна далеко не завжди 25000. часто-густо набагато дорожче. стенти різні.
Ок до qwerty Показати IP 16 Квітня 2014 23:22
25000 це дорожчі із спеціальним покриттям. Просто є ще розхідники катетери провідники балони контраст, які теж не дешеві.
Лучанка Показати IP 16 Квітня 2014 18:38
Майдану Це правда. Бюджетна комісія підтримала пропозицію Сергія Слабенка про виділення 500 тисяч гривень на пам"ятник Бандері в Луцьку. Що їм криза? Лікуватись вони можуть і за кордоном, вітчизняна освіта теж не потрібна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus