USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Треба все помітити вчасно», - лікар неонатолог про перші хвилини життя немовлят

18 Лютого 2017 19:00
«Немає ціннішої роботи, ніж бути мамою», - так стверджує чоловік, педіатр-неонатолог Андрій Бігун. Нині він працює у Луцькій центральній районній лікарні. Оглядає малечу одразу ж після її з’яви на світ, аби нічого не пропустити, щоб вона була здоровою.

Із молодим спеціалістом вдалося поспілкуватися на робочому місці, в оновленому пологовому відділенні.

Про це йдеться на сторінках щотижневої газети Волинські Новини (№ 54).

– Чому обрали саме цю медичну спеціалізацію?

– Так склалося, що я потрапив на навчання у Вінницький національний медичний університет. Не через якісь «блати», ні. Коли закінчив школу, зробив спробу вступити туди, і все вийшло.

Щодо неонатології, то був саме такий розподіл, коли я закінчував навчання на державній формі. Після університету – два роки інтернатури. Згодом мене скерували працювати у Ковель. Був там рік, а вже півроку я тут – у Луцькій центральній районній лікарні.

– Чи вплинула робота на ваш світогляд? Можливо, зовсім по-іншому сприймаєте нині представниць чарівної статі?

– До жінок завжди ставився доб­ре, з позитивом. Щоправда, таки більше почав їх цінувати у плані материнства. Адже бачу, через що вони проходять під час пологів, як долають ті проблеми, які, буває, виникають у їхніх діток після народження, як у них із перших секунд прокидається материнський інстинкт.

У мене більше поваги з’явилося до жінок – немає ціннішої роботи, ніж бути мамою.

– А саме материнство, так би мовити, «молодшає» чи «старшає»?

– Його середній вік – 20-25 років. Хоча наші жінки народжують і в 14, і в 42.

– Чи маєте другу половинку, сім’ю?

– Так, я одружений уже п’ять років. У мене є син, йому рік і два місяці. У цьому плані в мене все склалося добре.

Був присутній на пологах у дружини. Іноді робота з домом таки поєднуються (усміхається, – ВН).

– Якими рисами характеру має бути наділений чоловік вашої спеціальності?

– Перш за все він має бути людяним, як і будь-який лікар. Здоров’я – це життя. Тому мусить чітко розуміти, для чого він тут і що має робити.

Також – терпеливим та витривалим. Має любити дітей, бути тактовним у спілкуванні з мамами. У нього має бути розвинутою й інтуїція, бо дітки одразу самі не скажуть, що їх турбує. Треба все помітити вчасно, щоб не було загрози для малечі в подальшому. Адже перші хвилини життя у цьому сенсі є основними.

Спілкувалася Світлана ЗОЗУЛЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Таня Показати IP 19 Лютого 2017 14:17
Щодо компетенції цього лікаря я дуже сомніваюсь!Дитинці в перші години життя призначити колоти два антибіотики,причому інші лікарі сказали що це дуже сильні антибіотики!!!!Таке рішення він прийняв зробивши аналізи відразу після пологів,коли моя дитини трішки наковталась навколоплідних вод!!!Коли про призначення цих антибіотиків я розповіла іншому лікарю,тоді зробили повторно аналізи і ці антибіотики відмінили,бо вони були не потрібні!!!!!Після того як про відміну антибіотиків дізнався Андрій Бігун,прибігав до мене в палату сваритись що це таке,що я відмовилась виконувати його призначення???!!!Запитував чи я бачила дітей в морзі,які помирають від того що наковтались вод!!!???Як про таке говорити молодій мамі ?Що це за лікар!!!!!Шановний Андрій Бігун треба було свою дитину колоти антибіотиками!Як з перших аналізів робити такі висновки?Чому інший лікар відмінив ці антибіотики?Мабуть набагато розумніший лікар!!!!Таким лікарям працювати з маленькими дітьми не можна,бо навіть як народиться здорова дитинка то такий лікар як Андрій Бігун її скалічить!
Яна до Таня Показати IP 3 Березня 2017 21:04
Шановна Тетяно,ваша наївність ,неосвітченість і упередженість просто зашкалюють..Маючи уже своє дитя можливо пора зняти рожеві окуляри і перестати бігати як заблукавша овечка.Як можна без медичної освіти висувати такі гучні звинувачування і ставити під сумнів компетентність і кваліфікацію лікаря.Якщо ви вважаєте що той лікар кращий який прагне вскочити поперед іншого і напряму заявивши пацієнту що попередній не правий то мені вас жаль.Він банально правил лікарської солідарності не знає про що тут далі говорити?Це раз..По друге :на руках у Андрія ні одна дитина не померла ,а скількох він просто витяг з лап смерті,відкачав..Це лікар від Бога..Моя дитина іще ні рвзу не була у важуому стані тільки завдяки йому..Він в будь-який час і приїжджав і надавав телефонні консультації.. Я ніколи не ставила і не поставлю під сумнів його рішення що до лікування.В той час коли дільничі педіатри ставили нам діагнози як цигани по картам,він безпомилково оприділив нашу недугу і консультував до повного одужання..А про його толерантність і вихованість як лікаря може сказати кожен його пацієнт..Тому ваші слова смішні і упередженні..Він діяв в інтересах вашої дитини..Дай Бог щоб робота от того"доброго" лікаря з часом не вилізла вам боком..
Наталія Показати IP 13 Вересня 2019 23:38
Андрій Васильович Бігун найкращий лікар в Луцьку. Він мою дитину витяг з таких бід, що мало кому навіть снилось... жоден лікар в місті не міг дати правельне лікування а мова йде про А. Д і алергії... а по різних лікарях лікарнях бігали рік і толку 0 поки не знайшли Андрія Васильовича, все життя буду йому вдячна за здоров'я сина.
Юрій Показати IP 9 Травня 2020 20:14
Шановна Тетяна! А чи не задумувались Ви чому аналізи Вашої дитини стали кращими? Якби у Вас було хоч найменше уявлення і розуміння про інфекційні процеси, Ви б зрозуміли, що аналізи покращуються від правильно призначеного лікування. Тому дякуйте цьому лікарю за те, що хотів вберегти вашу дитину від вродженої пневмонії, сепсису чи навіть смерті. Своїми коментарями ви не просто дискредитуєте лікаря, а взагалі з багном змішуєте усю медичну систему закладу в якому він працює. Адже якщо перші аналізи погані, а другі (і без лікування, як на вашу думку) хороші - значить лабораторія серйозно помиляється, один лікар починає наговорювати на методики лікування іншого (при цьому працюючи в одному відділенні) це означає, що адміністрація допускає помилки при організації роботи колективу, а у лікарів немає єдиної тактики у веденні пацієнтів. Тому якщо спиратися на ваш коментар, я б взагалі не рекомендував би відвідувати цей медичний заклад. І на майбутнє - розберіться повністю у ситуації, а лише потім звинувачуйте людей. І дякуйте Богу (а не тому іншому хорошому лікарю) за те, що з вашою дитиною усе гаразд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus