USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Кабінети довіри для ВІЛ-інфікованих на Волині

30 Жовтня 2014 13:34
На Волині кабінети довіри для людей ВІЛ-інфікованих створили в кожній районній лікарні. Зі слів медиків, це допоможе виявляти хвороби на ранній стадії, відтак, сприятиме ефективнішому лікуванню.

Про те, що кабінети довіри є в кожному райцентрі запевнив читачів Інформаційного агентства Волинські Новини заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Іван Грицюк.

«Дійсно, кабінети довіри є в кожній районній лікарні», - наголосив медик.
Зауважимо, що таке завдання дав Грицюк своїм підлеглим 4-го липня під час засідання колегії управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації із генеральними директорами, головними лікарями лікувально-профілактичних закладів області. Терміни виконання – 4 місяці.

Мотивував цю необхідність тим, що коли виявити хворобу на ранній стадії, то можна пролікуватися й жити повноцінно.

З його слів, на Волині 758 людей проходять антиретровірусну терапію, а цими препаратами лікарні повністю забезпечені. Й наголосив, що люди, які приймають АРТ – нормально живуть, народжують здорових дітей, працюють на своїх роботах.

Аби перевірити, чи дійсно кабінети довіри є в усіх райцентрах – редакція вибірково зателефонувала у три мадзаклади: територiальне медичне об’єднання Любомльського i Шацького районів, Маневицьку центральну районну лікарню і Турійську центральну районну лікарню.

Як виявилося, дійсно у цих медичних установах кабінети довіри є.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus