USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцькій лікарні помирає 2 відсотки пацієнтів

28 Жовтня 2014 17:25
Показник летальності серед пацієнтів комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня» становить 2%. Головний лікар пояснює таку велику цифру тим, що швидка привозить багато іногородніх людей похилого віку з інфарктами та інсультами.

Про це йшлося під час колегії управління охорони здоров’я Луцької міської ради сьогодні, 28-го жовтня.

«Міська клінічна лікарня за 9 місяців роботи належно функціонувала. До того ж, ми скоротили перебування пацієнта на ліжко-місці, в середньому цей показник -10.7 дня. Щодо оперативного втручання, то це - 70% пацієнтів. Летальність до 2 відсотків - високий показник, але це більше стосується людей похилого віку, яких до нас доставляє швидка з інсультами чи інфарктами. Якщо підрахувати, то в нашій лікарні - 30% іногородні. За добу ми робимо десь 30 операцій», - розповідає головний лікар комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня» Лариса Духневич.



Під час колегії вона також зауважили, що громадянська свідомість лучан щодо донорства зросла в рази. Вона пов’язує це з подіями в зоні АТО та додає, що план зі збору крові перевиконано і нині складає 120%.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
дід Свидригайло Показати IP 28 Жовтня 2014 17:27
бо у людей нема грошей, а у тих тіко очі і бігають, щоб бабла дали. Як нема грошей, на тебе в лікарні ніхто і не подивиться.
Смута Показати IP 28 Жовтня 2014 17:35
2% - це великий показник летальності (де-факто, цей показник мабуть ще вищий). В Європі головного лікаря лікарні з таким показником смертності звільнили би. Не треба шукати виправдання: то довго вести, то старі помирають бла-бла-бла. Треба думати як змінити ситуацію!
Дихлофос до Смута Показати IP 28 Жовтня 2014 22:10
Так просто перестануть класти у лікарню тих, хто у важкому стані. Хай помирають вдома.
Компетентний до Смута Показати IP 29 Жовтня 2014 02:19
2% летальності для лікарні яка цілодобово надає невідкладну допомогу при ДТП, травмах, отруєннях, гострих хірургічних та терапевтичних захворюваннях - це дуже непоганий показник. Чи ви вважаєтє, що хворих з травмами несумісними з життям або стареньких з інсультами або інфарктами треба лишати помирати на вулиці чи вдома? Це з Європи до нас прийшло, що люди мають помирати у лікарні. І там показник лікарняної летальності ніяк не менший, а навіть більший. Має бути надана допомога у відповідному обсязі з відповідною якістю. Відсоток летальних випадків є у кожного захворювання. На рахунок "де-факто", як ви уявляєте собі приховати смерть пацієнта у лікарні? НЕ ПИШІТЬ ДУРНІ,
костя Показати IP 28 Жовтня 2014 17:52
да якщо хворіеш лікарі не хочуть людей спасати бо у них немае грошей. Вони кричать -чому ви прийшли якщо немае у вас грошей!!!!!це страшно! лікарів теж треба до ідповідальності не можна так себе поводити вони повиннні хотіти спасати людей а не так халатно поводитись.
Просто мама до костя Показати IP 28 Жовтня 2014 19:45
А що лікарі повинні лікувати хворих за свій кошт? Спасіння потопаючих справа рук самих потопаючих.
Андрій Показати IP 28 Жовтня 2014 18:44
жахливий заклад. в силу певних обставин лежав в 2 лікарні в реанімації, якби мене не забрали з скандалом в обласну лікарню то напевно в міськиій я вже окочурився. медсестри жаби ще ті! ніби молоденьки дівчатка но *уки рідкісні!
Анонім до Андрій Показати IP 28 Жовтня 2014 20:06
я теж лежала в реанімації - дуже хороші медсестрички були і медбрат. за всім слідкували і дивились, дуже привітливі були.... вже коли перевели у палату, то там да, попадались *уки)))))
2369 до Андрій Показати IP 13 Листопада 2015 22:05
Підтримую Вас.Мене теж лікар Янюк зав пульмонологією Залікувала до смерті, потім в реанімації 4 реаніматолога відкачували! Ніколи її не забуду!!!! А потім вилікували смертельно хвору в обласній! просто взявши аналізи ті, що треба, і лікування назначили відповідне! В обласній і в вену попасти для медсестри не проблема! А Янюк спершу питає пацієнтів: - На чому поїдемо, на мерседесі чи на запорожці? Натякаючи на вартість лікування!З часом познайомилася з багатьма родичами пацієнтів яких Янюк на той світ відправила! Позор медицини а не лікар!
Олег Показати IP 28 Жовтня 2014 20:18
Страхова медицина виправить ситуацію в корінь з лікарями хабарниками, хто лікувався за кордоном мене зрозуміє!
Андрій до Олег Показати IP 29 Жовтня 2014 02:26
Страхова медицина дійсно виправить ситуацію в корінь. Хто знайомий з медициною, наприклад, сусідньої Польщі, зрозуміє. Коли на обстеження або на прийом до вузького спеціаліста можна буде потрапити дійсно тільки за направленням сімейного лікаря після декількамісячної черги, багато хто згадає свої висловлювання про погану нашу медицину. А коли припече і прийдеться бігти позачергою або ж у приватний заклад за повну вартість медичної послуги з свого карману, не один викладаючи останнє згадає напівдобровільні, але ж по більшості добровільні "благодійні внески". Люди, цінуйте що маєте.
лучанин Показати IP 28 Жовтня 2014 20:39
це точно вмирають тільки більше., під наркодиспансером он "део " наркотою торгує , а в першому відділені завідувач кожні 2 рокі машини міняє !
Дихлофос Показати IP 28 Жовтня 2014 22:08
У другій лікарні по травматології бігає анестазіолог, який пропонує пацієнтам після операції віддякуватись. От уявіть собі хірурги не вимагають. Дасиш - добре, не дасиш так буде. А той збоченець- анестезіолог людей не стидається. Приходить після операції ї каже - віддякуйтесь. От гнида.
Прокурор до Дихлофос Показати IP 28 Жовтня 2014 22:27
розберемся
Лучанин Показати IP 28 Жовтня 2014 23:31
Все зрозуміло. Люстрацію керівництву - Духневич, Кошелю!!!
Анонім до Лучанин Показати IP 29 Жовтня 2014 09:22
А що при інсульті не можно допомогти , якщо своєчасно надати кваліфіковани допомогу?! В цій лікарні не нервопопатологи, а л...но!!Не професіонали, які тільки гроші вимагають, а даш-так всерівно не лікують, бо не знають як. у знайомої помирав чоловік, в реанімації, а медсестри навідь не було поряд, а коли прорвалась, вискочича медсестра з булкою в роті із напиханим ротом сказала, що він всерівно вже помирає, немає чого прощатись, а коментарі позитивні про цю лікарню пацієнти в житті не напишуть, це певно тут пишуть самі лікарі, які вони кльові, за ту лікарню треба братися, більшу половину цих "професіоналів" пора на вулицю викинути чи під суд віддати
Грамотний лучанин Показати IP 29 Жовтня 2014 02:29
До чого тут люстрація? Чи інших слів не знаєте, аби ляпати.
Олена Показати IP 29 Жовтня 2014 11:35
ВСЕ ЖИТТЯ БУДУ ПРОСИТИ БОГА, ЩОБ ПОКАРАВ ВСІХ ХТО БУВ ПРИЧЕТНИЙ ДО СМЕРТІ НАШОГО ТАТА!!!! ЦЕ НЕ ЛІКАРІ - ЦЕ НЕЛЮДИ!!!!
волинянин Показати IP 29 Жовтня 2014 18:33
Скільки говоримо про люстрацію в медицині..Невже ніхто не підлягає люстрації?Десятками років керують світила-організатори від медицини в обласній,міській,дитячій лікарнях,Незмінний організатор міської медицини Ф.Кошель?.Нема ,виявляється,свіжих,освічених людей,якіб могли щось змінити.?..Тоді.нічого жалітися...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus