USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У луцькому медзакладі просять встановити ліфт

23 Січня 2016 08:00
У Волинському протитуберкульозному об’єднанні немає жодного ліфта, хоча повинно бути аж шість. Волиняни просять вплинути на ситуацію та наводять гіркий приклад нещасного випадку: пацієнт впав на сходах й потім помер.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства вчора, 22-го січня.

До депутатів звернулася голова Волинського фонду активної реабілітації неповносправних Анна Шевчук, яка і розповіла про нещасний випадок.

«Там (в лікарні, - авт.) немає жодних умов для інвалідів. Ба більше, - відсутні ліфти. Це дуже болюче питання для багатьох і особливо для мене. Коли мій чоловік дуже занедужав, то був у цій лікарні на лікуванні. Так, трапився випадок, коли його несли сходами на ношах і кинули, потім він помер. Не знаю чи від цього, чи ні, але його не стало», - каже жінка.

Члени комісії зауважили, що це порушення встановлених норм, адже на такий багатоповерховий медзаклад має бути 6 ліфтів. А їх відсутність створює загрозу здоров’ю пацієнтів і погіршує умови праці для медперсоналу. Зокрема, їжу для хворих не можуть підвезти, тому доводиться щоразу ходити вгору й униз.

Це питання вже розглядали торік, розповідає начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк.

«Минулого року у листопаді ми розробили проектно-кошторисну документацію, щоб встановити ліфт. Також документація передбачала реконструкцію приймального відділення, яке не відповідає усім вимогам й не перешкоджає розповсюдженню інфекції. Прогнозована вартість проекту була приблизно 3,4 мільйона гривень», - говорить головний медик області.

Зваживши на це, члени профільної комісії одностайно ухвалили рішення рекомендувати депутатам обласної ради під час сесійного засідання виділити кошти на вищесказані потреби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus