USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У луцькому пологовому – чотири вагітні з ГРВІ та дві з грипом

8 Лютого 2016 18:31
Складна ситуація виникла в комунальному закладі «Луцький клінічний пологовий будинок». Через хворих на грип в медазкладі не функціонує відділення реанімації.

Про це йшлося під час наради з ініціативи голови обласної ради Ігоря Палиці щодо епідеміологічної ситуації в області сьогодні, 8-го лютого.

Проблему озвучив головний лікар КЗ «Луцький клінічний пологовий будинок» Михайло Токарчук і попросив, щоб на базі Луцької районної лікарні тимчасово створили інфекційний акушерський госпіталь.

«У луцькому пологовому будинку є проблема з вагітними. Зокрема, ми зараз думаємо, де створити інфекційний акушерський госпіталь, бо у нас на 10 днів вийшло з експлуатації відділення реанімації. Все тому, що там перебувала пацієнтка з важкою формою грипу. Отже, створити відділення для таких пацієнтів ми пропонуємо на базі Луцької районної лікарні. Щодо хворих на грип жінок, які перебувають у пологовому, то у 4 діагностований ГРВІ та ще у двох - грип», - доповів медик.

Зауважимо, що на Волинь може прийти друга хвиля грипу з новим штамом вірусу наприкінці лютого-початку березня. Його вже «охрестили» швейцарським. Аби спрацювати на випередження, медики готують пропозиції. Зокрема йдеться про те, що з обласного бюджету можуть профінансувати профілактику грипу.

Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало, що епідеміологічний поріг на Волині перевищений у 2, а в окремих районах і в 4 рази. Захворіли в області вже понад 160 тисяч краян, що становить 10% всього населення Волині. Померло в області 8 людей, у двох підтвердили вірус грипу. Окрім цих волинян, нещодавно помер від пневмонії у Луцьку власник мережі магазинів «Кльово».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 18:57
Подполковник с ягодина,лаборатор нач,кльово:а людей хто щитати буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus