USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку закінчилась вакцина від сказу

5 Лютого 2016 15:47
У Луцьку відсутня вакцина від сказу. Так, останні ампули вакцини, отриманої аж з Луганської області, використали для порятунку життя чоловіка, якого нещодавно вкусила лисиця.

Про це сьогодні, 5 лютого, під час другого пленарного засідання 3-ї сесії Луцької міської ради повідомив начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук.

Він зазначив, що коштів, виділених із міського бюджету на закупівлю вакцин, катастрофічно не вистачає для того, аби повністю покрити потребу у них. Більше того, якщо окремі вакцини закуповують за кошти з державного бюджету, то закупівлю інших покладають виключно на міську казну. Зокрема, у Луцьку за міські кошти постачається вакцина від гепатиту та грипу.

Натомість, велика кількість вакцин не є зареєстрованими в Україні, а тому їх не можна застосовувати, принаймні легально.

«В 2013 році у Луцьку був спалах гепатиту А серед ромського населення. На щастя, проблему вдалось вирішити за існуючі кошти. Однак й досі гостро стоїть питання вакцини від сказу. Її у Луцьку немає. Останні ампули використали для чоловіка, якого укусила лисиця», - зазначив головний медик обласного центру.

До того ж, зі слів Луцького міського голови Миколи Романюка, наразі щеплення від сказу не отримують навіть працівники КП «Ласка», які постійно контактують із тваринами.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що реєструвати домашніх тварин та вакцинувати їх закликають у КП «Ласка», оскільки цього року зафіксували випадки захворювання на сказ.

Окрім цього, 28 листопада 2015 року до директора КП «Ласка» Дани Новарчук зателефонувала жінка з проханням врятувати її і родину, оскільки на неї в буквальному сенсі напав кіт. Жінка встигла сховатися за зачиненими дверима, коли кіт мав намір її покусати. Як виявилось потім, тварина (на фото) була хворою на сказ.

У грудні минулого року хвора на сказ куниця вкусила мешканку села Хопнів Ківерцівського району.

У 2014 році у Ківерцях 4-річний хлопчик помер від сказу, як зафіксували експерти, в реанімації 3 листопада 2014 року. Протягомі трьох тижні ківерцівські медики боролись за життя дитини, проте врятувати хлопчика так і не вдалося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанка Показати IP 5 Лютого 2016 16:03
А вона що була у Луцьку?
Укр Показати IP 5 Лютого 2016 16:27
Такою вакциною вакцинувати б нас- українців , може хоч трішки стали б добрішими.
Анонім до Укр Показати IP 5 Лютого 2016 17:34
розпочинати з президента
лис Показати IP 5 Лютого 2016 18:14
А для чого сидять в органах виконавчої влади ці пани?
хай грандоіди Показати IP 6 Лютого 2016 12:19
які з европейськіх турне не вилазять привезуть вакцини з польші

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus