USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку зменшили кількість санаторних путівок для чорнобильців

20 Квітня 2016 10:56
Протягом останніх років спостерігається тенденція зменшення кількості путівок, котрі закуповують у департаменті соціального захисту обласної державної адміністрації за кошти субвенції державного бюджету для санаторно-курортного оздоровлення.

Про це під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 20 квітня, повідомив начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук.

З його слів, з метою покращення цієї ситуації, Союз чорнобильців України разом з міською владою звертались до Міністерства охорони здоров’я з проханням надати додаткові кошти для санаторно-курортного лікування пільгових категорій населення в більш повному об’ємі.

Так, як пояснили медичні фахівці міста, до 2015 року проводились регулярні закупівлі таких путівок, а з 2015-го і в поточному році усі закупівлі відбуваються за рахунок департаменту захисту населення Волинської ОДА.

«До 2015 року забезпечення чорнобильців путівками до санаторіїв лишалось бажати кращим. Але з 2015 року у зв’язку зі змінами до закону про соціальний захист постраждалого від аварії на ЧАЕС населення практично проблем з забезпеченням путівками немає. Зокрема, за станом на сьогодні 149 осіб серед ліквідаторів першої категорії і 15 дітей, інвалідність яких пов’язана з Чорнобилем, перебувають на обліку», - запевняють лікарі.

Натомість, голова обласного товариства «Спілки «Чорнобиль» Ростислав Кухтей запевняє, що медичне забезпечення чорнобильців катастрофічне не тільки у Луцьку, а й на території України.

«З Києва не надійшло ні копійки на лікування онкологічних захворювань чорнобильців, на заміну клапанів та суглобів тим, хто цього потребує», - запевняє Кухтей.

Зазначимо, що всі потерпілі від аварії на ЧАЕС громадяни внесені до Державного національного реєстру в Центрі радіаційного захисту населення Волинської обласної клінічної лікарні. Щороку проводяться профілактичні огляди громадян цих категорій. За їх результатами здійснюється амбулаторне оздоровлення, при необхідності вони скеровуються у денні стаціонари ЦПМСД та стаціонарні медичні заклади. Проводиться відбір пацієнтів для санаторно-курортного лікування. За наявності показів громадяни скеровуються на експертну раду для встановлення причинного зв’язку захворювань та інвалідності з наслідками Чорнобильської катастрофи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus