USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У волинських інтернатах не вакцинують дітей

22 Серпня 2014 07:00
Волинські інтернати та заклади з цілодобовим перебуванням дітей не отримують достатню кількість вакцин, у зв’язку з чим не прищеплені від вірусних інфекцій близько 30-40% дітей.

Про це йшлося під час наради у начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації з лікарями-педіатрами лікувально-профілактичних закладів області з розгляду актуальних питань педіатрії вчора, 21 серпня.

Як зауважила лікар-епідеміолог Головного управління Держсанепідслужби у Волинській області Валентина Новачевська, в районах Волині не завжди на місцях думають про те, кого прищепити першою чергою в умовах нестачі вакцини.
Зокрема, в Іваничівській школі-інтернаті після спалаху кору виявилось, що від хвороби не мають щеплень більше 40% осіб. Частими були випадки, коли 10-річні діти не були вакциновані при тому, що плановий вік щеплення від кору становить 6 років.

Схожа ситуація склалась і у Володимир-Волинській школі-інтернаті. Там без щеплень залишається близько 30% дітей.

Лікар-епідеміолог наголошує на тому, що не незважаючи на дефіцит вакцини, потрібно розприділити її таким чином, щоб її отримали заклади з цілодобовим перебуванням дітей:

«Вам же в тих вогнищах працювати. Які заходи ви можете запропонувати школі-інтернату, якщо там половина дітей без щеплень».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus