USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Волинь провалює пілотний проект, - Клімчук

15 Жовтня 2013 14:57
Державний проект регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою не можуть реалізувати на Волині.

Про це під час обласної відеоселекторної наради повідомив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Заступник голови управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валерій Кацаман повідомив, що на диспансерному обліку в області перебувають майже 250 тисяч осіб з гіпертонічною хворобою. за станом на 1 жовтня 372 аптеки та аптечних заклади області мають право видачі ліків за програмою, договори з ними укладає управління охорони здоров’я. Протягом вересня аптечним закладам компенсували 286 тисяч гривень. Найгірше компенсують вартість ліків у Ківерцівському, Шацькому, Старовижівському, Любомльському, Рожищенському районах, Нововолинську та Луцьку.

Голова Волинської облдержадміністрації зазначив, що Волинь провалює пілотний проект і люди не мають доступу до ліків життєвої необхідності. Так, середній показник компенсації коштів за ліки в Україні становить 52,4%, у Рожищенському районі - 8%, Маневицькому – 7,1%, Любомльському – 9,4%, Ківерцівському – 12%, у Луцьку – 11,9%.

«Я даю вам термін до 1 листопада. Розберіться з кожним головним лікарем, ви знайдете лікарсько-аптекарський бізнес, що є недопустимо»,- звернувся до голів райдержадміністрацій Борис Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
iсса ндойе Показати IP 15 Жовтня 2013 16:58
ТА ПЫШЛИ ВОНИ НА Х ... З ЦИМ ПЫЛОТНИМ ПРОЭКТОМ,ПРИЙШЛА БАБЦЯ 90 РОКЫВ У АПТЕКАРНЮ ВЕТЕРАНЬСЬКУ, А ЫЙ НЕ ДАЮТЬ ЛЫКЫ, КАЖУТЬ ДАВАЙ РЕЦЕПТ - В НАС ПЫЛОТНИЙ ПРОЭКТ, А ВОНА ЛЕДЬ НОГИ ПЕРЕДВИГАЭ - ЛЕДЬ НЕ ПОМЕРЛА В АПТЕЦЫ НА ГРУШЕВСЬКОГО, А ЛЫКИ ЫЙ ТАК Ы НЕ ДАЛИ. ПАСКУДНА ДЕРЖАВА, УРОДИ КЕРИВНИКИ...
ндойе ісса Показати IP 15 Жовтня 2013 17:10
А тут ситуація інша, сам гіпертонік, був у дільничного лікаря, виписали рецепт на придбання таблеток. Пішов у аптеку на Кравчука, біля "Фуршету". Спочатку сказали, що ці таблетки не включені у перелік, потім поскандалили, завідуючий дозвролив видати. Заплатив гроші, отримав "знижку", а в неділю купив у аптеці біля будинку ці ж ліки, тільки вже дешевні і без знижки. Більше до дільничного за рецептами не ходжу...
Ася Показати IP 15 Жовтня 2013 18:21
Пілотне чи яке там воно добре. Була в моєї бабці участкова - подивилась поміряла тиск, виписала рецепти. на тому добро закінчилось. пішла в одну аптеку по одному рецепту ліки є тільки замість однієї таблетки кажуть беріть ці і пийте дві по інших рецептах приходьте післязавтра - буде завоз. в іншій є по пластинці. в суботу бачу на аптеці акція і купила по акції все решту.
зальотний проект, по відмиванню грошей Показати IP 15 Жовтня 2013 18:26
купуйте пілотні ліки із луганська і данєцка. то шо там окрім крахмала немає нікого не і... ставайте у черги бо нічого не дадуть без рецепту.
Знаю!! Показати IP 15 Жовтня 2013 18:40
Пілотний проект, це справа хорошо! І лікарі стараются їх випусують, медсетри по домах розносять ті рецепти. От принесла медсетсра моїй бабусі рецепти, я пішла в аптеку купувати, а там мені не має в наявносіті препарата, пішла в іншу там мені говорять що цей препарат не входить в проект, і десь з аптек так 4 я пройшла поки купила ці ліки.Це жах в аптека суцьний бардак!!!
Я Показати IP 15 Жовтня 2013 18:46
Пілотний проект це відмивання грошей нашою владою!!! А від цього страдають люди наші і лікарі,які на державній роботі і нічого не можуть зробити!
Неважно Показати IP 15 Жовтня 2013 19:03
Что же наша власть издевается над людьми?Бедные врачи и медсестры.Почему власть их подставляет?Они стараються во блага людей,а так получаеться,что влада их подставляет.Почему аптечные пункты,не обеспечены препаратами,которые входят в этот проект??Кто же понесет отвественность за это???
Надоело Показати IP 15 Жовтня 2013 19:14
Сколько уже можно с людей делать кроликов для своих интересов?? Власть может уже хватить!Эти врачи не в чем не виноваты, вы хоть один пойдите к этому врачу посидите в очереди и посмотрите как врачи и медсестры там бегает как собаки!!! Нет сил на это смотреть сколько можно??? Врачи стараются для людей , а вы делаете с них постоянно виноватых!!Может вы посмотрите на себя уже!! Хватить дайте людям спокойно работать !!!
Читай Показати IP 15 Жовтня 2013 19:22
Говорите проект и глав врачам разобраться ??!! А почему им разбираться?? В чем их вина? В том что они все делают что бы обеспечить людям здоровья и покой !! Пришла я за рецептом мне все выписали, пошла в аптеку а мне там говорят приходите завтра! Это нормально? А власть куда вы смотрите???
Пілот Показати IP 15 Жовтня 2013 20:06
Щоб отримати знижку у 3 гривні на препарат, треба у черзі до лікаря за рецептом вистояти 4 години. Кому воно треба???
Правда Показати IP 15 Жовтня 2013 20:10
Наднях сімейний лікар прийшов додому щоб виписати рецепт на ліки від тиску, пояснив що до всіх так ходять, я аж здивувався.Я в аптеку а там таких ліків немає, Замінити нічим не можна, прийдіть завтра, підіть до лікаря за іншим рецептом іт.д.... раніше за гроші було все!? А тепер винні як завжди у всьому лікарі. мені вже їх шкода. наказати невинних легко... А нехай влада образить аптекарів? У тих є гроші, вони захистяться і знову будуть "невинні" знущатись над хворими людьми.
Maslov Показати IP 15 Жовтня 2013 20:11
Рожищенський район - один з найгірших у цьому напрямку!.. До відома користувачів-читачів - питаннями гуманітраними, в т.ч. і медициною в Рожищенському районі опікується перший заступник голови районної державної адміністрації Таrаs Vойтоvич, син Vолодимира Vойтовича, Gолови Vолинської Oбласної Rади. Цей алкаш-недоучка (мова про Таrаsа) нічого важчого, ніж стакан з горілкою і свій власний х..єр в руки не брав, нічим голову не забивав окрім того, як когось обплювати, обпаскудити, як збити за допомогою свого кума-Sінгеля з державного бюджету бабки собі в карман, як за допомогою свого батечка прокласти дорогу собі до хати, як взяти молодіжний кредит на будівництво цієї ж хати, як нахлятись до собачого візгу і волати на все Рожище - "Маsалов ХЄР!! скоро я буду управляти районом!" І нічого дивного в його словах немає, адже скоро Маsалова виженуть за його недолугість та казнокрадство за допомогою радника Балана, а цього пройдисвіта-недоучку Таrаsа, якого з історичного факультету за пянку, прогули, дебош, неуспішність неодноразово відраховували поставлять управляти рожищенцями... Біда з бідою! - забирайтесь ідіоти геть з району в свої грьобані Козлиничі!!!
Савчук до Maslov Показати IP 15 Жовтня 2013 23:36
То я ще виявляється нічого собі був.
Maslov до Савчук Показати IP 16 Жовтня 2013 16:32
Саме так, Олєжка, саме так! Це навіть не дивлячись те, що ти "перетр**" пів адміністрації!..
Maslov до Савчук Показати IP 16 Жовтня 2013 16:35
А ще, Олєжка, дозволь тобі нагадати, що Taras був у тебе керівником апарату райдержадміністрації... Во прикол - до Рожищ завжди щось прибє - як не г..мно то тріску!
оля Показати IP 15 Жовтня 2013 20:41
Абсурд а не пілотний проєкт!!!У аптеці нічого неможна купити без рецепту ні від серця ні від тиску.навіщо ті рецепти.невже неможна відпускати ліки і буз тих папірців а дати людям ту пільгу.Навже неможна прийти в аптеку і не йти до лікаря та отримати рецепт.Що ж тоді нам в поліклініку ходити як на роботу.Дайте людям спокійно лікуватись а медикам спокійно працювати невже вони можуть допомогти людині з високою температурою коли під дверима стоїть 30 чоловік за рецептами,а ті медсестри гоняться як обпечені щоб поставити якісь спеціальні печатки бо то ж непрості рецепти.доки це буде продовжуватись Аптекарі спростіть отоварення рецепті дайте спокійно лікуватись!
Poster Показати IP 15 Жовтня 2013 21:12
Народ користуйтесь моментом. Поки ліки можете купити за знижкою, позвоніть на швидку чи невідкладку додому привезуть рецепт. А позвоніть на гарячу лінію то і завідувач чи начмед а мо і сам главврач чи начальник управління рецепт привезе та ще і в аптеку збігають
маша Показати IP 15 Жовтня 2013 21:34
чорті що, а не пілотний проект. Таблеток за рецептом лікаря купити не можна.Посилають в іншу аптеку.І ходиш з тим рецептом з червоними печаткемиЮ і не можеш купити лікарства Яке пєш вже роками,Велика "подяка"аптекам.
пілот Показати IP 15 Жовтня 2013 22:00
прийшов сімейний лікар,виписав рецепт з багатьма печатками на лікарство,яке я вже давно вживаю.Воно дороге,але вона сказала,що по рецепту буде дешевше-пілотний проект. обійшла чотири аптеки,поки купила. А раніше воно було у всіх аптеках,бо за повну вартість.
Ольга Показати IP 15 Жовтня 2013 22:21
Хіба треба йти в поліклініку по рецепти, якщо в аптеках ліки продаються без них? А у вихідні ще й зі знижкою. Менше клопоту!
Вася Показати IP 15 Жовтня 2013 22:38
Де ті ліки, аптеки буксують, то завтра по 3 рази, то лікар хай перепише бо таких доз вже нема. Чому вчора купував без рецепта а сьогодні дай рецепт, ще й забігай перепиши рецепт, що змінилось який новий закон ввели? Може бізнес не в докторах і не аптеці, а в того хто ці ліки контролює в Україні. А в принципі правильно влада, вздрючте лікарів та продавців в аптеках може нас пацієнтів більше любити будуть, поки гроші хтось відмиє.
Доктор Показати IP 15 Жовтня 2013 22:49
А напишіть кому, коли і хто відмовив у рецепті по цьому проекті. Бо чую що влуплять начальника управління, шкода буде нормальний чиновник. Народ о***втирателі відмажуться, нормальні люди постраждають.
Гипертоник Показати IP 15 Жовтня 2013 23:40
Мне врач у нас на районе сказал - потерпи, деньги кончатся буду лечить нормальным лекарством.
Гіпертонік зі стажем Показати IP 16 Жовтня 2013 00:57
Клімчук і компанія! Залиште людей у спокої. Залиште їм право вибору. Хоче людина приймати ліки, які вона приймала давно, дайте їй це право. Не треба втюхувати їй українське лайно...
Марія Показати IP 16 Жовтня 2013 08:01
Це просто жах.Аптеки не хочуть видавати ліки при наявності рецепта.
Олена Показати IP 16 Жовтня 2013 08:12
Виписав мені сімейний лікар рецепт.Принесла медсестра додому.І що ви думаєте7Донька пішла в аптеку на Грушевського не продали.сказали нема в них.Прийдіть завтра.Я не можу без цих ліків.Це знущання з людей.
Віктор Показати IP 16 Жовтня 2013 08:22
Пілотний проект Ну хай буде.Пішов в 1 поліклініку виписали мені рецепти навіть кабінет відвели на виписування цих рецептів.Все добре було.Але коли я прийшов в аптеку мені сказали ліки є тільки замість однієї таблетки кажуть беріть ці і пийте дві по інших рецептах приходьте післязавтра - буде завоз.
Александр Показати IP 16 Жовтня 2013 12:30
Надо же, сколько на сайте гипертоников:))ну давайте по порядку: 1.Какое лекарство (название) в какой аптеке вам не продали по рецепту и какое (название) вам предложили взамен? 2. Могли ли вы купить данное лекарство в этой аптеке без рецепта? Если да, то насколько дороже?
Лейла Показати IP 18 Жовтня 2013 10:37
От я сиджу читаю,я просто в шоці.Боже які наші лікарі молодці,виписують рецепти.А от фармацевти погані,не хочуть продавати.Звичайно якщо в аптеку щодня приходить з рецептами наприклад 50 людей,то можливо і на 51-го ліків невистачає.Але,люди добрі в нас в місті Слава Богу не одна аптека.Як там, то пенсіонери об*їздять всі аптеки,щоб знайти на 10 коп. дешевше,а от в одній аптеці відмовили......Біда чорна.Я впевнена на 1000%,що на даний час є тільки одна вагома причина у відмомі коли:Наші хороші,бідолашні лікарі"Неправильно виписують рецепт".І звичайно фармацевти погані,тому що вони Вам відмовили а не лікарі.А потім знову ідете до лікаря сидите 2-години в черзі......а винні фармацевти.
полішуць щастя безплатне. Показати IP 18 Жовтня 2013 14:25
лейла ти коли прешся до лікаря зразу кажи що про лікарів думаєш. а не лазиш по сайтах і гадиш. рецепт якщо неправильно виписаний повернуть і пояснять що не правильно і йдіть знов у чергу. а лікі не можна неправильно виписати, бо назва хімічна одна а торгова різна. пишеться назва хімічна. тому і помилок бути не може.
я до полішуць щастя безплатне. Показати IP 26 Жовтня 2013 07:40
Тут я з вами не згідна. Якщо хімічна назва еналаприл, то якого біса вони пишуть берліприл, такоі хімічноі назви немає. Рецепт виписали, а хворий хоче еналаприл. Тут в такому випадку хто винен?
Пилипівна Показати IP 19 Жовтня 2013 09:34
Вчора ходила до лікаря,виписав рецепт на Бісопролол і сказав,що по цьому рецепту можна взяти Конкор.Я прийшла в аптеку,дівчата сказали що Конкора 10 немає в списку.Запропонували звичайний Бісопролол,нащо він мені я все життя приймаю Конкор.Хто правий???
я до Пилипівна Показати IP 25 Жовтня 2013 23:59
По рецепту на бісоппролол можна взяти конкор за повну вартість. Це треба лікарями зайнятися, треба ім подати списки на які держава відшкодовує кошти. Якщо вони за 30 років стажу не навчилися виписувати рецепти, то про що мова. Чому завжди винні фармацевти? В кожній аптеці кожен день продається по 20 упаковок еналаприлу і я впевнена, що чкщо прийде 21 людина, то закатає скандал, що не хочуть відпустити.
міс Показати IP 26 Жовтня 2013 01:06
Я повністю згідна з попереднім коментарем, лікарі тільки говорять що має бути знижка, буде дешевше, а не вказують ,що є препарати, які входять в перелік По пілотному проекту, але не відшкодовуються державою, тому не дають знижки.Але легше закатати скандал, а ніж прочитати перелік чи вислухати спокійно.А лікарям ще вчитися і вчитися треба.
я Показати IP 26 Жовтня 2013 07:47
Судячи з усього цього що тут написали ніхто не зрозумів в чому суть пілотного проекту. Ви раніше ознайомтеся, а тоді пишіть різні гадості про фармацевтів і лікарів
так Показати IP 26 Жовтня 2013 22:28
Саме так! Ознайомтеся з усімами за та проти у Пілотному проекті тоді ж шукайте виних,аптека кінцеве звіно яка сама стала заручником цього "дивовижного" проекту
таня Показати IP 5 Листопада 2013 22:10
я за те щоб ликари правильно виписували реце пти и завыряли правильними печатками сама працюю в аптечному пункти и кожний день одни и ти сами помилки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus