USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни запізнились із вакцинацією проти грипу

27 Січня 2016 17:01
На Волині вакцина від грипу є у наявності, однак застосовувати її вже пізно.

Про це під час прес-конференції на тему: «Стан захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в області», що відбулась сьогодні, 27 січня, повідомив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.

З його слів, за станом на сьогодні, щодня на Волині із діагнозом ГРВІ близько 10-12 осіб госпіталізують до лікувальних закладів.

«Волинь – серед переліку тих регіонів, де існує епідемія. І, враховуючи негативні погодні умови, а конкретніше відсутність морозу, кількість хворих щодня збільшується», - зазначив головний медик області.

З його слів, спеціальна противірусна вакцина у наявності є, однак її доцільно застосовувати задовго до початку епідемії. А зараз уже пізно.

До слова, як пояснив Ігор Ващенюк, найближчим часом волинські медики очікують на гуманітарну допомогу противірусних препаратів з Литви: «Це так звані блокатори, але їх використання є більш доцільним в умовах стаціонарного лікування, бо мають багато протидій», - зауважив він.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що за період епідсезону у 2015-2016 роках на Волині з підозрою на грип померло 3 особи. Зокрема, летальні випадки трапились у Луцьку, а також у Горохівському та Луцькому районах. Серед померлих пацієнтів дітей немає. Вірусологічно-пандемічний вірус A/H1N1 волинські медики підтвердили у двох осіб.

Також на сайті йшлося про те, що за третій тиждень 2016 року рівень захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями серед населення області значно підвищився. Так, зі слів волинських медиків, за станом на сьогодні, епідемічний поріг перевищено на 97,3%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Колишній Показати IP 27 Січня 2016 17:14
Кожного року одне й теж - вмирають люди. Може час щось міняти. Я розумію, що ще не від усіх хвороб є ліки, вакцини... Та хоч нормальну роз'яснювальну роботу проведіть. Як оберігатись. І не лише в неті. Не всі там читають. На рекламні плакати кошти є, а на застережні нема?
АС до Колишній Показати IP 27 Січня 2016 19:15
Люди вмирають тому що смертні ,я тридцять років купаюсь взимку і обливаюсь холодною водою і не хворію і просив що на мене чихали і туберкульозники покашляли і нічо не бере,але теж вмру і не парюсь
Колишній до АС Показати IP 28 Січня 2016 07:37
Правильно. Це й треба до людей доносити.
ВОЦЗ до Колишній Показати IP 27 Січня 2016 21:09
Вже більше місяця соцреклама по грипу ротується на обласному телебаченні та радіо, а також в Луцьку на електронних бігбордах, у Порт-СІті. У вас в квартирі її ще поки не запустили :). Ще ссилка на сторінку в Фейсбуці https://www.facebook.com/volocz/?pnref=story Будьте здорові!
степан до Колишній Показати IP 27 Січня 2016 22:12
Цибулю їж
КРАЯНКА Показати IP 27 Січня 2016 18:35
ЯК ЖЕ МІНІСТЕРСТВО ХВИЛЮЄТЬСЯ! А ХТО БУДЕ НЕСТИ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ВАКЦИНАЦІЮ ВІД ПОЛІЄМІЛІТУ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ! АДЖЕ ВЖЕ ТРЕТІЙ ДЕНЬ ШКОЛИ ЛУЦЬКА І ДИТСАДКИ ОБДЗВОЮЮТЬ БАТЬКІВ ЩОБ ЗРОБИЛИ ЩЕПЛЕННЯ ДІТЯМ! ДЕ ЗДОРОВИЙ ГЛУЗД? БАТЬКИ, СПАСАЙТЕ ВАШИХ ДІТЕЙ! З БОКУ МІНІСТЕРСТВА - ЦЕ ЗЛОЧИН!!!
Секретно до КРАЯНКА Показати IP 28 Січня 2016 09:03
Просто у вакцини термін придатності закінчиться 1лютого.... На дітей начхати... Головне, щоб документи правильно заповнені і вакцина використана.
Виктория Показати IP 27 Січня 2016 20:36
оце правда,та й вакцина невідомо яка.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus