USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські діти з вадами зору отримали «розумне» медобладнання

12 Березня 2015 16:50
Пристрій, що дозволяє діагностувати небезпечні хвороби ока та правильно підібрати окуляри, придбали у результаті акції «Я хочу бачити життя» на Волині.

Передача обладнання в офтальмологічне відділення Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання відбулася 12 березня.

Як розповів регіональний представник Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» у Волинській області Богдан Іщук, акція «Я хочу бачити життя», що відбулася торік з 7 по 27 квітня, була вже дев’ятою. Вона була спрямована на збір коштів для дітей з вадами зору. До акції долучилися державні структури, підприємства та громадські активісти. Загалом на Волині вдалося зібрати 302 143 гривні (це другий результат на теренах країни). Під час попередньої акції зібрали 434 тисячі гривень, зменшення кількості зібраних коштів пов’язують із подіями в країні.
За результатами акції закупили медичне обладнання вартістю 301 900 гривень для дітей з вадами зору.
Головний позаштатний дитячий офтальмолог управління охорони здоров’я Волинської області Любов Жук повідомила, що ця акція була третьою, що присвячена дітям з вадами зору, а саме – дітям з косоокістю. За зібрані гроші придбали сучасний «розумний» апарат авторефкератометр Accuref-K 9003D.
Любов Жук розповіла про медобладнання, придбане у минулі роки. Так, під час першої акції був придбаний апарат щілинна лампа для визначення прозорості середовищ ока, визначення хвороб рогівки, кристалика, скловидного тіла. Під час другої акції придбали незамінний апарат для моніторингу недоношених новонароджених дітей. За допомогою цього апарата у 2013 році діагностували 25 ретінопатій недоношених діток, у 2014 році – 35.

Авторефкератометр дає можливість правильно оцінити об’єктивну клінічне рефракцію ока , правильно підібрати окуляри, особливо у випадку астигматизму. Наразі на диспансерному обліку в медичному закладі 1,5 тисячі діток із косоокістю, окрім цього, є діти з іншими вадами – далекозорістю, короткозорістю (кількість дітей з цією вадою зору збільшується та становить понад 4 тисячі на область) тощо.

Інша важлива особливість нового обладнання – рання діагностика кератоконуса (потоншення рогівки в центрі, коли людина втрачає зір і підібрати окуляри для корекції вже неможливо, лікують хворобу у Києві за допомогою апаратів, що здійснюють деполімерізацію колагену). Це рідкісне захворювання останніми роками стало траплятися серед підлітків частіше.
Третя особливість апарату – можливість визначити параметри рогівки для того, щоб правильно розрахувати інтраокулярну лінзу (штучний кришталик під час заміни мутного кришталика при катаракті).

Лікар подякувала усім, хто долучився до збору коштів, адже важко було повірити, що під час непростої ситуації в країні вдасться зібрати таку значну суму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus