USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Волинські лікарі у Німеччині вчилися оперувати у 3D-форматі

1 Грудня 2015 18:27
Медики Ковельського МТМО за власний кошт здійснили 5-денний візит у лікарню св. Марії у місті Шверте в Німеччині. Головна мета - пройти кваліфіковане стажування за фаховими спеціальностями.

Зокрема, надзвичайне враження викликали такі новітні медичні технології як ендоскопічні операції на черевній порожнині у 3D-форматі, ендопротезування кульшових та колінних суглобів сакральні блокади та методика епідуральної пульсуючої радіочастотної електростимуляції корінців спинного мозку (так званий Паша-метод).

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили самі делегати.

Медики ставили собі за мету пройти стажування за фаховими спеціальностями – ендоскопічна хірургія, анестезіологія та терапія болю, ортопедія з травматологією, організація лікувального процесу та матеріально-технічного забезпечення лікарні.

Так, у період з 21 по 26 листопада 2015 року делегація лікарів Ковельського МТМО в складі головного лікаря Самчука О.О., заступника головного лікаря Шабанова М.О., завідувача хірургічного відділення Мазурка С.М., завідувача відділення профоглядів Пташника Ю.І. та лікаря анестезіолога Вороблевського І.Я. відвідали лікарню св. Марії (Марієнкранкенгауз) у місті Шверте, Німеччина.

Важливою частиною стажування було ознайомлення з організацією надання медичної допомоги – стаціонарної, амбулаторної та невідкладної.

Протягом усіх днів стажування лікарі мали можливість ознайомитися з найсучаснішими методиками лікування, які продемонстрували фахівці лікарні св. Марії (д-р Фельхт, д-р Гектор де Паз, д-р Вернер, д-р Ватаманюк, д-р Пульман та інші).

Зокрема, надзвичайне враження викликали такі новітні медичні технології як ендоскопічні операції на черевній порожнині у 3D-форматі, ендопротезування кульшових та колінних суглобів сакральні блокади та методика епідуральної пульсуючої радіочастотної електростимуляції корінців спинного мозку (так званий Паша-метод). Окрім того, лікарі ознайомились з організацією роботи як самої лікарні, так і приватної практики сімейного лікаря д-ра Рімбаха.
Особливо вразила організація роботи всіх підрозділів лікарні, зокрема тих, які забезпечують життєдіяльність клініки (система опалення, гарячого водопостачання, енергетичного забезпечення, стерилізація інструментарію, лабораторна служба, архів, відділення реабілітації, харчоблок та кафетерій для персоналу, відділення радіоізотопної діагностики, система управління якістю).

Зі слів медиків, надзвичайно плідною та цікавою була підсумкова зустріч з директором клініки п. Юргеном Бейєром, під час якої йому були вручені подяки від Ковельського міського голови та керівництва Ковельського МТМО за багаторічну (з 1992р.) плідну співпрацю в питаннях надання допомоги медичним закладам Ковельщини. І цього разу п. Юрген Бейєр висловив бажання допомогти медичним обладнанням (УЗД-апарати, операційні столи та ЕОП, хірургічний інструментарій, обладнання для харчоблоку, лікарняні ліжка та тумбочки, тощо…).

Окрім того, провідні спеціалісти лікарні висловили бажання відвідати Ковель та провести майстер-класи для лікарів Ковельського МТМО.

Надзвичайно важливу роль у підготовці та організації візиту Ковельських лікарів відіграла Мальтійська Служба Допомоги Шверте та особисто її керівник Вольфганг Бооз. Активно допомагали мальтійці з інших міст, зокрема Ульріх Дамм з міста Гаген.

Допомогу у вирішенні питань майбутньої співпраці готова надати Ганна Шарлау – референт з питань міжнародних відносин управління Мальтійської Служби Допомоги з м. Падерборн.

Тривала співпраця німецьких мальтійців з Ковельською міською адміністрацією та Ковельським МТМО також була відзначена відповідними грамотами.
До слова, візит лікарі здійснювали за свій рахунок, перебуваючи у відпустках та за підтримки Мальтійської Служби Допомоги Шверте, а тому жодної бюджетної копійки не витратили.

Медики розповіли, що у 2017 році буде 25-річний ювілей братерської співпраці між Мальтійською Службою Допомоги округу Унна та жителями Ковельщини. Загартована роками щира дружба між містами Шверте (Німеччина) та Ковель (Україна) логічно має перерости в партнерство між громадами міст. Медики Ковельщини виступають ініціаторами таких стосунків, оскільки це принесе користь всім. Вони бачать у близькому майбутньому міста Ковель і Шверте побратимами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
люстратор ак-72 Показати IP 1 Грудня 2015 19:14
ЦЕ ОБЛИЧЧЯ КОВЕЛЬСЬКОЇ ЛІКАРНІ,ЗВАЖТЕ ЗА СВОЇ КОШТИ ПОЇХАЛИ, ЩОБ ВИ КОЛІНЬМИ ЇЗДИЛИ З КОВЕЛЯ ДО ШВЕРТЕ.ЗРОБІТЬ ОПИТУВАННЯ У ІНШИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛІКАРНІ ХТО МОЖЕ СОБІ ДОЗВОЛИТИ ТАКУ ПОЇЗДКУ ЗА ВЛАСНИЙ КОШТ ПОЗОРИЩЕ .
Петро Пупкін до люстратор ак-72 Показати IP 3 Грудня 2015 12:15
Люстратор, який же ти "ущербный"! Люди за своєї ініціативи намагаються хоть щось покращити в цій країні, а такі невдячні свині, як ти, просто не заслуговують на краще життя.
Пташник Ю. до люстратор ак-72 Показати IP 4 Грудня 2015 09:12
Не хотілося-б в свято вступати в полеміку з так званим "люстратором", але, мабуть, таки треба. Перш за все - якщо ти такий сміливий, що вважаєш достойним бути люстратором, то назвись своїм справжнім ім"ям. Очевидно, за гнилою душею сміливості вже нема місця! Судячи з риторики і "грамотності" - ти типовий представник сучасного люмпену, з якого ще не вивітрився совок, але який вже встиг заробити 2 бакса на контрабанді цигарок чи спирту, який вправно дурить податкову, але, не внісши нічого в спільний бюджет, вимагає від того-ж бюджету сповна забезпечити себе благами типу безкоштовної освіти чи медицини. Тобі не зрозуміти за своєю дріб"язковістю, що хтось може щось робити для людей просто так, без навару. Ти ще й не дуже уважний, бо в статті згадано, що стажування стало можливим за сприяння благодійників з Мальтійської служби допомоги м. Шверете і особисто Вольфганга Бооза, який, власне, все і зорганізував. А дорога була справді за наш рахунок. Це і заправка паливом, і оплата автобану (якщо їздив за Варшаву, то знаєш, що то коштує). А щодо "їзди коліньми" - то я так думаю, що це і є причиною твого страху відкрито написати - ти тупо боїшся, що ненароком доведеться колись "приповзти коліньми" до лікарів, яких ти обгаджуєш. А ти ж перший тоді будеш репетувати, що хочеш, щоб тебе лікував не будь-хто, а той, хто щось вміє і знає, та ще й на хорошій апаратурі. Скоріш за все так воно і буде, бо для нас, лікарів, всі пацієнти однакові, навіть таке нікчемство, як ти!
да Показати IP 9 Березня 2016 00:00
Ще хтось себе вважає хорошим лікарем? КОНОВали!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus