USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські медики на навчаннях з тактичної медицини на Житомирщині

6 Березня 2015 12:15
Волинські волонтери відвідали мобілізованих до Нацгвардіі медиків-земляків у навчальному Центрі, що на Житомирщині, та передали їм зібране замовлення: натівські американські аптечки, ізраїльські бандажі, целокс і кровоспинні препарати, САТи (від СІЧІ) та цілу коробку протизастудних препаратів. Про це йдеться на сторінці Ковельського центру допомоги бійцям в мережі.

"360 військових медиків на навчанні вже майже місяць і вже у вівторок понад 100 з них вирушають рятувати життя наших вояків в зону АТО. Лікарі пройшли 4-денні курси CLS "ЗАХИСТ ПАТРІОТІВ" з канадськими спеціалістами, тижневі курси TCCC "МЕДСАНБАТ" з американськими натівськими спеціалістами, для них щоденно читають лекції від Військової Медичної Академії. Надається література з тактичної медицини. Також багато чому навчили і волонтери з Рівного "БІЛІ БЕРЕТИ". Наші земляки вже забезпечені амуніцією. Кажуть, що в них добре харчування, а в казармах тепло", - інформують волонтери і закликають волинян долучатися до благодійної справи.

Реквізити для перерахунку коштів:

картка Приватбанку Катерина Силюк 5168 7562 6528 9464 призначення платежу - АПТЕЧКИ



Окрім того, як йдеться на офіційному сайті Ковельської РДА, сьогодні, 6 березня, голова райдержадміністрації Віктор Козак зустрівся з мобілізованим медиком Таїсією Криворучко, яка приїхала на короткотривалу відпустку до своєї домівки. Таїсія Миколаївна працювала лікарем нервопатологом в Голобській районній лікарні №2. Нині вона проходить спеціальне навчання з тактичної медицини в Житомирській області, де здобуває першочергові навички з порятунку життя людини у військових умовах, опісля вона має вирушити на схід.

Під час зустрічі Таїсія розповіла керівнику виконавчої влади району про умови навчання, проживання, реальний стан із забезпечення одягом, розказала про ставлення до лікарів, військовослужбовців. Віктор Козак поцікавився нагальними проблемами.. Своєю чергою, медик повідомила, що волонтери Ковельського центру допомоги 51 ОМБР допомогли зібрати 4 мобілізованим медикам з Ковельщини комплекти медичних аптечок. Водночас зауважила, що поки вони ще не знають, що їм буде потрібно, в разі необхідності вони звернуться до голови райдержадміністрації за допомогою.

«Саме Ви, жінки, виявляєте патріотизм, який нині дивує світ, забезпечуєте надійний тил у такий непростий для нашої держави час, молитесь за мир і спокій для нас усіх в єдиній соборній Україні», - привітав Таїсу з жіночим святом голова райдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus