USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинському бійцеві двічі хотіли ампутувати руку

24 Грудня 2014 16:12
Пораненому Віталію Ванюшину докладають всіх зусиль, аби врятувати його руку. Нині його реабілітують поляки.

Про це стало відомо під час зборів учасників і фундаторів Благодійного фонду «Волинь-2014» сьогодні, 24 грудня.

Як розповіла волонтер Наталія Ариванюк, Віталія Ванюшина поранили ще 19 липня. Його доправили у лікарню міста Щастя. Там хотіли йому ампутувати руку, але хлопець не погодився. Потім його доправили до Харкова, пізніше в Одесу. Там він лежав 4 дні у реанімації. І одеські лікарі теж хотіли ампутувати руку Віталію.

«Але Бог є на світі, організм молодий і надія на порятунок з’явилася. До певного моменту наші лікарі змогли довести лікування хлопця, але в нас не вистачає сучасної апаратури, немає інституту реабілітації. А в поранених довгий шлях реабілітації», - каже волонтерка.

За Віталія взялися польські фахівці з Краківської клініки. Але вартість реабілітації там – 600 злотих за добу. Тоді рахунок йшов на лічені дні. У Віталія залишалося 2-3 тижні, щоб не атрофувалися м’язи. За цей час зібрати кошти, каже Наталія Ариванюк, – майже нереально. Відтак, звернулися до фонду, який оплатив місячне лікування в Кракові.

«Він – розумаха, такий достойний, начитаний. Він з тією рукою планує повертатися на схід», - каже вона.

Віталій вже може згинати-розгинати руку. А доходило до того, що він просив, щоб йому відрізали руку, бо не міг витримувати біль. Нині потреба – знайти гроші ще на 20 днів. Поки що волонтери сподіваються на допомогу французьких партнерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus