USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинських чиновників перевіряють на гепатит

28 Липня 2016 21:00
В День боротьби з вірусним гепатитом С у Луцьку облаштували мобільні пункти, де можна швидко, анонімно та безкоштовно перевіритись на наявність вірусу. Один з них - у стінах Волинської облдержадміністрації.

Про це йшлося під час засідання Громадської ради при ОДА.

Член громадської ради та ГО Правозахисна фундація «Мавіком» Мар’яна Сорочук зазначила, що в Луцьку триває благодійне безкоштовне тестування містян на вірусний гепатит С. Портативний пункт тестування облаштували навіть в стінах Волинської ОДА, відтак, пані Мар’яна поцікавилась у присутнього на засіданні голови ОДА Володимира Гунчика, чи той не проти, аби працівники установи протестувались.

На що голова ОДА відповів, що це хороша ініціатива і він вбачає в ній лише позитив.

«Це право кожної людини. У мене немає ніяких заперечень», - зазначив він, а також зізнався, що і сам під час служби в армії «підхопив» гепатит А (найлегшої форми, - ВН). Зі слів Володимира Гунчика, потрібних медикаментів тоді в частині не було, відтак, лікували хворобу кавунами. Мовляв, в день потрібно було з’їдати їх не менше шести.

До слова, деякі члени громадської ради вирішили зробити експрес-тест відразу під час засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лікар Показати IP 28 Липня 2016 22:19
мавпи за вами дурдом плаче
лікар Показати IP 28 Липня 2016 22:52
Гепатит - то лише початок. Перевірятимемо на глисти, сифілис, СНІД, вірус Еболи і свинячий грип. Заодно зробимо профілактичні клізми і промиємо вуха - щоб краще чули громаду.
Закони України Показати IP 30 Липня 2016 12:06
наручники на руки і в тюрму... буде справедливо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus