USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волиняни отруїлися білоруською ковбасою

25 Січня 2012 15:40
Упродовж останнього тижня на Волині з гострими кишковими інфекціями госпіталізували 39 чоловік. Люди пов’язують своє захворювання із вживанням недоброякісної їжі.

Про це повідомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко.


Незважаючи на те, що на ринках області усі продукти повинні проходити обов’язковий ветеринарний контроль, все ж виявляються прикрі випадки отруєння придбаними продуктами. Так, санстанція зафіксувала збільшення кількості хворих на гострі кишкові інфекції, зокрема, гастроентероколіти інфекційного походження.

Лише упродовж останнього тижня в області госпіталізували 39 людей, які пов’язують своє захворювання із вживанням недоброякісної їжі. Зокрема у Ковелі люди переконують, що отруїлися вареною молочною ковбасою білоруського виробництва, яку придбали на ринку у приватних осіб.

Найбільше захворювань СЕС зареєструвала в Луцьку (28% від загального числа), на другому-третьому місці – місто Володимир-Волинський та Ківерцівський район.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
зaгрeб Показати IP 25 Січня 2012 15:56
Ето всe Кaнaновичи ... :)
Романя до зaгрeб Показати IP 31 Січня 2012 11:37
Точьно КОНОНОВИЧИ!!!!! Респект ребята.......
Я з Луцька. Показати IP 25 Січня 2012 16:14
в нас тоже те буде, і сельодку і ковбаси і сири білоруського виробництва продають з землі на базарах. А наші люди хапають, як ману небесну.
ЗМІ Показати IP 25 Січня 2012 16:34
Ці сябри вже, як поляки пакують на наш ринок весь непотріб, а наші споживачі поки розберуться то потравляться.
Лучанин до ЗМІ Показати IP 25 Січня 2012 17:10
А який смисл того щоб на наш ринок везти той непотріб який тільки в нас і є? І везуть не сябри, а наші. Білоруські продукти є, мабуть єдиними в світі, натуральними, а відповідно і псуються скоріше, бо в них немає консервантів та антибіотиків. Хоча, дійсно, останнім часом на наших ринках продають і третьосортну ковбасу. Я на таку навіть не дивлюся, бо ще пам'ятаю як має виглядати натуральна.
Сніг до Лучанин Показати IP 26 Січня 2012 09:19
І мені на думку спадає таке,що просто термін її пройшов, оскільки вона без ГМО на відміну від укр., а особл. волинської!!!
tatarynb до Сніг Показати IP 26 Січня 2012 16:47
не треба себе дурити! є там все, і навіть недотримання технології і т п...
кент Показати IP 25 Січня 2012 17:48
Брехня,в білорусії халявної ковбаси немає-жорсткий контроль,і все по госту-молодці,інакше в тюрму можна загреміти,такі там закони.Отравитися можна тільки нашою-вітчизняною ковбасою,де контролю немає,або за хабар можна протолкнути любе,там мяса мізер,а от таблиця мєндєлєєва,по саме нємогу.Місто зїсть все,тільки ціну попустіть.Вірте не вірте,є у нас ковбаса,що і пси не їдять.Купуйте українське-підтримуйте свого товаровиробника,аналогічно погані іномарки мерседеси,тойоти,купуйте део.чері,таврії.Хоча не один чиновник,на вітчизняних не їздить і ковбаси укр.виробника повірте не їсть,тільки по замовленню,або провірених людей.За СРСР-моя знайома,працювала в орсі-так для начальства,ковбаса йшла вищим сортом,а рядовий стояв в черзі за ліверною,рублевкою,молочно-вареною,сосісками і радовався що купив.Ось така правда,зараз людей не обманеш.
tatarynb до кент Показати IP 26 Січня 2012 16:50
цілком офіційно держстандарт України при перевірці білоруської ковбаси виявив перевищення сої і інших добавок- от вам і контроль - дурять нашого брата мнимою "радянською" якістю
Горохівець Показати IP 25 Січня 2012 18:21
Былоруськоюковбасою можна отруїтися, бо вона з мяса, і портиться. Ковбасою негідника ЛІННИКА не отравишся - вона не гниє ніколи, але її і собаки не їдять.
Небайдужа Показати IP 25 Січня 2012 18:27
Це точно! Справжні натуральні продукти вже не купити в наших магазинах.У сусідів смачніше та й контроль справжній є.А якщо хочете натуральної та смачної ковбаски -то зробіть сами,але не з базарної преміксної свинини а з натуральної-домашньої.Запитаєте дє придбати,якщо немае села?----сама гадаю....
митя Показати IP 26 Січня 2012 01:49
Думаю також,заказна стаття,конкуренти появилися.Бацька тримає дисципліну,шара не прокатить,стандарт і без халяви,бо нари світять-оце контроль.Це ми хаваєм хімію з туалетним папером,від чого і рак хапає.З продуктів белоруського виробника,подобається хліб,особливо масло,що говорити за наш маргарин-що називають натуральним маслом.Є приказка-Не бачить під своїм носом,а за лісом бачить все.
петрович Показати IP 26 Січня 2012 02:05
АНТИРЕКЛАМА ПРО ЗАБОРОНУ ПРОДАВАТИ БЕЛПРОДУКТ НА НАШИХ БАЗАРАХ.ТАК БУЛО З ПОЛЬСЬКОЮ СЕЛЬОДКОЮ,МОЛ ДОБАВЛЯЮТЬ МОЧУ,ЩОБ НЕ ЖОВТІЛА.А НА УКРАЇНІ БУЛА ТОЖЕ В МАГАЗИНАХ,НА ТОЙ ЧАС ВІТЧИЗНЯНА,АЛЕ ЇЇ НЕ КУПЛЯЛИ,БО БУЛА ДОРОЖЧА І З ГОЛОВАМИ.ОТ І ПУСКАЮТЬ ЛЮДЯМ ПИЛЮКУ В ОЧІ.
Spaceman Показати IP 26 Січня 2012 11:16
Я вже давно помітив, що прихильники білоруських "натуральних" продуктів схожі на релігійних фанатиків. Вони будуть з піною біля рота відстоювати свою ідею, хоч доказів ніяких не мають абсолютно, крім пари міфів. Я ще пам'ятаю "радянське" масло, яке з холодильника було неможливо намазати, воно просто кришилося і на смак супер, тануло в роті. На рахунок "натурального білоруського", то купляв я таке, різних виробників, тому можу порівняти. На упаковці ніде про ГОСТ не сказано, скрізь їхнє "ТУ", як і в нас. По консистенції зовсім інше, вязке, дуже нагадує наше "рідне щиро українське". На смак теж мало чим відрізняється від нашого, відсоток жиру - той же 73%. Коротше кажучи, та сама бодяга з пальмового масла, що і в нас, тільки зроблена по "білоруській натуральній технології і по ГОСТу" :)
Vox populi vox Dei до Spaceman Показати IP 26 Січня 2012 12:07
Вы вспомнили советское масло???? Именно то, которое крошилось? Рассмешили. Хочу Вас обрадовать, в нем было занижено содержание жиров. Нормальное масло крошиться при температуре +5 по Цельсию не должно.
параска Показати IP 26 Січня 2012 19:09
Алкоголік Загреб вже вийшоз з ЛТП
Ната Показати IP 30 Січня 2012 15:01
Поясніть мені, якщо в нас таке все погане а чуже добре, то чого кожну суботу коли в Любешові базар, тих білорусів як блох понаїжджає і змітають все, і нашу ковбасу і рибу, печиво, цукерки, все що тільки можна перевести. чого ж вони свого з ГОСТОМ не їдять, а нашу хімію пакують?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus