USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З дитячою стоматологією на Волині – катастрофа

20 Вересня 2014 08:00
Дитячими стоматологами в райони не хочуть йти працювати. Тому в області спробують розробити спеціалізовану програму.

Про це стало відомо під час засідання майнової комісії облради вчора, 19 вересня.

Нагадаємо, колектив комунального підприємства «Волинська обласна стоматологічна поліклініка» звернувся до облради з проханням дозволити їм приватизувати приміщення. Комісія з питань охорони здоров’я дозвіл такий дала, однак, попросила ще узгодити це з управлінням.

Утім, члени майнової комісії прийняли рішення зняти це питання з порядку денного сесії і порадили стоматологам спробувати альтернативне рішення.

Так, голова комісії, депутат облради Святослав Кравчук поцікавися, у якому стані в області дитяча стоматологія, особливо в районах. На що виконувач обов’язків директора КП «Волинська обласна стоматологічна поліклініка» Ігор Дворко відповів, що справи – невтішні.

«З дитячою стоматологією в нас – катастрофа. Ніхто не хоче в райони йти дитячими стоматологами», - зауважив він.

Депутати порадили Ігорю Дворку не поспішати з переведенням комунальної поліклініки в приватну. Натомість, кажуть вони, варто розробити програму розвитку дитячої стоматології. Це, на їх думку, було б якраз тим, чого немає в стоматологічних закладах області і так можна було б побороти конкуренцію.

Відтак, депутати порадили керівнику поліклініки поспішити з написанням такої програми, адже в жовтні депутати розпочнуть розглядати обласний бюджет. Власне, Ігор Дворко зауважив, що в них свого часу була ще одна цікава ідея – запровадити лікування зубів під наркозом. Адже в області є 4 тисячі дітей з вадами розвитку, яким дуже складно лікувати ротову порожнину традиційно. Подібна практика, каже він, є в приватних клініках, та це надзвичайно дорого для пересічних громадян. Тим паче, такою послугою могли б скористатися не лише діти.

Ігор Дворко пообіцяв, що колектив впорається зі створенням програми за тиждень-два і подасть пропозицію до обласної ради, аби її включили до бюджету на 2015 рік.

Святослав Кравчук, своєю чергою, додав, що така ініціатива має шанс на підтримку депутатського корпусу.

«Я не знаю, хто з депутатів наважиться не підтримати дитячу стоматологію. Дорослу – інше питання, за неї я б і сам не голосував», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 20 Вересня 2014 08:29
По Луцьку багато приміщень ,щоб зробити стоматкабінети. Доктори хочуть нахаляву бізнес організувати.
лучани Показати IP 20 Вересня 2014 08:30
Катастрофи нема. Є дуже багато приватних стоматологів,які якісно виконують свою роботу. Просто совєтський люмпен нехоче платити, привикли,як у Совку,нахаляву.
вiктор до лучани Показати IP 21 Вересня 2014 05:13
напевно у люмпена нема чим платити
Анонім до вiктор Показати IP 21 Вересня 2014 07:36
люмпен лінивий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus