USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Як живеться в’язням Луцького СІЗО. ФОТО

14 Червня 2012 14:19
Умови утримання засуджених і ув’язнених Луцького слідчого ізолятора показали журналістам і представникам громадських організацій працівники управління Державної пенітенціарної служби України в області.
Крім екскурсії приміщеннями ізолятора, 14 червня тут також відбулося засідання обласної спостережної комісії – дорадчого органу, покликаного стежити за дотриманням прав людини у таких закладах.
Як розповів начальник Луцького слідчого ізолятора Сергій Кирєєв, приміщення режимного корпусу установи, де, власне, мешкають ув’язнені та засуджені особи, зведене 1952 року, й спочатку це була тюрма.

В Луцькому СІЗО – 79 камер, й наразі тут перебуває 363 людини, з яких більш як дві з половиною сотні – волиняни. Тут ті, хто перебуває під слідством, а також засуджені, зокрема, господарча обслуга. Це люди, які скоїли неважкі злочини, і з власного бажання відбувають покарання в Луцьку, аби отримати шанс звільнитися умовно-достроково. Таких у СІЗО приблизно два десятки.

Один з них розповів, що обрав перебування в Луцькому СІЗО, адже тут простіше родині його відвідувати. Молодий чоловік родом із Володимир-Волинського району і прагне якнайшвидше вийти з місця відбування покарання. Про злочин, який скоїв, говорити не хоче, лише стверджує, що ставляться працівники установи до в’язнів добре, умови проживання й праці його влаштовують.
Слід зауважити, що годують «підопічних» у СІЗО тричі на день. Вартість харчування у день на особу – 9 гривень 80 копійок. Працюють в’язні по 8 годин на день. Кажуть, що встигають ще книжки читати, телевізор дивитися. Є у СІЗО й кімнати психоемоційного розвантаження: як для заарештованих, так і для працівників, а також спортзал. Щоправда, його зараз ремонтують.
Як розповів практичний психолог СІЗО Федір Гонта, в кімнаті психоемоційного розвантаження він допомагає ув’язненим адаптуватися до нових умов перебування, зняти стрес. Особлива потреба в цьому у тих, хто вперше потрапив в місця позбавлення волі, - стверджує фахівець.
З його слів, щонайперше цим людям допомагають позбутися стереотипного враження, що в установах пенітенціарної служби знущаються з в’язнів, піддають їх тортурам.
Під час своєрідної екскурсії Луцьким СІЗО учасникам заходу показали також камери, де мешкають жінки, які перебувають під слідством, а також кімнату матері та дитини. Як запевнив заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в області Юрій Безушкевич, камери СІЗО відповідають нормативу – 2,5 квадратних метра на особу, а часто вони навіть більші.

Що ж до того, що, приміром, в тримісній камері для жінок, розташований туалет відгороджений лише тоненькою перегородкою висотою трохи більше метра, то посадовець переконує – по-іншому бути не може, такі вимоги передбачені законодавством. Миються ув’язнені незалежно від статі раз на тиждень у лазні.
Кімната матері і дитини призначена для жінок, які народили діток під час перебування в СІЗО. Розташована вона в приміщенні медичної частини, неподалік від кабінетів медиків. Тут створені умови для породіль, щоправда, останні три роки кімната не використовується, бо немає тих, хто б тут міг перебувати.

Загалом на Волині 4 установи відбування покарань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
andrea Показати IP 14 Червня 2012 15:57
В Лук’янівці тоже показували, які в них "чудові" камери...
Раф до andrea Показати IP 29 Квітня 2014 02:20
Я точно знаю что показывают показательную камеру,на третьем этаже скорее всего!А вообще, кормят отвратительно, перловка, кукуруза , сечка, вонючая рыба в воде.!Луцкое СИЗО одно из г*вняных.Ребята, краснючая,а конвоиры одни б*длы!ЧМ*ШНИКИ, типа обиженных. Шмоны почти каждый день, причалы с радостью выбивают, короче ничего не заносят и что то ищут! Киреев есть такой, не знаю там еще или нет, потом Старший опер Януль, редкий п...др. Никогда никогму не желаю там быть. Откатался 1 год и десять месяцев!
луцьк Показати IP 14 Червня 2012 18:01
зробили ремонт в одній камері і показують. Ви б краще насправді показали як воно є.В яких умовах перебуває народ.
саша до луцьк Показати IP 13 Серпня 2012 03:07
це все брехня що у вас умови хороші в мене в селі в свиней краще кормлять і краще ложо то гомно варите всяке непозорилибся краще що думаїте все гроші рішають!
лучанин Показати IP 14 Червня 2012 20:55
лучше-покажи-настоящие-камеры,а-не-камеры-баландеров,там-всего-6м-на-6-человек
Волиняни Показати IP 15 Червня 2012 09:32
Оце яркий приклад як можна обманювати журналістів,представників громадських організацій а через них і весь українських народ
Сергій Показати IP 15 Червня 2012 13:24
А для чого такі журналюги, які ведуться на мішуру. Продажні тварини, народ вам ще трохи вірить, то добийтесь, щоб вам показали реальну картину, а ви нам. А так як ви показуєте, то ви не четверта влада, а четверта зрада. Вам вже не вірять.
Саша Показати IP 15 Червня 2012 15:26
Хто там був, той знає як там. І дивлячись на ці фото, мимоволі посміхається (...цирк та й годі...)
Всезнайко Показати IP 15 Червня 2012 22:49
Дуже гарно. Юльку сюди перевести...
andrey Показати IP 22 Листопада 2012 05:24
це точно показуха!!!!!!
Петро Показати IP 28 Лютого 2013 21:56
Дивлячись на ці фото мені більш страшніше потрапляти в наші лікарняні заклади.А хто там був,нехай краще розповість,за що його арештовували.У нас же всі "невинні"!!!
Анонім Показати IP 19 Січня 2014 22:45
Мій чоловік розказував як там ужасно слухати як їм там,я за нього дуже переживаю томущо він знов попав туди!
Миша Показати IP 3 Лютого 2015 22:34
брехня повна
Сонечко Показати IP 14 Лютого 2015 13:53
Нещодавно була на побаченні в чоловіка то бачила які там умови!!!Так шо нема ніде порядку і чому за таку брихню самих працівників несадять?пиячать при людях а ви дурні стійте і чекайте щоб передачку передати бо вони заняті...бардак повний))))))))
мала Показати IP 17 Листопада 2015 23:43
Камеры просто ужас!!Если есть бабло у тебя,то впустят на свтданку и после отбоя.Принесут сами покурить,и коньяк шабо.А номер для свиданий станет кобинет на второй этаже.Это три года назад стояло 150$
Не чужая Показати IP 22 Листопада 2015 13:15
Я часто прихожу до чоловiка i умови там правда хреновi.В рабочий час там пють цiлком розврат,побачення мае бути годину а дають меньше,i якiсь придурки хочуть вигнати несправедливо Киреева.
змей Показати IP 18 Грудня 2015 15:46
Вафлі
ZMEY Показати IP 18 Грудня 2015 16:02
СЛАВА УКРАІНІ I
Катька Я Показати IP 21 Грудня 2015 19:34
БРЕХУНИ СМЕРДЮЧІ. Я ТАМ ВАГІТНА СИДІЛА В ОБИЧНІЙ ХАТІ, А ТУ ЩО НА ФОТКАХ ВОНИ ТІЛЬКИ ПОКАЗУЮТЬ, А ТАК НІХТО ТАМ НЕ СИДІВ НІКОЛИ. А КІРЕЄВ Г.....ДОН РЕДКІЙ.
Виктор Показати IP 10 Лютого 2016 15:41
Лично был на "курорте". Вся статья, сплошная ложь. Охранников и администрацию, можно смело садить за корупцию, пьянство, торговлю наркотиками...
Анонім Показати IP 10 Вересня 2023 21:15
Мій чоловік попав туди в перше. І я незнаю як він там. Чи можна до нього на побачення і як з ним взагалі зв'язатися. Побачила що миються всі підряд не дивлячись на стать. Я вибачаюсь це виходить що чоловіки разом із жінками??? Воно мені не те що не подобається а і нервує а мені нервуватися не можна бо я не сама його чекаю. Одним словом там походу не так все добре якщо чоловіки із жінками миються разом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus