USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Інструмент-НЛО» почули лучани. ФОТО. ВІДЕО

20 Вересня 2013 10:50
Концерт гри на незвичному перкусійному інструменті, що має назву «spb instrument», відбувся у Луцьку.

Організатором дійства, яке відбулося 19 вересня, виступило культурне об’єднання «100 Вт».

Виступ Анатолія Гернаденка з сольним проектом «The Snow» зібрав чимало глядачів, які ледве вмістилися у приміщенні мистецького клубу за адресою вулиця Драгоманова, 1. Для кращого сприйняття музики частина публіки розташувалася на каріматах. На початку вечора глядачам продемонстрували відеосюжет про участь Анатолія Гернаденка у проекті «Україна має талант».




Після цього музикант розповів лучанам про майже нікому невідомий музичний інструмент. «spb instrument» винайшли швейцарці Фелікс Ронер і Сабіна Шерер у 2000 році. Зі слів Анатолія Гернаденка, винахідники люблять називати «spb instrument» музичною скульптурою, а не музичним інструментом. Цей перкусійний інструмент складається з двох сферичних металевих сегментів і своєю формою нагадує летючу тарілку прибульців з космосу. Як пояснив музикант, для налаштування інструменту майстри використовують молоток. Інструмент дуже чутливий, і для того, щоб його «вбити», достатньо упустити його на підлогу. «spb instrument», який звучав цього вечора, виготовлений не в Швейцарії, а у Санкт-Петербурзі. Зі слів виконавця, майстер Віктор Левінсон відкрив таємницю виготовлення інструменту, і його інструменти звучать навіть краще, ніж швейцарські оригінали.

Концерт відбувався у напівтемряві, гра Анатолія Гернаденка супроводжувалася відеосюжетами, які проектували на стіну приміщення. Глядачі задавали виконавцю чимало запитань, які стосувалися екзотичного музичного інструмента та особливостей гри на ньому. Анатолій Гернаденко жартував, що навчитися грати на інструменті неможливо, і сам він грати на ньому не вміє. Майже усі композиції, які він виконує, є імпровізацією. Виконавець повідомив, що «spb instrument» дуже добре поєднуються з іншими музичними інструментами, тому його концерти часто перетворюються на джем-сейшни, до яких спонтанно долучаються музиканти-глядачі.



Анатолій Гернаденко зізнався, що гра на металевому інструменті дещо втомлює, тому під час виступу зробили десятихвилинну перерву, під час якої, попиваючи чай, глядачі ділилися враженнями від почутого.













Після завершення концерту виявилося багато охочих доторкнутися до «інструменту-НЛО».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus