USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Колектив, що виконує «музику-олів’є», завітає до Луцька. ФОТО

6 Листопада 2013 21:00
Джазові стандарти, класика, рок-хіти та популярна музика – таким широким є репертуар одеського вокального секстету «DukeTime», що невдовзі виступить у Луцьку.

Прес-конференція гурту «DukeTime» відбулася 6 листопада у Луцьку.

Концерт гурту відбудеться 17 листопада у Палаці культури міста. Про гурт, який постійно перебуває у пошуку, розповіли троє його учасників – Микола Карабаджак, Григорій Терехов та Ігор Царук.

Ігор Царук розповів, що Західну Україну гурт відвідує вперше. Заплановані виступи у п’яти містах, одним з яких буде Луцьк. Микола Карабаджак зізнався, що для нього важливо, щоб під час концерту була відповідна атмосфера. На його думку, атмосфера у Луцьку прекрасна.



Вокалісти зізналися, що постійно шукають себе. Колектив спочатку виконував лише українські народні пісні, згодом репертуар значно розширився, і колектив потребував зміни назви, яка була б пов’язана з Одесою та з часом. З 2005 року виконавці виступають у незмінному складі. Колектив розвивається у різних напрямках, намагається охопити різноманітні смаки глядача, у репертуарі є народні пісні, класичні твори, джазові стандарти, шлягери 1980-90-их, сучасні хіти, рок-хіти. Є також авторські композиції, наразі гурт зняв три відеокліпи.

Як розповів Ігор Царук, кожен з учасників колективу отримав музично-педагогічну освіту, спеціалізуючись на вокалі. Нині музиканти повністю присвячують свій час творчості.

Вже 8-го листопада вокалісти повернуться в Одесу, де готуватимуться до концертів у Західній Україні. Провівши у Луцьку лише декілька годин, виконавці розповіли, що встигли побачити центр міста, а вулиця Лесі Українки нагадала їм рідну Дерибасівську.

Щодо вибору пісень для репертуару, митці зізнаються, що раніше обирали композиції спонтанно, керуючись смаком. З плином часу частіше поєднують вибір пісні, яка подобається, та тієї, яку варто виконати, щоб досягти потрібного результату. Пісні добирають відповідно до програми. Рішення ухвалюють колегіально, часом трапляється, що хтось з учасників колективу не погоджується з вибором. Так, Микола Карабаджак зізнався, що йому не подобається їхня «Хава нагіла», тому що публіка звикла її сприймати як пісню з грайливим зарядом, а вокалісти поєднують її з джазом, змінюючи темп та ритм.



«Я поясню, на хвилинку. Він не одесит, а болгарин, він таки не розуміє наших пісень», - пожартував Григорій Терехов.

Під час прес-конференції учасники гурту виконали два музичні фрагменти – пісню «Мій рідний край» та пісню «Їхали козаки» на мелодію «Спят курганы тёмные». У останній композиції музиканти хотіли таким чином поєднати Східну та Західну Україну.

На запитання про те, у чому «родзинка» колективу порівняно з відомими вокальними гуртами «Піккардійська терція» та «Man Sound», вокалісти відповіли що використовують «одеський» підхід. Так, «Піккардійська терція» виконує переважно авторські пісні, «Mansound» - джазовий колектив, а «DukeTime» використовує і класику в академічному виконанні, і рокові твори, і естрадні пісні та фолк.

«У нас таке трішки музичне «Олів’є»», - зазначив Ігор Царук.



«Ми намагаємося зблизити поняття, зробити щось простіше, зрозуміліше для людей, ті ритми, які знайомі людям, виконати акапельно та доступно, для того, щоб змінити поняття «формат», яке постійно нав’язують», - повідомив Григорій Терехов.



На думку Миколи Карабаджака, «родзинкою» колективу може бути дійство, рух, які відбуваються на сцені. Також протягом останнього року, йдучи в ногу з часом, виконавці намагаються пропускати голос через обробку, яка дозволяє йому набути нових барв. Скажімо, виконуючи у мікрофон голосом, на виході чуємо електрогітару. У майбутньому вокалісти планують збільшити кількість подібних ефектів у своєму виконанні.

У Луцьку на слухачів чекають сучасні композиції, класичні твори, англомовні, україномовні та італомовні твори, серед яких лунатиме п’ять композицій, які гурт раніше не виконував під час сольних концертів, та, можливо, авторські пісні. Виконавці сподіваються, що лучани оцінять їхню творчість, а Луцьк стане для них містом, у яке буде приємно часто приїздити.



Наприкінці прес-конференції музиканти розіграли два квитки на луцький концерт серед присутніх журналістів.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
romion84 Показати IP 6 Листопада 2013 21:08
Шановна редакціє, де коментарі до новини про трагедію на вул. Воїнів Інтернацоналістів?
редакція Показати IP 6 Листопада 2013 21:48
У зв'язку з недоречними висловлюваннями коментаторів щодо чужого горя коментарі до новини, про яку ви питаєте, відключені.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus