USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька молодь побачила врятовані скарби. ФОТО

24 Липня 2013 17:55
Дорогоцінні експонати виставки «Врятовано для України», що діє у Волинському краєзнавчому музеї, оглянули члени молодіжних організацій Волині 24 липня.

Молоді лучани побачили виставку скарбів, серед яких зброя, ікони, прикраси, церковна атрибутика, портсигари, чарки та порцелянові вироби. Доля кожного з експонатів доволі непроста, адже більшість із них намагалися незаконно перевезти через Ягодинську митницю.

Зі слів члена ради правління спілки громадських організацій «Молодіжна платформа» Сергія Бондарука, екскурсію організувала всеукраїнська молодіжна громадська організація «Батьківщина молода» для того, щоб показати молоді культурну спадщину нашої країни. У заході також взяли участь члени молодіжної організації «Іскра».








«Виставка – це результат діяльності експертної комісії Волинського краєзнавчого музею, що працює з 1985 року, та її співпраці з іншими державними установами - митницею та правоохоронними органами. Загалом, нам передали понад зо тисяч експонатів. Лише протягом 2013 року ми отримали більше 250 одиниць, загальною вартістю приблизно 200 тисяч гривень. Торік передачу експонатів у фонди музею визнали подією року. Їхня вартість «непідйомна» для жодного музею. Такі речі неможливо ані знайти, ані придбати», - розповіла у коментарі «Волинським новинам» головний хранитель Волинського краєзнавчого музею Наталія Пушкар.




З її слів, більшість експонатів передала Ягодинська митниця. Багато цінних речей вилучили у контрабандистів, які везли різні предмети з Середньої Азії та Росії, зокрема, колекції ікон.

Працівниця музею повідомила, що на початку 1990-их часто вивозили комсомольські квитки, нагороди платами по 50 одиниць, прапори із зображенням Леніна. А зараз, зі слів Наталії Пушкар,простежується зворотній процес – в Україну частіше ввозять картини та інші цінні речі.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus