USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Робити дітей – це дуже приємно», - Ірена Карпа в Луцьку. ФОТО

9 Листопада 2013 19:35
Декілька десятків людей, серед яких були молоді мами, татусі, їх чада, а також ті, хто тільки думає над поповненням сім’ї, завітали на зустріч із скандальною письменницею, співачкою та ведучою Іреною Карпою. Жінка ділилась досвідом материнства з гостями у рамках проекту «Наживо», який організовує портал «Луцьк-мама».

ВІД ЛУЦЬКА НЕ ВІЄ «СОВКОВЩИНОЮ»
Цікаво, що Карпа, яка була у Луцьку лише декілька разів, дуже любить це місто. Насамперед тому, що, з її слів, від нього не віє «совковщиною»; а ще, тут народився і мешкає її добрий друг, фронтмен гурту «Тартак» Сашко Положинський.

Своєрідним «інтро» зустрічі стала розповідь Ірени про особливості подорожування. У неї двоє донечок – Корена-Джіа та Кая, з якими їй довелось «накатати» чимало кілометрів, подорожуючи світом. Цій темі і присвячена вся її майбутня книга, над якою Карпа зараз працює. Вона, ділиться письменниця, буде мати форму абетки, там на кожну букву буде своя стаття.

Говорила і про наболіле – наприклад, що на українських заправках немає пеленальних столиків, в той час коли у Європі це - норма. Там вони є і в жіночих, і чоловічих туалетах.

Загалом, письменниця та молода матуся охоче ділилась з присутніми практичними порадами щодо подорожі з дітьми.

ПРО ПОДОРОЖІ З ДІТЬМИ

Зі слів Карпи, починати вивчати світ, відвідуючи нові місця, потрібно якомога раніше. Тим паче, що малі діти набагато комфортніше почувають себе під час подорожей. Батькам на замітку: малюків дуже заспокоює шум двигуна. Письменниця розповідала, що інколи їй доводилось спеціально садити доньку в машину і заводити мотор, щоб та заспокоїлась і заснула.
До речі, зупинятись на досягнутому жінка не планує. Каже, що з задоволенням всиновила б ще двох діточок, адже дуже поважає тих, хто дарує сімейне тепло малюкам, які його позбавлені.
«Тільки дай мені, Боже, житлову площу, щоб я могла це зробити», - жартує письменниця.

ПРО ПІСЛЯПОЛОГОВУ ДЕПРЕСІЮ
Питання від гостей були різноманітні – про те, як подорожувати з малечею, про ранній розвиток дітей, скільки часу потрібно годувати дитя грудьми, як привчити до горщика, чи дійсно жінки такі слабкі, як здається, та про інше. Так, на питання про пост-пологову депресію та падіння духом письменниця відповіла прямо і правдиво:
«Хто не в курсі, вона у вас буде! Це можуть брехати лише ті, хто хоче здаватись такими-собі супер-жінками».
Причому, як зазначила Ірена, відбувається таке не відразу, а за декілька місяців після пологів - це, мовляв, гормони, від них нікуди не дітися. Вийти з такої кризи Карпі допомогла творча робота. Увійшовши в робочий та творчий графік, рюмсати вона просто не мала часу.

ПРО МОЛОДИХ БАТЬКІВ
Із залу також пролунало питання, як ставиться письменниця до батьківства тих, хто ще самі - майже діти. 17-річний хлопець розповів доволі сумну історію про те, що його дівчина зараз лежить у лікарні – у неї стався викидень. Причина трагедії - колишній хлопець заразив її інфекцією.

Ірена відповіла, мовляв, до молодого батьківства ставиться лояльно. Й, можливо, це знак - варто ще раз обдумати і зважити рішення про те, чи варто заводити дитину.

«Я не противник абортів. Дійсно, якщо це не ваш час, не ваш варіант, не та людина, і це вам поламає життя, то, звичайно, - вибір за вами. Взагалі, дуже багато людей досягали висот, народжуючи дітей у ранньому віці. Це стимул: ти молодий та бідний, у тебе на руках маленька дитина, яка хоче їсти, - ти будеш працювати втричі сильніше».

ПРО ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ
А відповідаючи на запитання про здоровий спосіб життя, Ірена Карпа жартома сказала:
«Я була б дуже хорошим йога-вчителем для вагітних. Подивіться на мене – я народила двох дітей, виглядаю нормально, при чому - їм м'ясо і бухаю. Приходьте!».
Жінка проти всяких зациклень, і вважає, що все корисне в міру:
«Звичайно, я не бухаю слабоалкогольне пійло, чи водяру. Та натуральне якісне червоне вино, я вважаю, корисне навіть дітям. Взагалі, старайтесь не обмежувати себе, бо будете нещасними. От, мрієте ви про шматок шоколаду, – ну, й з’їжте його, і будьте щасливі».

Молодим людям, які тільки думають над поповненням у сім’ї, Ірена Карпа порадила спочатку добре зважити всі нюанси:
«Не спішіть, добре нагуляйтесь, якщо хочете. Хоча, робити дітей – це дуже приємно».
































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Аліна Показати IP 9 Листопада 2013 20:49
Гарний захід! Дякую Луцьк-мамі за можливість провести весело та цікаво час.
Вітько Показати IP 9 Листопада 2013 21:45
Збоченка, але хороша... Я би пішов з нею...
уточнення до Вітько Показати IP 9 Листопада 2013 22:01
тіпавдувби?
Вітько до уточнення Показати IP 9 Листопада 2013 23:16
Тіпа, так...
уточнення до Вітько Показати IP 10 Листопада 2013 07:53
Хочеш якоїсь зарази додому принести?))) Не хоти дурниць. Шукай порядну дівчину/жінку. З нормальними моральними принципами. І все буде добре.
люблю дітей Показати IP 10 Листопада 2013 07:08
«Робити дітей – це дуже приємно». В пору моєї юності існувала телепередача "12 стульев". Там поручик Ржевський на запитання "Чи любите ви дітей?", відповідав: "Детей - не очень, но сам процесс...". Дітей робити, справді, приємно, а виховувати?.. Багато хто вважає, що діти - квіти нашого життя, але нехай вони цвітуть на сусідньому балконі. Так вони й "цвітуть": безбатченками, без матерів. Треба поєднувати приємне з корисним - і робити, і ростити. Максим Рильський писав: “У щастя людського два рівних крила: Троянди і виноград, красиве й корисне". Нехай у житті молодих буде красиве й корисне: і троянди, і виноград: троянди – діти, а виноград – нелегкий процес їх виховання. А Карпа - молодець. Не збоченка, не роспусниця, просто, жінка без комплексів.
уточнення до люблю дітей Показати IP 10 Листопада 2013 07:50
А без комплексів, це ЯК?
Вінстон Показати IP 10 Листопада 2013 08:12
Робити - приємно!!! 100% А доглядати?
психолог Показати IP 10 Листопада 2013 08:26
Комплекси - «наслідки» виховання, або його витримки. Вони заважають людині жити. Почитайте популярну психологію.
ВАля Показати IP 10 Листопада 2013 10:20
Д***а.
Іванко Показати IP 10 Листопада 2013 10:20
робити дітей -це приємно. баба смішна і збоченка то точно
Гость Показати IP 10 Листопада 2013 12:08
це точно збоченка. Вона вже перетворилася на тварину.Бо тільки тварини роблять це, де хочуть і як хочуть. А ми люди і Бог нам дав розум, а ми вже перетворюємося на тварин.Ця больна на голову баба, хай стає на площі і робить дітей, вчить як цим займатися молоде покоління.Паск****во.Ну стида ні сорому.Тваринний інстинктинт у людей, а не любов і краса,взаємна почуття на все життя перетворилося на паскудство.
Зірка Показати IP 10 Листопада 2013 12:58
попса це все...
мазохістка Показати IP 10 Листопада 2013 15:09
а чому вона збоченка? і взагалі, хто такі на вашу думку збоченці?
я Показати IP 10 Листопада 2013 20:12
повезло ей, что у нее наболевшее=это отсутствие пеленального столика на заправках! Да и послеродовой депрессии у меня не было..., может со мной что-то не то...Письменница, м...ть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus