USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

РОЗЦІНКИ для заняття дітей у позашкільних гуртках Луцька

24 Жовтня 2013 18:46
У Палаці учнівської молоді чи не найбільше виборів гуртків і творчих об’єднань. Як розповів Відомостям директор закладу Степан Сидорук, послуги позашкільної освіти надають за п’ятьма напрямками: декоративно-прикладне мистецтво, музична студія, пізнавально-розвивальний, гуманітарний, туристсько-спортивний і танцювальний.
«Серед наших гуртків - різьба по дереву, художній розпис, бісероплетіння, фітодизайн, паперова пластика, в’язання, сучасна вишивка. У музичній студії навчають вокалу, хоровому співу, грі на баяні, бандурі та фортепіано, є й оркестр духової музики. Охочі стати акторами можуть займатись у театральному колективі, діти з художніми здібностями - у гуртку образотворчого мистецтва. Також є секція спортивного орієнтування і туризму та шаховий гурток», - розповідає Степан Сидорук.
У Палаці учнівської молоді займаються діти від 5 до 18 років. Згідно з усіма правилами, навчання в закладі мало б бути безплатним, але, як повідав його директор, існує система благодійних внесків. Сума внесків за навчання на кожному з гуртків різна, скажімо, за місяць занять народними танцями потрібно заплатити 60 гривень, навчання в гуртку образотворчого мистецтва обійдеться у 90 гривень, а от усі гуртки декоративно-прикладної творчості взагалі безплатні.
У Луцькій художній школі навчання у початкових і підготовчих групах можна починати з 8 років, а от уже до першого класу візьмуть лише з 10 років і за умови успішного складання екзамену з рисунку та композиції.
«Основний курс навчання триває чотири роки. Ще два можна навчатись у класах зі спеціалізацій: «Дизайн», «Художній текстиль», «Графіка», «Загальна підготовка», - каже заступник директора з навчальної частини школи Людмила Салинська.
З її слів, вартість навчання в підготовчій групі - 150 гривень на місяць, а вже починаючи з першого класу школи, вона становить 80 гривень.
Крім цього, у Луцьку є ще арт-студія «П’ятерня», де образотворчому мистецтву навчають альтернативними методами. Керівник студії Тетяна Мялковська розповіла, що дітвора у них займається починаючи з чотирирічного віку. Відповідно до цього існує три вікових навчальних групи. Відвідування арт-студії обійдеться дещо дорожче, ніж художньої школи: найменшеньких беруться учити малювати за 200 гривень у місяць, а старших - уже за 300.
Для охочих здобувати позашкільну музичну освіту в місті діє три музичних школи. Скажімо, в Луцькій музичній школі №1 навчають грі на фортепіано, духових та ударних, струнно-смичкових і народних інструментах, також можна опановувати хоровий та сольний спів. Найдорожче опановувати фортепіано - 100 гривень за місяць, грати на гітарі вчать за 80 гривень, на скрипці за 70, стільки ж коштують й уроки сольного співу, а от хоровий обійдеться на 10 гривень дешевше, навчання грі на всіх інших інструментах коштує 50 гривень на місяць.
Чи не найширший вибір у місті різноманітних спортивних секцій. Крім безлічі приватних тренажерних залів і клубів, є чим зайнятись і у спортивних школах. У ДЮСШ №2 розповіли, що приймають дітей у сім секцій. Так, на бокс і греко-римську боротьбу беруть із 10 років, та лише хлопців, а от дзюдо з восьмирічного віку можна займатись усім. Із семи років приймають у секцію настільного тенісу, а з шести - у футбольну та хокейну, теж лише хлопців. Зате дівчаткам віком від п’яти років будуть раді у секції художньої гімнастики.
У ДЮСШ «Юний динамівець» при ФСТ «Динамо» можна займатись боксом, греко-римською боротьбою та велоспортом. У ФСТ «Колос» пропонують дзюдо, самбо, важку та легку атлетику, веслування на байдарках і каное. Причому заняття у всіх цих закладах є абсолютно безплатним.
Якщо традиційні види спорту для дитини не цікаві, то можна віддати й на щось більш «екзотичне», скажімо, на таке бойове мистецтво, як капоейра. У Луцьку є представництво школи капоейри Rabo de Arraia, займатись там можна, починаючи з п’ятирічного віку. Навчання афро-бразильському бойовому мистецтву з елементами танцю, музики й акробатики обійдеться у 150 гривень на місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Домовичок Показати IP 24 Жовтня 2013 19:50
Ще було б непогано почитати статтю про розцінки на гуртки в ДНЗ. А вони коливаються в залежності від жадібності завідуючих садками.
Туристка до Домовичок Показати IP 24 Жовтня 2013 21:05
Якщо Вам так кусаються 15-20 грн в місяць за гурток в ДНЗ, то вчіть свою дитину і займайтесь з нею самі вдома. Гуртки ж усі добровільні. Ае погодьтесь, що у вас зазвичай не має ні часу, ні бажання
Юлія Показати IP 25 Жовтня 2013 08:56
Палац учнівської молоді, це супер!!! Для дітей чого тільки немає. Діти можуть розвиватись різносторонньо. Ще є гурток Організаторів дозвілля, художнє слово.
Домовичок Показати IP 25 Жовтня 2013 10:29
ТУРИСТЦІ. Є і час і бажання. І дитина займається в професійних гуртках. А ці 15-20 грн в місяць з однієї дитини а гуртків аж 4 - виливаються в суму 80 грн в місяць з однієї дитини. множимо на 30 діток з однієї групи=2400. А таких груп 10! і того 24000 в місяць. Питається в задачі: на що йдуть ці гроші, коли всі батькі і так здають щомісяця і фонд садка і фонд групи і ремонт за рахунок батьків?
Туристка Показати IP 25 Жовтня 2013 14:01
Згідна, що школи, гуртки, садочки зараз задоволення не для бідних. А з цих 24000 30-40% йде відрахування на державу у різні соц, пенсійні фонди. А самі керівники гуртків отримують трошки більше 1 тис. на місяць. Тож не висвітлюйте все однобоко
Домовичок Показати IP 25 Жовтня 2013 17:23
Туристці.Я вас прошу! Які відрахування?! Ще скажіть що і з батьківських фондів сплачуються 40 відсотків у пенсійний!Ще жодної відомості ні одному з батьків підписувати не доводилось про сплату за гуртки.А вихователі я кі справді з тих грошей отримують 1000 чи навіть і менше, мовчать, бо в них заробітна плата така що вони раді й таким надходженням до сімейного бюджету. А Ви, судячи з відповідей, досить добре обізнанні в надходженнях і витратах садочків, напевно захищаєте свої інтереси.
Туристка Показати IP 25 Жовтня 2013 19:18
Я не захищаю, а інформую. Ви читайте уважно. А батьківські фонди йдуть лише на потреби садочка і ваших дітей, і ви самі можете контролювати витрати, адже в кожній групі має висіти список витрат за поточний місяць. І відомості про гуртки підписує завідуюча, а нараховує бухгалтерія і ніяк не батьки. А про відрахування я вам повідомила,щоб ви не думали що хтось з ваших грошей вже собі дачу чи машину купив
Анонім Показати IP 25 Листопада 2014 20:29
жалка что цє для дітей,а єслі би було для всіх,та я би паходил....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus