USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку зірвалися вибори

8 Липня 2010 16:54
У Луцьку розгорівся конфлікт навколо виборів студентського мера, які мали відбутися 8 липня. Низка представників вишів звернулися до міського голови Богдана Шиби, висловивши обурення політикою оргкомітету фестивалю «Студентська республіка», в рамках якого проводяться вибори студентського мера.

Як розповів ВІПу один із кандидатів на посаду студентського мера Максим Воскресенський, оргкомітет фестивалю заздалегідь поставив кандидатів у нерівні умови, фактично «проштовхуючи» одного з них.

Наприклад, для реєстрації одного претендента на посаду студентського мера потрібно було сплатити 700 «шар» - віртуальних грошових одиниць на «Студреспубліці». Іншому – 500. Окрім того, оргкомітет чомусь про форму проведення виборів повідомив штаб Воскресенського за два дні до виборів.

Чомусь оргкомітет в односторонньому порядку вирішив, що голосувати мають право всі волинські студенти, а не учасники «Студреспубліки». У такому разі достатньо одному кандидату для перемоги заручитися підтримкою найбільшого вишу краю – національного університету імені Лесі Українки – де навчається 15 тисяч студентів.

«Дії оргкомітету дають підстави сумніватися в його незаангажованості», – зазначив Воскресенський.

Керівник оргкомітету «Студентської республіки» Валерій Пельц відкинув звинувачення. За його словами, «коаліція» усвідомила свою поразку на майбутніх виборах і тому намагається викликати «бурю в стакані».

Пельц зауважив, що ще 1 липня оргкомітет поставив вимогу перед обома кандидатами подати пакет документів (в тому числі програму та автобіографію). Зокрема Олена Гнасюк це зробила, а Максим Вознесенський тягнув до останнього.

Валерій Пельц назвав Вознесенського «технічним» кандидатом, бо, мовляв, «основний» з якихось причин не встиг зареєструватися. «Ця коаліція не витримала конкуренції», – переконував Пельц. За його словами, півтори сотні волинських студентів уже мали йти голосувати.

Однак тепер найближчим часом між обома таборами відбудуться переговори, де мають дійти спільної точки зору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Степан Показати IP 8 Липня 2010 18:13
Блін, роздули "скандал". Діти граються, ше й Шибу втягують....
ert Показати IP 8 Липня 2010 18:30
шибі там і місце. а ще краще в шкільні мери.
VSC Показати IP 8 Липня 2010 18:44
Буря в стакане воды. Дети, привыкайте к реалиям жизни. Пельц, сколько забашляли?
традиція Показати IP 8 Липня 2010 19:02
Так було і раніше. ВДУ завжди мав привілеї із за кількості представницва. Памятаю, моїй команді вдалось обєднати представників інших НЗ і я вже отримував привітання, як раптом переміг Вася чи Васін з ВДУ. Потім мені пояснили що там, ніби, студкомітет і пацан за це гроші буде отримквати.
Лучано Показати IP 8 Липня 2010 21:28
Просто шиба боїться конкурентів!! Він думає що буде мером вічно!!!!
Глядач Показати IP 9 Липня 2010 08:16
Це теж досвід. Одні з студентських років вчаться дурити інших, і за гроші проштовхувати кандидатів, а інші отримали реалії нашого життя, і повинні думати краще. До речі це не поганий компромат - коли треба вписати в біографію: "він ще в студентські роки нечесним шляхом переміг на виборах"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus