USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни можуть по-новому пройтися давнім Луцьком. ФОТО

11 Травня 2013 16:24
«Пройдемося давнім Луцьком» - така назва книга волинського історика, краєзнавця, письменника Вальдемара Пясецького. У центрі туристичної інформації та послуг відбулася презентація друкованого видання 11-ого травня.

Книга «Пройдемося давнім Луцьком» - це історико-краєзнавчі новели і нариси, які охоплюють тисячу років життя міста. За словами, тих, хто встиг прочитати видання, сюжети написані в історичному дусі з романтичним нахилом. За словами присутніх, за Вальдемара Пясецького краще не знає Луцьк за останніх 200 років ніхто. Адже друга домівка дослідника – це архів.

За словами самого автора, останнім часом йому хочеться писати легенди і історичні оповідання: «Ця книжка писалася дуже довго, дуже складно. Вибрані були саме ті статті, на основі документів створено якесь історичне оповідання. По суті в цій книжці зібрані літературно-історичні нариси. Є історичні дослідження, є твори, які зберігалися у колишніх комуністичних садибах».

Рецензенти та критики переконані, що ця книга допоможе лучанам полюбити своє місто, однак це почуття треба прививати ще дітям зі шкіл. Адже нині сучасне життя знищило чимало пам’яток та унікальних місць у Луцьку, а їх треба зберігати, - вважають історики.

Директор поліграфічно-видавничого дому «Твердиня» Микола Мартинюк розповів, чому його зацікавив проект «Це не академічний, науковий текст, а це текст який популяризує історію, текст який може сприймати будь-хто, а не спеціально пристосована аудиторія».

Загалом видали 1000 примірників книги. Майже половина з них розійдеться бібліотеками. Решту можна придбати у видавництві «Твердиня» або ж у Луцькому центрі туристичної інформації та послуг.
















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus