USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чим обернеться військова загроза для українського бізнесу

15 Квітня 2014 12:00
Наскільки дестабілізація ситуації на Сході України може вплинути на процес входження держави у зону вільної торгівлі з Євросоюзом, розповів урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції.

Про це йшлося під час прес-конференції, присвяченої семінару на тему «Торгівля з ЄС в рамках поглибленої та всеосяжної угоди про вільну торгівлю (ЗВТ+)», що відбулася 15 квітня у Луцьку.

Відповідаючи на питання про те,чи можливі економічні перетворення на тлі ймовірних бойових дій, урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький зазначив, що наразі йдеться не про бойові дії, а про точкові конфлікти, які не свідчать про те, що економіка у східних регіонах зупинилася. З його слів, наразі конфлікт намагаються розгорнути на Луганщині та Донеччині. Урядовий уповноважений зазначив, що у цих регіонах сконцентрована не лише велика промисловість та інтереси великого бізнесу. Валерій Пятницький повідомив, що український бізнес, очевидно, розуміє, що перспектива розвитку пов’язана з європейською інтеграцією і ніяким чином не пов’язана з розгортанням війни. Так, Україна не будує своє благополуччя на розбудові військової промисловості та мілітаристських гаслах. З його слів, сьогодні важливо максимально стабілізувати ситуацію. Зокрема, у рамках підготовки до виборів говорять про проведення референдуму.

«Відбувається те, що називається одним словом – агресія. Те, що відбувається на Сході, провокується, перш за все, нашим сусідом Російською Федерацією. Ми розуміємо, що може бути невдоволення в населення, яке мешкає у цих регіонах. Те, що відбувається, по-різному сприймають на Заході та на Сході України, але в нас єдина країна, і ми звикли до того, що ми об’єднані в одну державу, працюємо на спільні цілі», - зазначив Валерій Пятницький.



Він наголосив, що, якщо бізнес володіє металургійними комбінатами, машинобудівними підприємствами тощо, ці підприємства повинні працювати, або вони перетворяться на руїну.

«Ми вже пройшли цей шлях на початку 1990-их, коли Радянський Союз розпадався, й велика кількість промислових підприємств перетворилася на руїну, вони просто зникли. Ті підприємства, які сьогодні працюють, за ці 20 років відновлені, налаштовані на виробництво та прибуткові, я не вважаю, що хтось зацікавлений у тому, щоб це зникло. Будь-яка війна – це розруха, знищення. Кожен робить свій вибір. Я розумію, що ситуація в Донецьку чи Луганську абсолютно неоднорідна, але не треба думати, що там всі вороги», - повідомив урядовий уповноважений.

Голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт зазначив, що не всі підприємства Донбасу орієнтуються на Росію. З його слів, українська металургійна продукція йде у Китай, країни Південно-Східної Азії, навіть у США.

Зі слів Валерія Пятницького, сьогодні третина українського експорту орієнтована на ЄС, а експорт у Російську Федерацію щодня зменшується. Таким чином, представникам великого бізнесу потрібно шукати нові ринки, що вони вже роблять. Окрім цього, вони розуміють, що спільно із європейськими компаніями можуть виходити на третій ринок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
добродій Показати IP 15 Квітня 2014 12:13
а що цей старий комуняцький бик -Валерій Пятницький може знати про сучачну торгівлю ..... на пенсію....
преса Показати IP 15 Квітня 2014 12:21
А нова начальниця ТПП Мотронюк напялила на ділову нараду десяток золотих перснів, ніби в Гранд-оперу. І гриву ззаду підрубала сокирою. Доярка - вона й в Африці доярка.
давид Показати IP 15 Квітня 2014 12:24
да подивіться як за рубежем великі люди -жінки одягаються -скромно. А в нас?!!!! то так ще погано таким леді -паням?іншим дітей нема чим кормити. треба міняти систему
иии до давид Показати IP 15 Квітня 2014 12:51
"торгово-промислова" одним словом...
бізнес Показати IP 15 Квітня 2014 12:54
"Великий фахівець" економіки Пустовіт...:) Нехай спочатку поцікавиться який товарообіг і які надходження у бюджет від торгівлі з Росією, а потім розказує байки!!! Що полізли до України - це нахабство вищої марки. але економіку і торгівлю ніхто не відміняв!!!
лучанка Показати IP 15 Квітня 2014 13:23
Натральні лопухи із своїм пустоцвітом- пустоцвіт це пустоцвіт,що ви віднього хочете. Його фейс страшно неприємний, не можна без огиди дивитися
Анонім Показати IP 15 Квітня 2014 14:28
Запросили б когось з реальних підприємців а не "кабінетних" ті б розказали б про економіку.....
Вова Показати IP 15 Квітня 2014 16:48
Сидять пристаркуваті баби-пенсіонери з дуже важними обличчями, аж смішно, а де громадськість, чи не треба?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus