USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Філарет пояснив МП, чому від них тікають віряни

18 Грудня 2014 09:32
Православна церква Московського патріархату, керуючись наказами з Москви, не допомагає українському війську відстоювати державу. Через таку її позицію люди масово переходять до Київського патріархату. Це й допоможе об'єднанню українських церков в єдину помісну церкву.

Таку думку висловив Предстоятель УПЦ КП, Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет по завершенні молебню у Володимирському соборі за мир в Україні, - повідомляє «Укрінформ».

До слова, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в Горохівському районі парафіяни одразу двох громад Московського патріархату перейшли до Київського патріархату. Нещодавно в одному з цих храмів - у селі Печихвости Горохівського деканату вперше відслужили україномовну Божественну Літургію архієрейським чином. Люди кажуть, що такий важливий крок зробили, проаналізувавши криваві події на Сході України.

«Ці тяжкі обставини, які переживають сьогодні Україна і церква, показують, хто є хто, хто з ким. Київський патріархат показує, що він з народом і робить усе можливе для захисту своєї Батьківщини. А Московський патріархат в Україні - що він робить? Якщо й допомагають, то тільки деякі церкви. А в цілому церква мовчить. Чому вона мовчить? А тому, що їй не дозволяють допомагати нашій армії», - зазначив Філарет.

З його слів, УПЦ МП молиться за мир взагалі, а Україні «не всякий мир потрібний, а справедливий мир, мир у свободі». «І тому народ бачить, що керівництво (УПЦ МП) веде церкву не туди, куди треба, і тому виходить з цієї церкви. А вони кричать, що ми їх захоплюємо. Не ми їх захоплюємо, а люди йдуть, тому що вони (УПЦ МП - Ред.) закликають підтримувати Путіна, а нашу владу називають «київською хунтою». Люди бачать, де правда, а де неправда, і йдуть до правди, а від неправди відходять», - переконаний Патріарх.

Він наголосив, що об'єднання українських церков в одну обов'язково буде. «Ми не знаємо, коли це станеться, але в тому, що Бог приведе нас всіх до єдності, не сумніваємося», - сказав Філарет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus