USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЛПЕ йде до банкрутства шляхом ДКП «Луцьктепло»

10 Лютого 2016 22:00
Луцьке підприємство електротранспорту скочується до банкрутства. Непрофесійний менеджмент, безгосподарність та боргові зобов’язання – це не всі проблеми, які існують в ЛПЕ, втім, чиновники, заплющуючи очі на очевидні проблеми підприємства, запевняють, що справи йдуть все краще. За подібним сценарієм вже відбувся занепад на ДКП «Луцьктепло».

Член тимчасової комісії по вивченню проблем і діяльності ЛПЕ Ігор Поліщук у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив, що 9-го лютого відбулося чергове засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло», під час якого намагалася знайти вихід для ЛПЕ з кризової ситуації.

У тому, що підприємство опинилося у скрутному становищі, Ігор поліщук вбачає головні три причини.

«У цій ситуації є три причини. По-перше, із держави не надходять кошти за пільговиків. Тут є вина і самого підприємства, адже виконувач обов`язків директора так і не зміг пояснити, як розраховують кількість цих же пільговиків. Друга проблема – неефективний менеджмент й безгосподарність. Саме підприємство має величезну територію й можливості. Для прикладу, там можна виконувати ремонт маршрутних транспортних засобів приватних перевізників, можна частину території здати в оренду й працювати над тим, аби залучати додаткові кошти. Третя причина негараздів – зловживання, про які говорять самі ж працівники ЛПЕ. Нещодавно завершалася перевірка Держфінінспекції й скоро матимемо акт. Окрім того, за заявою працівників ЛПЕ відкрили кримінальне провадження, під цією заявою підписалися близько 200 людей», - наголосив Ігор Поліщук.

Щодо роботи тимчасової комісії по вивченню проблем і діяльності ЛПЕ, депутат наголосив, що зараз вона займається активним дослідженням реального стану підприємства, вивченням документів, аби знайти шляхи виходу із ситуації.

Втім, щодо співпраці комісії з адміністрацією ЛПЕ, Ігор Поліщук каже, що керівництво підприємства не надто відгукується, зокрема виконувач обов`язків директора Ігор Грицюк.

Зі слів депутата, коли комісія витребувала певні документи на засідання, їх дали лише ввечері напередодні. Відповідно, об’єм інформації величезний, і вивчити їх до початку робочої зустрічі фізично неможливо.

Також Ігор Поліщук розповів про випадок, коли на комісію представили скановані документи із закритими білим папером даними.

На рахунок ефективності роботи групи, розповідає депутат, деякі члени комісії від «Батьківщини», «Радикальної партії Ляшка», «Самопомочі» хочуть розібратися з проблемами й діють конструктивно: вивчають фінансово-господарський стан, шукають шляхи вирішення з кризи.

ЧИТАТИ ЩЕ: РЕВІЗІЯ ЛУЦЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТУ - ЩО ПОБАЧИЛИ ЗСЕРЕДИНИ

Проте не всі. Згідно з його словами Олександр Козлюк і депутат Євгеній Ткачук, який, до речі, не є членом комісії, систематично відвідують засідання та дискредитують працівників.

Поліщук наголошує, що вони зневажливо ставляться до голови страйкового комітету Андрія Черчика, ображають його та стверджують, що працівники ЛПЕ пиячать, мають прогули й говорять, що це головна причина всіх проблем. А насправді, каже депутат, це дисциплінарні проступки, за які потрібно накладати стягнення, і вони не є причиною кризи на ЛПЕ.

«Я вважаю, що робота ось цих двох представників націлена на те, щоб «відбілити» репутацію Луцького міського голови Миколи Романюка, який 5 років безгосподарно ставився до цього підприємства й планомірно доводив його до такого занедбаного стану. Зауважу, що за 5 років на ЛПЕ змінилося 5 керівників. Жодне підприємство в такій ситуації не зможе належним чином розвиватися.

Більше того, зараз працівники збирають підписи на підтримку Володимира Пуца (уже зібрали 200 підписів, - ред.), щоб його призначили директором. Зауважу, що він був присутнім на комісії й розповів, як його звільнив з цього ж керівного місця Романюк. Мер сказав йому, що треба звільнити місце для іншого. Пуц запитав, у зв’язку з чим прийнято таке рішення, на що градоначальник відповів, що роботою задоволений і готовий запропонувати місце свого першого заступника із збереженням такого ж рівня зарплати, але місце все одно треба звільнити для іншого. На це, будучи принциповою людиною, Володимир Пуц не погодився й звільнився. Замість нього став керувати Іван Грицанчук, який до цього працював на керівній посаді на заводі ЛуАЗ, який є співзасновником найбільшого кредитора ЛПЕ – компанії «Богдан-лізинг», в якого взяли автобуси, виплатили за них шалені кошти, а ті зараз гниють під відкритим небом біля парканів.

І тепер, коли ми з комісією намагаємося допомогти підприємству вийти із боргової ями, то представники партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» намагаються усі проблеми заговорити, й кажуть, що це піар. Зауважу, що подібна ситуація була в 2013-му році коли працівники ДКП «Луцьктепло» й депутати міськради просили мера навести там лад. Тоді ж Євгеній Ткачук і Микола Романюк говорили, що все це піар. А сьогодні «Луцьктепло» на межі банкрутства, бо їм не заплатили приблизно 70 мільйонів, натомість кредиторська заборгованість – 170 мільйонів.

Тому ми дуже надіємося, що здоровий глузд візьме верх, що міська влада не буде вдавати, що все добре, а буде реально вирішувати проблеми й долю ЛПЕ не настигне кризове становище ДКП «Луцьктепло», - наголосив Ігор Поліщук.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що слідчі Луцького відділу Національної поліції розслідують провадження за заявою працівників ЛПЕ, які звинувачують керівництво підприємства у фінансових махінаціях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Сливомир Показати IP 10 Лютого 2016 23:29
Ото дають, скоро гаплик всьому буде, нова команда рулить.
Анонім до Сливомир Показати IP 11 Лютого 2016 09:01
Стара команда. Романюк і Континіум...
ДПЗ Показати IP 11 Лютого 2016 09:35
А стара на чолі з Романюком краде і рулить
Реаліст Показати IP 11 Лютого 2016 10:14
Не знаю,як і чи взагалі *рулитиме* *нова команда*,але те,що сталось з ЛПЕ-це 100% заслуга *надійного господаря* та його *сподвижників*.
Анонім Показати IP 11 Лютого 2016 10:23
ЛПЕ не йде до банкрутства-його цілеспрямовано ведуть шляхом Луцьктепло,по відпрацьованій схемі тихого рейдерського захвату
придумав: Показати IP 11 Лютого 2016 14:30
хочу відкрити свою газету. для PR ок чи не ок ?
аааа Показати IP 11 Лютого 2016 15:00
скоро і Луцьк обанкротять а потім і державу і розділять частинами!
згадав Показати IP 11 Лютого 2016 20:44
шо там в програмі романюка на виборах було.скільки має комунальних підприємств знищити..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus