USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Яке майбутнє може мати Луцьк, - Ігор Палиця

1 Вересня 2015 20:44
Можливо, якби Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» почав свою роботу півроку тому, таку діяльність можна було б назвати політичною та приуроченою до виборів, утім організація працює вже п'ятий рік, зміни у місті поступово впроваджуються незалежно від результатів тих чи інших виборів, - у цьому переконаний, власне, сам засновник Фонду Ігор Палиця.

Своїм баченням щодо реалізації запланованих проектів в обласному центрі Волині він поділився під час прес-конференції для волинських журналістів сьогодні, 1 вересня, в Луцьку.

На його думку, абсолютно реально, щоб у місті з'явилася можливість готувати майбутніх чемпіонів, юні футболісти отримали шанс стати зірками професійного спорту, а на стадіоні відбувалися змагання світового класу. І мова - не про фантастичні нездійсненні ідеї, - наразі вже триває робота, яка наблизить Луцьк до бажаного.

Ігор Петрович зауважив: незалежно від виборчих процесів, того, як міська влада ставиться до діяльності Фонду, організація працюватиме й надалі і втілюватиме в життя затверджені програми.

До прикладу, сьогодні в луцьких школах вже діють 15 футбольних міні-полів, які встановлювали протягом 3-х років. А до кінця проекту планується, що такі спортивні об’єкти матимуть всі школи міста. Також продовжуватиметься встановлення майданчиків для вуличних занять спортом у дворах міста в стилі Street WorkOut. Якщо цього року в процесі відкриття - 26 таких споруд, то наступного року – ще 25.

До слова, Ігор Палиця зауважив, що в місті проведуть дослідження, чи впливає наявність спортивних об’єктів на рівень дитячої злочинності. Так, у Фонді хочуть отримати статистику МВС, чи вдається покращити ситуацію в тих районах, де вже споруджені спортивні майданчики, і дітворі є чим займатися у вільний час. Таким чином, представники Фонду вирішать, у яких районах та дворах варто встановити спортивне обладнання додатково.

Окрім того, наразі - на стадії планування ідея облаштування у місті ще мінімум трьох плавальних басейнів. Один – 50-метровий, який відповідатиме олімпійським вимогам, де тренери зможуть готувати майбутніх чемпіонів. Ще два басейни – по 25 метрів: зі спортзалами та залами для гімнастики. Заняття для школярів і молодших діток будуть безплатними. Що ж, власне, до роботи самих басейнів та праці досвідчених тренерів, то це, переконує Ігор Палиця, стане можливим за рахунок грошей, які платитимуть дорослі лучани за відвідування басейнів, а також завдяки фінансуванню Фонду.

Сьогодні, зі слів засновника Фонду, вирішується питання, де логістично краще спорудити басейни, тому ініціатори ідеї чекають пропозицій від лучан. Нагадаємо, в Луцьку вже діє відремонтований за кошти Фонду басейн в мікрорайоні Вересневе.


Новиною цього дня стала і озвучена під час святкування першого вересня інформація про те, що цьогоріч у луцьких школах стартує нова програма. Так, як стало відомо, у навчальних закладах в оновлених кабінетах працюватимуть лікарі. Передбачити таку посаду, каже Ігор Палиця, спонукало те, що школи часто не мають коштів на оплату праці висококваліфікованих медиків, утім здоров'я дітей таки лишається головним пріоритетом у будь-якій роботі. Тому Фонд планує взяти частину відповідальності на себе - лікарям, обіцяє Ігор Палиця, виплачуватимуть, достойну заробітню плату, аби вони не думали, як знайти додатковий заробіток, а займалися профілактикою і лікуванням дітей.

Окрім того, за кошти Фонду медичні кабінети будуть обладнані необхідним устаткуванням та матеріалами. А лікарі проводитимуть періодичні профілактичні огляди в кожному класі, аби запобігти хворобам.

Продовжуючи напрямок опікування здоров’ям лучан, голова правління Фонду "Новий Луцьк" Олександр Товстенюк додав, що в місті з’являться ще й бювети, де лучани зможуть цілодобово і безкоштовно набирати якісну чисту воду зі свердловин для особистих потреб.

Сьогодні фахівці вирішують, де ці свердловини будуть влаштовані, а реалізовуватимуть ідею частково посередництвом Офісів розвитку кварталів, відповідно там чекають лучан з їх пропозиціями.

ЗМІСТИТИ ЦЕНТР МІСТА ДО СТАДІОНУ

Олександр Товстенюк нагадав і про реконструкцію «Авангарду» та стадіону СНУ імені Лесі Українки. Так, ці об’єкти стануть основою для того, аби в Луцьку відбувалися легкоатлетичні змагання Всеукраїнського та європейського рівнів. Після реконструкції «Авангард» зможе отримати міжнародний сертифікат, і спортсмени зможуть фіксувати свої досягнення у нашому місті.

На жаль, зараз, в Україні немає стадіонів, де б отримані спортсменами результати вносили в міжнародну спортивну класифікацію.

Але це, каже Олександр Віталійович, не все, що чекає на «Авангард». Металеву огорожу хочуть зрізати, територію привести в належний вигляд, а поруч спорудити спорт-кафе, фан-клуб тощо, - тобто зробити територію такою, якою лучанам буде приємно прогулюватися. Таким чином, завдяки насиченій інфраструктурі до стадіону можна буде розширити або ж змістити центр міста.
До слова про стадіон, футбол та навколофутболні справи, Ігор Палиця повідомив, що вже попередив тренера ФК «Волинь», аби за два роки у складі команди з'явилися молоді гравці з числа вихованців українських клубів. Мовляв, ще два сезони - і іноземці у «Волині» грати не будуть. На їх місця шукатимуть обдарованих місцевих спортсменів.

«Буде це провал чи ні, Кварцяний матиме 2 роки на те, щоб виростити наших волинських футболістів. Акцент ставитимуть на дитячі клуби Волині, шкільні поля, де гратимуть діти. Ми шукатимемо серед цих спортсменів супер-футболістів, яких вчитимуть у футбольних школах Волині. Досить платити величезні бюджети іноземцям. Краще витрачати їх на дитячий спорт та його майбутнє, аніж платити іспанцям, бразильцям, котрі беруть гонорари по 30-40 тисяч, розкручуються, і їдуть грати в інші клуби за кордон», - пояснив Ігор Палиця.

Насамкінець стало відомо, що не обійдеться без уваги Фонду й дозвілля лучан. Ігор Петрович повідомив, мовляв, нині тривають перемовини з однією із закордонних компаній, аби в центральному парку міста встановили сучасні атракціони. Але, додав він, на це має бути згода міської влади.

Ігор Палиця зауважив: Фонд не інвестує, а витрачає гроші на соціальні об’єкти, які не залишаються на балансі Фонду.

«Це не робота під вибори. Фонд – це серце, це те, що я відчуваю. Я витратив цього року більше, ніж заробив. Бо мені соромно перед тими дітьми, які постраждали внаслідок АТО, за те, що я не можу допомогти всім, хто цього потребує», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
ВОНО Показати IP 1 Вересня 2015 21:18
з багатіїв лише він думає про майбутнє нашого краю. і не лише думає але й робить
ВІН до ВОНО Показати IP 2 Вересня 2015 10:31
Всі дурні, а одиниці - генії. "Чесно" заробили гроші і "дбають" про нас. .. Полішуки, прозрійте, нещасні....
Анонім до ВІН Показати IP 2 Вересня 2015 10:43
може і не геній, але допомагає, а не тріпає язиком
віто до ВОНО Показати IP 2 Вересня 2015 14:30
ти скількох багатіїв знаєш, тим більше, їх думки? А думає він про одне: як взяти під контроль фінансові потоки в області.
бієць АТО до ВОНО Показати IP 2 Вересня 2015 19:39
А чому бійці що живуть під Луцьком не можуть отримати допомогу. ***
Нарешті Показати IP 1 Вересня 2015 21:39
Милість Божа для Луцька. Великі благородні справи - великої благородної людини. Палиця- майбутнє України і тепепішнє.
Я Показати IP 1 Вересня 2015 21:47
Я не зрозуміла хто балатується в мери Товстинюк чи новий Луцьк?
Не зрозумів до Я Показати IP 1 Вересня 2015 22:29
По тексту взагалі жодного слова про мера, ви мабуть помилились.
Лучанин Показати IP 1 Вересня 2015 21:58
Людина, яка дуже багато робить для міста, для лучан, і про це дуже мало говорить, на відміну від теперішньої влади. Люди, думайте, та робіть правильний вибір! Досить терпіти це комсомольсько-комуністичне братство !
Лучанин Показати IP 1 Вересня 2015 22:04
Дійсно хороші люди! Молодці!
Момо Показати IP 1 Вересня 2015 22:08
Щось примарні плани. Обіцяти вміють усі. Проте, олігархи ще ніколи не думали про народ
не лох Показати IP 1 Вересня 2015 22:15
Я за тисячу гривень родіну продам. Можна конкретно, що Палиця зробив для Луцька. І для чого це роблено. А то богів із олігархів робити не варто.
Ліна Показати IP 1 Вересня 2015 22:40
знаєте, такий розумний чоловік, що дух перехоплює, вірити йому треба, бо кому, як не йому?
Роман Показати IP 1 Вересня 2015 23:20
Палиця і в тому числі фонд працюють не тільки коли вибори... Їхню працю відчували багато людей яких я знаю! І це правда. Якось Ігор Петрович сказав - "Бог мені дав більше грошей ніж мені потрібно... Тому я готовий допомагати" Хай працюють - це нова і дуже перспективна команда. Підтримую Олександра Товстенюка на пост метра Луцька!!!
Ось так Показати IP 2 Вересня 2015 00:14
На халяву сир в мишоловці. За все треба платити. А покладатись треба на Бога і власні сили. Благодійність потрібна тим хто в силу життєвих обставин її потребує. Всім іншим потрібна не риба, а вудка. Не подачки, а можливість чесно заробити. Якби олігархи чесно платили податки, то б коштів в бюджеті вистачило на більше речей ніж нате що називають благодійністю, заради голосу на виборах.
дід Панас до Ось так Показати IP 2 Вересня 2015 08:29
друже, послідовності у ваших словах немає! то ви кажете що покладатися потрібно на власні сили і Бога, то нехай олігархи платять в бюджет. Особисто можу підтвердити інформацію про силу силенну людей, яким Фонд допоміг!!! Добавлю ще, допоміг тим людям, які зневірилися у допомозі від інших, де їх відштовхували і не намагалися почути! От для всіх коментаторів диванних прошу власноруч це перевірити, зверніться до Фонду і ви побачите як вас приймуть, а приймуть вас достойно!
Ось вам до дід Панас Показати IP 2 Вересня 2015 09:03
Знаєте ми з друзями самі побудували дитячий майданчик, за власний кошт без усяких фондів. Я працюю і плачу податки і хочу щоб держава розприділяла їх так, щоб люди не потребували чергового барина благодійника.
та ти шо до дід Панас Показати IP 2 Вересня 2015 16:38
Цікаво що тільки із луцькою пропискою допомагає. А лцький район не його електорат
Рівне Показати IP 2 Вересня 2015 00:56
Шановні ,лучани ,виберіть собі в мери Лапіна голосно і божого в воєнній формі,і радійте....А ше є Тарас Яковлєв нормальний простий хлопець ...
остап Показати IP 2 Вересня 2015 07:44
Після цього засмучені кияни почути масово переїзджати до Луцька і місто автоматично перетвориться у Нову Столицю
Ота воно Показати IP 2 Вересня 2015 08:20
Ну а якщо це не задля виборів.. Навіщо ця пресс- конференція. Якщо не знаєте де будувати стадіони , спитайте в спеціалістів де можна будувати ( бо я може захочу щоб в сусіда на городі побудували)). І добрі справи потрібно робити як то кажуть , щоб права рука не знала , що робить ліва. А так нас хочуть купити може навіть ще дешевше , але хітріше чим давали би кожному гречку. Ну побудують бар біля Авангарду і будуть там заробляти гроші - молодці , але це не благодійність а бізнес , так і ще хочуть нам це дати як будто ми ще будемо їм винні за це.
Анонім до Ота воно Показати IP 2 Вересня 2015 08:50
тут як ніколи підходить вислів - чого бідні, бо дурні. Нам людять скільки не роби добра - то в усьому шукаєте подвох. До виборів, не до виборів. гречка не гречка. Та палиця разом з фрндом за роки зробив більше, ніж чинний мер. Сидять на сайті парочка неугодних, відробляють гонорари коментарями і тявкають тільки. вмієте тільки вибирати гуськів і тішитися з того, що дурні.
Воїн АТО до Анонім Показати IP 2 Вересня 2015 10:25
Я от не вигукую на кожному крокові добродєтєлі. Цікаво за що продався доброотримувач...
Соня Показати IP 2 Вересня 2015 08:30
Що б хто не говорив, а я підтримую Палицею, бо бачу конкретні діла.
га до Соня Показати IP 2 Вересня 2015 10:26
Конкретні дєла в студію. Знаю я цих діл до виборів більше буде.
віто до га Показати IP 2 Вересня 2015 14:37
І де поділась Соня з "конкретними ділами"? Це найкращ ілюстрація їх наявності.
АА Показати IP 2 Вересня 2015 09:29
не знаю хто коли і скільки вкрав, но можна сказати одне, що більше нього ніхто не робить не зробив і не зробить (і не тільки за це його можна поважати)
Цікаві люди до АА Показати IP 2 Вересня 2015 10:27
А скільки нажив на вашій підтримці 1 до 1000.
Анонім до Цікаві люди Показати IP 2 Вересня 2015 10:47
смішно читати такі коментарі. яка тут нажива? хтось конкуренції боїться, то коменти такі пише. Вгамуйтеся люди добрі. Палиця робиш, робить і буде робити діло не залежно від того вибори чи не вибори, а ви захлиніться власною злобою
люди до Анонім Показати IP 2 Вересня 2015 12:04
ні ви все ж таки скажіть ну де лапін він хоч щось зробив для того луцька і головне ніхто його і не спитає а ви ж за нього голосували а палиця вам що в борщ плюнув
віто до люди Показати IP 2 Вересня 2015 14:39
Лапін сидить в кафе, коли люди під Радою гинуть.
Бізон Показати IP 2 Вересня 2015 12:01
Благодійність закінчуеться там, - де з'являються відеокамери. Люди не ведіться на то все...
Лілі Показати IP 2 Вересня 2015 14:29
Товстенюку не вірю. Палиця подобається!
Стас Показати IP 9 Вересня 2015 12:19
Пропіарився в 2012 на замороженому будівництві збанкротілого Західпромбуду пообіцяв вкладникам добудувати наскликав журналістів і через тиждень без жодних пояснень пропав . Все що на сьогоднішній день даеться ним для луцька мізерна частинка того що було відібране у нас !
Ірина Показати IP 4 Лютого 2016 11:26
Цитата: Засновник Фонду Ігор Палиця: На його думку, абсолютно реально, щоб у місті з'явилася можливість готувати майбутніх чемпіонів, юні футболісти отримали шанс стати зірками професійного спорту, а на стадіоні відбувалися змагання світового класу. І мова - не про фантастичні нездійсненні ідеї, - наразі вже триває робота, яка наблизить Луцьк до бажаного. Ігор Петрович зауважив: незалежно від виборчих процесів, того, як міська влада ставиться до діяльності Фонду, організація працюватиме й надалі і втілюватиме в життя затверджені програми." ЗРОБІТЬ на Володимирській на місці виритого під церкву котловану спортивну площадку для дітей спортшколи!!! Районна спортшкола не має своєї площадки, свого стадіону. І це при тому, що у ця спортсмени цієї школи виборюють на міжнародному рівні високі результати! Діти раніше ганяли мяча на місці котловану, тепер там хочуть будувати невідь що! Під котлованом знаходиться комунікативний вузол. Там будувати НІЧОГО не можна. Тільки спортплощадку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus