USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гравець «Волиньбаскета» - про перші кросівки, тренування та успіхи

15 Лютого 2017 12:27

Баскетбольні функціонери країни вважають його одним із найперспективніших гравців, які в майбутньому як мінімум повинні бути в основній обоймі клубів  української суперліги. Він уже встиг стати чемпіоном країни серед школярів у баскетболі 3х3 та дебютувати в найсильнішому чемпіонаті країни у складі рідного «Волиньбаскета». Він - один із наймолодших гравців Суперліги Парі-Матч Максим Дейна, інформують у прес-службі БК. 

- Пригадаєш своє перше тренування?

- Мій перший наставник – Вяткін Олександр Архіпович. Перше тренування проходило в луцькій гімназії №14, на яке потрапив завдяки маминій приятельці, що порадила спробувати себе у баскетболі.  Як зараз пам’ятаю, прийшов на заняття у повній екіпіровці: в придбаних баскетбольній формі й моїх перших баскетбольних кросівках «джорданах». До речі, вже в свої одинадцять років мав проблеми знайти взуття 45 розміру. Саме тренування проходило дуже весело – грали з пробіжками та подвійним веденням. Словом, хто як міг,  так і грав. Очевидно, що так тренер робив для себе якісь нотатки. Почали відпрацьовувати ведення й передачу, до кидка навіть не доходило. Вже згодом я потрапив до тренера Дмитра Чайковського.

 Дейна-4

- Чи довелося обирати між різними видами спорту?

- До баскетболу займався рукопашним боєм, пробував себе у футболі та плаванні.

- У юному віці ти дебютував у вишці, через певний час – у суперлізі. Поки що все йде правильно))

- Так, я пам’ятаю цей матч-дебют у Вищій лізі України – ми грали з «Вовчою-Зграєю», яка була фарм-клубом БК «Київ». У тому поєдинку закинув свої перші два очки у вишці після асисту Артема Шевченка. Ту гру, що вдвічі приємно, ми виграли. Можна сказати, що дебютував цього сезону в Суперлізі в Матчі проти «Кременя», бо минулого року я грав тільки в Кубку України.

- Надалі баскетбол чи таки обереш якусь іншу професію?

- Думаю, що баскетбол поки, а далі побачимо.  Хоча й не криюся – не маю наміру все життя провести у Луцьку, адже потрібно буде розвиватися. Є  плани, є мрії, але для їхньої реалізації потрібно ще багато працювати.

- На жаль, наступного сезону Луцьку ризикує залишитися без суперліги. Думки представників влади в баскетбольному питанні розділилися – одні намагаються хоч якось підтримати, другі вважають, що потрібно розвивати не професійний, а тільки дитячий спорт.

- Я не розумію такого ставлення влади до спорту. Це є неправильно, на мою думку, адже здорова нація – майбутнє України. Крім того, молодим гравцям надалі розвиватися буде проблематично без професійного клуба.

 Дейна-33

- Попри молодий вік, ти вже достатньо титулований у 3х3. Як тобі цей різновид гри?

- 3х3 є дуже цікавим видом, адже тут розвиваєш свої індивідуальні якості гравця – швидкість прийняття рішень і  майстерність. А вони мені неодмінно знадобляться у класичному баскетболі.

- Чи проявляють до тебе інтерес відомі клуби?

- Звичайно, хотілося б аби проявляли.  Можливо,  і є якісь розмови, але я нічого про це не чув.

- Якого спортивного режиму дотримуєшся?

- Понеділок, середа та п’ятниця – три тренування, інші дні – одне-два. Там, де три, обов’язково є фізичне (тобто тренажерний зал) тренування з основною командою та вечірнє тренування з однолітками.

- Харчування?

- Можу дозволити собі все, проте в міру.

 Дейна-7

- З ким на майданчику знаходиш спільну мову з півслова?

- Легше знайти спільну мову з Вовою Коцьком, бо ми разом граємо вже досить довго.  А комфортно грати з більш досвідченими Віктором Герасимчуком, Едуардом Федчуком, Станіславом Диким.  У них є досвід, вони порадять та підкажуть.

- А проти кого найважче один в один?

- Проти маленьких Федчука, Тимощука й Коцька та високих Герасимчука і Дикого. З маленькими важче на швидкості і на веденні, адже вони скрізь встигають. Із високими ж важко, бо на досвіді  в певних моментах обманними рухами можуть заплутати.

- А серед суперників?

- Тут однозначно Анімісов, Загреба, Завадський і Петров – дуже кваліфіковані гравці з досвідом виступів за кордоном та в Україні. Хороші центрові.

 Дейна-22

- На когось рівняєшся?

- Серед зарубіжних подобається центровий ЦСКА Кайл Хайнс, а в Україні Михайло Анісімов.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
DIMA Показати IP 15 Лютого 2017 18:39
Молодим гравцям надалі розвиватися буде проблематично без професійного клуба. Повністтю підтримаю Максима. Але з нашими "продвинутими" керовцями це нереально.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus