USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нам встановили штучні перешкоди в розслідуванні злочинів на Майдані, - ГПУ

1 Грудня 2016 11:08
Заступник начальника Головного слідчого управління Сергій Горбатюк повідомив, що розслідування злочинів на Майдані у 2013-2014 роках не може просуватися інтенсивно через катастрофічну нестачу кадрів.

Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури України (ГПУ) вдвічі скоротили штат.

Про це Сергій Горбатюк заявив В прямому ефірі програми "Лівий берег" з Сонею Кошкіною, - інформує телеканал"24".

Горбатюк пояснив, що на швидкий прогрес слідства розраховувати не варто, тому що департамент, який займається цією справою, скоротили наполовину. На його думку, такі скорочення штату зовсім безпідставне та необґрунтоване.

Нам створили штучні перешкоди, через які ми не можемо рухатися якісно та швидко. Нам просто фізично не вистачає слідчих,– сказав прокурор.

Також він додав, що тим складом слідчих, який є на даний час, все ж намагаються досягати певних позитивних результатів у справі злочинів на Майдані, але це дуже складно.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК РОЗСЛІДУЮТЬСЯ ЗЛОЧИНИ ПРОТИ МАЙДАНУ. ІНФОГРАФІКА

Наприкінці 2013-го - початку 2014 року в Україні відбулися масові протести, які призвели до зміни влади. Під час них протестувальникам протистояли правоохоронні органи і найняті владою озброєні бандити (тітушки). Зі слів екс-генпрокурора Віталія Яреми, лише з 18-го по 20 лютого 2014 року було убито 77 протестувальників, близько 700 людей отримали поранення.

Генпрокуратура України встановила, що в розстрілах учасників Революції гідності 20 лютого брали участь 23 екс-працівники міліцейської роти спеціального призначення "Беркут" і три їхніх керівники. У Святошинському суді Києва триває процес у справі п'яти з них.

Фото: gp.gov.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus