USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Особливості роботи «Волиньгазу»: у діалозі зі споживачем

20 Листопада 2014 19:00
Заміна морально застарілого запірно-регулюючого обладнання та мереж на сучасні поліетиленові, автомобілі з GPS-навігаторами, попередження виникнення аварій та закупка ультрасучасного обладнання – цими завданнями нині передусім займається ПАТ «Волиньгаз».

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів перший заступник голови правління, головний інженер ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.

Загалом газифікація Луцька розпочалася у 1962 році з будинку по проспекту Волі, у якому колись був кінотеатр «Хроніка». Термін експлуатації цих газопроводів уже більше 40 років. Втім, якщо ж врахувати результати комплексного приладного обстеження цих мереж, то вони сьогодні надійні та безпечні. Велику роль відіграє метал, який застосовувався під час випуску труб у далеких 1960-их роках. Тим паче, до відамортизованих газопроводів, які експлуатують понад 40 років, особлива увага: проводиться посилений обхід, контроль за ними, щороку їх комплексно обстежують.

Нині ПАТ «Волиньгаз» має в експлуатації 7598 кілометрів розподільчих газопроводів природного газу високого, середнього і низького тиску. З них 3763 кілометри – поліетиленовий газопровід. 15 років тому підприємство потрапило у пілотний проект із заміни сталевих газопроводів на поліетиленові. З того часу матеріал себе зарекомендував як надійний та безпечний, зменшилася металоємкість робіт, збільшилася ефективність. Врахувавши ці позитиви, розподільчі та вуличні газопроводи почали проектувати і будувати за допомогою поліетиленових труб.

«…ЗА ОСТАННІ 5 РОКІВ ГАЗИФІКУВАЛИ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ БІЛЬШЕ, НІЖ ЗА ПОПЕРЕДНІ 15 РОКІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ»

Який термін експлуатації поліетиленових мереж?

Згідно з нормативами термін експлуатації становить 50 років. Вартість прокладання таких мереж нижча, ефективність – більша, є свої переваги. Зникає проблема захисту газопроводу, адже непотрібно будувати катодні станції, які б вберігали газопроводи від корозії. Поліетиленові газопроводи не потребують такого захисту.

Наскільки швидко розвивається мережа газопроводів на Волині?

Стрибок газифікації населених пунктів Волині розпочався, коли у 2008 році Кабмін видав відповідну постанову. Під егідою НАК Нафтогаз розробили перелік об’єктів будівництва, який затвердив голова облдержадміністрації. НАК Нафтогаз фінансував ці добудови і ми за останні 5 років газифікували населених пунктів більше, ніж за попередні 15 років незалежності. Окрім цього, ПАТ «Волиньгаз» вкладав у будівництво підвідних газопроводів, свої кошти, газифікувавши села у Любешівському, Ковельському, Локачинському, Володимир-Волинському, Камінь-Каширському районах. Це були наші власні інвестиції, які підприємство вклало у розбудову газотранспортної мережі у Волинській області.

У якому районі Волині наразі найкраща ситуація із газифікацією?

Горохівський район газифікований на 100%. До такого ж рівня наближається Ківерцівський район. Камінь-Каширський, Любешівський, Луцький райони також підтягуються. Поштовхом до цього були кооперативи, які створювали на час будівництва, вкладали кошти у будівництво вуличних мереж. Але питання виникало у фінансуванні будівництва підвідних газопроводів населених пунктів. Сьогодні досі є села, де збудовані вуличні газопроводи, а проблеми існують із підвідними газопроводами, хоча ці села включені у перелік об’єктів, де повинна бути фінансова участь НАК Нафтогаз України. Є проблема з регіонами, де взагалі немає газу: це Любомльський, Шацький, Маневицький райони. Хоча 5 сіл Маневицького району після внесення змін у гідравлічну схему газопостачання Ківерцівського району ми газифікували у 2008 році. Основна проблема полягає в тому, що потрібно джерело підключення – магістральний газопровід-відвід, будівництво якого дороге потребує значних коштів. Свого часу була розроблена проектна документація для газифікації Любомльського та Шацького районів. Тобто є проект, але питання №1 – фінансування робіт.

«НАВІГАТОРАМИ ОБЛАДНАНА НАВІТЬ СПЕЦТЕХНІКА – ЕКСКАВАТОРИ, БУЛЬДОЗЕРИ»

Яка кількість працівників обслуговує ці мережі, скільки авто використовують?

У ПАТ «Волиньгаз» близько 1900 працюючих, в експлуатації перебуває 269 одиниць транспортних засобів, кожен з яких обладнаний GPS-навігатором. Це дозволяє економити паливно-мастильні матеріали, цілодобово монітори раціональне використання транспорту, вираховувати оптимальний варіант оперативного доїзду до споживачів. Наприклад, у випадку надзвичайної ситуації чи проведення монтажних робіт. Окрім цього, встановлення навігації дозволяє збільшити продуктивність робіт. Навігаторами обладнана навіть спецтехніка – екскаватори, бульдозери. Я можу, сидячи у кабінеті, увійти в систему і побачити, де їздить транспортний засіб тієї чи іншої служби.

Чи є особливі вимоги до вашої аварійної служби?

Час доїзду аварійно-диспетчерської служби не повинен перевищувати 40 хвилин. Ми встигаємо та вкладаємося у цей норматив. АДС розташована таким чином, що радіус покриття менше 40 кілометрів. Для своїх аварійних служб ми проводимо рейди-перевірки, навіть уночі, аби подивитися чи вони діють згідно з правилами. До таких рейдів долучаються голова правління та начальник управління з охорони праці. Крім цього, ми проводимо огляди-конкурси бригад АДС і маємо свій тренувальний полігон на базі Рожищенської дільниці філії Ківерцівського УГГ. Справжні умови: люди реально займаються земляними роботами, є витоки на реальних газопроводах. Команди показують хороші результати, за що отримують дуже гарні призи.

Чи багато неправдивих викликів отримує аварійна служба?

Сьогодні ми відфільтровуємо всі дзвінки, на «104» надходять лише справжні виклики. Є система автодозвон «Папуга». Набравши «104», одразу чути: «Ви зателефонували в аварійно-газову службу». Тобто, люди, які розуміють, що вони не туди подзвонили, кладуть слухавку. Якщо надходять дзвінки від хуліганів, то після цього повідомлення вони задумуються: «А може варто покласти слухавку, адже тут усе серйозно». Ми можемо записувати усі телефонні розмови та номери телефонів. Тобто, якщо десь щось потрібно довести, когось перевірити, то це легко вирахувати, тому що гратися із телефоном 104 не можна.

«ЗАЗВИЧАЙ, ПРИЧИНА АВАРІЙ – НЕДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЯКРАЗ ЗІ СТОРОНИ СПОЖИВАЧА»

Значна кількість споживачів досі користується застарілим обладнанням, зокрема, газовими грубками. Наскільки сумлінно перевіряють стан такого обладнання?

Проблема газових опалювальних печей полягає у тому, що виходять із ладу автоматики безпеки. Всі такі газові прилади, які наші слюсарі виявляють під час планового технічного обслуговування, ми відключаємо. Майстри складають акт на відключення та пропонують споживачеві або провести заміну, або взагалі змінити систему опалення приміщення. Щодо опалювальних печей, які взагалі не мають автоматики, то в нас таких в експлуатації немає.

Як часто проводять такі перевірки?

Згідно з наказом №35 ще «Укргазу», затвердженого Положення про планове технічне обслуговування внутрішньо-будинкових систем газопостачання, затверджених графіків, раз на рік ми повинні потрапити на кожен газифікований об’єкт і перевірити стан експлуатації газових приладів. Окрім цього, відповідно до Правил безпеки газопостачання України, кожен споживач несе персональну відповідальність за безпечну експлуатацію і стан газових приладів, які розташовані в приміщенні газифікованих об’єктів.

Чи часто трапляються випадки, коли споживач не впускає до оселі працівників «Волиньгазу», і що у такому разі чекає на споживача?

Бувають такі випадки, але все ж таки людський фактор спрацьовує. Адже люди дивляться та користуються засобами масової інформації, чують статистику про нещасні випадки, а це все стимулює споживачів до відповідального ставлення. У нас практично не було серйозних ситуацій, коли людина не пускала працівників. Можуть не впустити ті, хто щось десь самі наробили, втрутилися в систему газопостачання, самовільно щось замінили, але все одно рано чи пізно ми туди потрапляємо і все приводимо у відповідність до норм та правил. Нині є тенденція до зменшення кількості нещасних випадків в Україні. Зазвичай, причина аварій – недотримання правил експлуатації якраз зі сторони споживача.

Чи передбачені штрафи за самовільне встановлення обладнання?

Ми не можемо оштрафувати абонента, який, наприклад, поставив під загрозу життя мешканців цілого будинку. Законодавством не передбачено, що ми за такі речі можемо накласти штраф. Все, що в нашій компетенції – це подати відповідні документи на адмінкомісію, аби абонента оштрафували. Але і це неефективний метод, тому що штраф становить лише 150 гривень. Свого часу ми пропонували варіанти врегулювання цього питання на законодавчому рівні. А саме, аби ті, хто втручається в цілісність системи газопостачання, здійснює несанкціоновані врізки, включення, перепідключення, несли кримінальну відповідальність. Із газом жартувати не треба, тому що за цим стоїть життя та здоров’я наших споживачів. Сьогодні споживач втрутився в систему газопостачання, самовільно замінив колонку, не підключив правильно димовий канал, щось зробив не так із підключенням до газової мережі, і наслідки можуть бути непередбачувані. Він сам може постраждати і поставити під загрозу життя мешканців усього будинку. Ми залучаємо інспекцію Держгіртехнагляду, проводимо спільні рейди, перевірки, проводимо роз’яснювальну роботу, бесіди, розповідаємо, даємо відповідні документи, пам’ятки. Окрім цього, ставимо на контроль абонентів, які втрутилися у систему. Також практикуємо відключення.

Чи є визначені технічні моделі газових колонок, які дозволяється встановлювати?

Все газове обладнання повинно мати сертифікат та дозвіл на експлуатацію. Якщо споживач хоче замінити газовий прилад на більш сучасний та економічний, він повинен вимагати в продавця паспорт та сертифікати відповідності, дозвіл на експлуатацію. Адже чимало обладнання ввозиться в Україну без відповідних документів. Маючи перелік сертифікованої продукції, ми відслідковуємо це обладнання та встановлюємо його відповідно до вимог. Сьогодні немає дефіциту сертифікованого газового обладнання, тому що на території Волині є дуже багато дилерів, сервісних служб, які продають сертифіковану продукцію.

З якими проблемами доводиться стикатися під час роботи зі споживачами газу?

Нині є проблема щодо своєчасного надання актів на періодичну повірку димовентиляційних каналів спеціалізованим підприємством газового господарства об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків. Згідно з законодавством, напередодні зими, власник, балансоутримувач або інший орган, який наділений певними правами, повинен звернутися у ліцензоване спеціалізоване підприємство для проведення перевірки і очистки димових каналів. Такі ліцензії зазвичай мають жеки, які і чистять канали. Натомість деякі ОСББ нам не надають своєчасно акти про таку перевірку і прочистку димовентиляційних каналів, захищаються тим, що вони не є балансоутримувачами. Це питання залишається на їхню думку спірним. Вони не розуміють небезпеки ситуації і того, що пускати газ у неперевірений будинок є ризикованим і незаконним.

На щастя, такі непорозуміння одиничні. Більшість ОСББ в Україні із розумінням ставляться до ситуації. Наприклад, один із голів ОСББ зі Львова на одному сайті пише: «не шуткуйте з цим, я уклав договір з підприємством, яке проводить очистку димовентиляційних каналів. У вартість послуги ОСББ я включаю ці роботи і своєчасно подаю акти на періодичну перевірку спеціалізованому підприємству газового господарства. У мене проблем нема, тому що я розумію, що таке димові канали, це життя наших з вами квартиронаймачів в тому чи іншому ОСББ». На сьогодні питання врегульоване на рівні НКРЕ.

«МИ БАГАТО ІНВЕСТУЄМО ДЛЯ ПОПЕРЕДЖЕННЯ АВАРІЙНОЇ СИТУАЦІЇ В СИСТЕМІ ГАЗОПОСТАЧАННЯ»

Яким чином вдається підвищувати безпеку експлуатації мереж?

У інвестиційній програмі 2014 року було передбачене встановлення телеметрії для роботи запірно-регулюючого обладнання. Це дало можливість нам слідкувати за роботою цього обладнання з пульта центральної диспетчерської служби в частині дотримання вхідних і вихідних тисків, витоків газу, несанкціонованого проникнення тощо.

Чим загрожує зниження тиску на ГРП і чи часто трапляються такі збої?

Таких збоїв взагалі не повинно бути і у нас такого немає, тому що ми багато інвестуємо в заміну запірно-регулюючого обладнання на ГРП для попередження аварійної ситуації в системі газопостачання. А саме ставимо сучасне обладнання, яке відповідає європейським стандартам. Загалом 75% витрат із інвестиційної програми розвитку підприємства ми скеровуємо на модернізацію, реконструкцію, заміну, капітальний ремонт газотранспортної мережі Волинської області. Придбали для всіх аварійних служб сучасні транспортні засоби марки «Фольксвагени Т5», які укомплектовані ультрасучасним обладнанням та інструментами. Покращуємо перелік наявного діагностичного обладнання.

Окрім цього, купили дистанційний детектор витоку метану, виробництва США, вартістю 241 тисяча гривень. Цей прилад може швидко та ефективно виявити витоки газу на відстані до 30 метрів або ж у недоступних місцях, де є певні обмеження, наприклад, високі паркани чи скло. Детектор може виявити виток газу у вікні кухні у багатоквартирному будинку. Окрім цього, він дозволяє виявляти витоки газу на газопроводах, які закріплені до мостів або на автомобільних дорогах. Якщо рух інтенсивний і немає можливості обстежити, ми можемо на перехресті траси, де проходить під землею газопровід, навівши лазер, продіагностувати газопровід на предмет витоку газу. Цей прилад застосовуватимуть для комплексного приладного обстеження газопроводів для служб експлуатації, для перевірки правильності і об’ємності виконання робіт всіма службами експлуатації, де можуть бути витоки газу. Детектор повинен вдвічі більше стимулювати людей до якісного виконання своїх функціональних обов’язків. Ми вже розробили графік об’їзду всіх районних управлінь.

Які ще інвестиції підприємство планує зробити найближчим часом?

ПАТ «Волиньгаз» інвестує значні кошти і буде в подальшому інвестувати їх для забезпечення безаварійного і безперебійного функціонування газотранспортної системи області, покращення умов праці, заміни транспортних засобів, удосконалення виробничо-експлуатаційних напрямків діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Питання в студію Показати IP 20 Листопада 2014 20:45
про діалог зі споживачем: ви, навпевне, ведете діалог з одним споживачем. взагалі з одним. можливо із самим собою. от займаєтеся ви піаром та ребрендингом, сайт новий запустили... обіцянки-цяцянки запустити кабінет користувача висіли ще на вашому старому сайті рік чи два тому. результат:кошти освоїли - сайт здали, а користувачі далі мають дзвонити щомісяця щоби подати довбані показники? дістало вже! якщо робите для користувача, то робіть, а не розводьте пусті розмови
Оксанка до Питання в студію Показати IP 21 Листопада 2014 00:03
А показники для того і треба подавати, щоб не дописували. Мені по телефону зручну, а кому не зручно - то ходіть самі хто зна куди.
До Питання в студію до Питання в студію Показати IP 21 Листопада 2014 08:31
Послуга "особистий кабінет" запрацює протягом двох місяців. Нині відбувається тестування системи.
Лучанин Показати IP 20 Листопада 2014 20:47
нащо подавати показники? вони вам самі двадцятку-другу кубів допишуть))))
Газовик Показати IP 20 Листопада 2014 21:13
коментар було видалено
користувач Показати IP 20 Листопада 2014 21:39
нехай краще розкаже, як при встановленні лічильника по новим правилам (на межі ділянки) використовують для лічильника кутник 2-ку, яку вітер хитає б будь-яку сторону(і це все входить в 8500 грн, які вони беруть за підключення). Постояло 2 місяці, і визивав аварійку, бо від вітру відійшла муфта і йшла "утічка" газу. За 4 дні 14 кубів.
От цікаво Показати IP 21 Листопада 2014 00:47
Якщо газова плита, колонка підключені згідно всіх існуючих вимог, окрім підключення тільки газовиками, якщо газова колонка замість несправної старої радянської поставлена сучасна сертифікована абсолютно за тими самими параметрами що і радянська, тільки набагато тихіша та економніша? Тобто небезпека нульова і перевірив її сам для себе замість просто як небудь зробив і пішов. Це саме таке підключення заборонене? Адже технічно доколупатися нема до чого. Щодо вентиляційних каналів: Які жеки? Да їх вже років і років ніхто не чистить! Жеку в лом кинути гірьку, навіть якщо попросиш, не те що прийти в плановому порядку почистити. Останні рази, пам'ятатю, при союзі дідуля приходив газетку палив, роздивлявся, йшов на дах - гірьку кидав, знову перевіряв газеткою. От тоді були дійсно перевірки, а зараз тільки й що шукають як бабла зрубити, а безпека взагалі ні на якому місці не стоїть!
хо Показати IP 21 Листопада 2014 00:55
Не мало рублять бабла - перевірка вентканала передбачена у тарифі на газ і записана в угоді із споживачем - а беруть налічкою 200 грн,порахували-нічогенька схемка і всі знають кому грошики???
До хо до хо Показати IP 21 Листопада 2014 08:50
Угодою передбачена "перевірка димових і вентиляційних каналів на наявність тяги". Прочистка (!!!) ДВК здійснюється підприємством, яке має відповідну ліцензію для цих робіт, а не газовиками. Якщо за ці послуги з Вас беруть гроші, варто поцікавитися хто саме, на яких підставах та поцікавитися посвідченням цієї особи.
Анонім до До хо Показати IP 21 Листопада 2014 22:22
100 %
Дьодік Показати IP 21 Листопада 2014 17:31
Поясніть, чому електрики встановлюють, перевіряють і міняють лічильники своїм коштом? - І чому цього не роблять газовики? Чому держава не ставить на місце цих нахабних здирників-монополістів?
ван до Дьодік Показати IP 22 Листопада 2014 21:13
Тому що, Волиньгаз належить Фірташу, а він чхати хотів на державу.
Газенваген Показати IP 21 Листопада 2014 17:35
І нафіга НАМ їхні автомобілі з ЖоПаеС навігацією? Нам, споживачам, що з того? Тільки збільшення тарифу? Коли будуть в кожній квартирі і кожному будинку встановлені лічильники газу за рахунок газовиків?
Олег до Газенваген Показати IP 21 Листопада 2014 22:17
Ото, не дай Господь, якась аварійна ситуація, то тоді зрозумієш нафіга.
Рома до Газенваген Показати IP 21 Листопада 2014 22:20
Набридло вже читати те ниття про лічильники. Вже більше року по квартирах безкоштовно встановлюють!
Людина Показати IP 21 Листопада 2014 18:01
Що правда в очі коле, що сайт коменти видаляє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus