USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Союз між Лукашенком і Путіним дав помітну тріщину

29 Грудня 2016 11:27
Союз між російським президентом Володимиром Путіним і його білоруським колегою Олександром Лукашенком дав помітну тріщину. На серйозний розкол між Москвою і Мінськом вказує нещодавній демарш Лукашенка.

Таку думку висловив екс-представник України на переговорах Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний, повідомляє "Преса України".

Він нагадав, що Олександр Лукашенко відмовився їхати на саміт Євразійського економічного союзу в Санкт-Петербурзі, а також висловив кілька різких зауважень у бік Москви. Все це показує, на думку експерта, що Лукашенко вкрай не подобається той факт, що економіка Білорусі повністю залежить від Росії і рішень, які ухвалюються в Кремлі. Театр Лукашенко може грати будь-який, проте, стає ясно, що між Москвою і Мінськом утворилася серйозна тріщина. Відбувається відкликання людей, які забезпечували міцну дружбу між країнами, також у Білорусі почалося скорочення бюджету на майбутній рік. Безсмертний заявив, що в цілому в Євразійському союзі вже почалися серйозні проблеми.

"Але я б не робив на це великих ставок, тому що Лукашенко веде себе в залежності від того, хто і скільки йому пообіцяв. Тому вистава буде продовжуватися", – зазначив він.

Безсмертний заявив, що Москва почала виставляти рахунки Білорусі та Лукашенко змушений відбирати гроші у жителів країни, щоб розрахуватися з Кремлем.

Росія і Білорусь вже 9 місяців не можуть домовитися про ціну газу та нафти, крім того Лукашенко активізував переговори з Міжнародним валютним фондом. Білорусь виконувала всі попередні умови МВФ, тому керівництво Фонду говорить про можливість надання нового кредиту. Також підіграє те, що країни Заходу зняли санкції з деяких фізичних осіб.

"Кажуть, на рахунках в США знаходиться в три рази більше грошей, ніж сума, про яку йде суперечка між Москвою і Мінськом. Така ситуація спонукає Лукашенка до певних розмов і дій", – сказав Безсмертний.

Нагадаємо, раніше в Кремлі заявили, що відсутність президента Білорусі на саміті Євразійського економічного союзу в Санкт-Петербурзі, ніяк не вплине на переговори сторін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 29 Грудня 2016 11:38
Помечтайте,дурачки.
До 123 Показати IP 29 Грудня 2016 13:46
истину глаголиш син мой
543 Показати IP 1 Січня 2017 20:25
Пий настоянку глоду розумник.
Док Показати IP 2 Січня 2017 19:21
Істина вона в метиловому спирті...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus