USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЗСУ готують ґрунт не лише для оборони, а й для наступу, - Парубій

28 Січня 2015 15:41
У Донецькому аеропорті тривають бої, і він залишається лінією фронту.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" повідомив перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій.

Зі слів Парубія, росіяни запланували масштабний наступ на всіх фронтах. Однак усі плани Путіна наразі зірвані.

«Завдяки великій звитязі, відвазі наших хлопців, які стоять на передовій, ми змогли втримати всі позиції», - сказав Парбубій.

У планах окупантів було формування декількох «котлів». Нагнавши величезну кількість живої сили і техніки, прорвати фронт терористам не вдалося.



«Коли багато, хто з експертів вважали, що на зиму буде тимчасове затишшя — це велика помилка. Дуже часто для Росії зима стає союзником. Були стягнуті підрозділи на територію України з Далекого Сходу, які більше підготовлені до боїв в умовах зими. На 17 січня, по тій інформації, якою я володію, вони запланували широкомасштабний наступ на всіх фронтах і почали його втілювати», — розповів Андрій Парубій.

ДЕБАЛЬЦЕВЕ

Завдяки діям наших військовослужбовців, бойовикам не вдалося створити там ні «котла», ні «напівкотла», як би їм цього не хотілося.

«Я був у Дебальцевому. Там весь час іде обстріл дороги Артемівськ-Дебальцеве . Їхній план був – відсікти дорогу Артемівськ-Дебальцеве, щоб наші війська опинились в «котлі», але цей план бойовиків був зірваний нашими силовиками», - сказав Парубій.

Тим часом родичі бійців, які знаходяться під Дебальцевим, повідомляють про необхідність військової допомоги цим військовим, - повідомляє УНН. Як розповіла дружина військовослужбовця 40-го батальйону «Кривбас» Олена Сенковська, ситуація під Дебальцевим абсолютно серйозна. «Вони не відступають, не здають позицій, але в них недостатньо живої сили. Вони просять техніку. Артилерія їм допомагає, але сил замало. Хлопці не панікують, але нас мають почути», — повідомила О. Сенковська.

ДОНЕЦЬКИЙ АЕРОПОРТ

Продовжуються бої, фактично, Донецький аеропорт зараз є лінією фронту, оскільки термінали знищені, і більше не становлять об'єкту, який можливо визначати як опорний.

Аеропорт є лінією фронту, Піски під контролем наших військових. «Їхні (бойовиків, - ред. бравурні повідомлення про те, що вони щось взяли, або десь просунулись, не відповідають дійсності», - наголосив перший заступник голови Верховної Ради України.

Він також наголосив, що українські бійці зірвали черговий план наступу Путіна.

«Черговий план Путіна був провалений і зупинений – і в аеропорту, і в Дебальцевому, і в Щасті, і в Станиці Луганській, і в Маріуполі, - наголосив перший заступник голови Верховної Ради України

Не можна стверджувати, що не буде нового витка атаки. Однак люди на передовій кажуть - ні кроку назад.

«На передовій - високий бойовий дух. Кожного дня хлопці готують ґрунт не просто для оборони, а й для наступу, щоб одного дня, перейшовши в наступ, змогли викинути окупанта з української землі», - сказав Парубій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus