USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Турчинов виступив за повну блокаду Донбасу

17 Лютого 2017 15:27
Секретар РНБО назвав перекриття вантажопотоку передумовою для деокупації.

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов вважає, що необхідно перекрити весь вантажопотік через лінію розмежування на Донбасі. В інтерв'ю liga.net під назвою "Убивці українців не сховаються ні в Донецьку, ні в РФ. Хай тремтять і чекають" він назвав це єдиним способом зупинити контрабанду.

"... Я прихильник цього варіанту - заборонити будь-які переміщення товарів і вантажів. Але мені кажуть: там же є підприємства, які платять податки в наш бюджет і на експорт відправляють продукцію, а валюта надходить в українські банки, там живуть наші громадяни, їм треба працювати і т.д. Я вважаю, що тут доречний досвід Хорватії, яка на початку 1990-х перебувала в схожому з Україною становищі", - сказав Турчинов.

За словами секретаря РНБО, жорстка економічна блокада дозволила Хорватії швидко деокупувати свою території.

"Відповідно, якщо ми хочемо прискорити процес звільнення своїх територій - потрібно вибирати радикальний варіант", - вважає Турчинов.

Однак, за його словами, проти економічної блокади виступає Захід.

"Особисто моя позиція: йде війна, і всі повинні працювати на перемогу. Повна ізоляція окупованої території значно наблизить терміни її звільнення", - підсумував Турчинов.

ЧИТАТИ ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю З ТУРЧИНОВИМ: убивці українців не сховаються ні в Донецьку, ні в РФ. Хай тремтять і чекають

Раніше повідомлялося, що РНБО наказала силовикам навести порядок на дорогах Донбасу і взяти під посилену охорону стратегічні об'єкти регіону.

Учора, 16 лютого, штаб блокади заявив про оточення поліцією позицій активістів залізничної блокади на лінії розмежування і підготовку штурму їхніх позицій у Бахмуті Донецької області. У поліції сьогодні, 17 лютого, заперечили оточення і підготовку до штурму позицій активістів блокади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
rrr Показати IP 17 Лютого 2017 15:57
Турчинова треба було залишити президентом в свій час(в критичнийчас) він зробив для країни набагато більше чим теперішня влада
ВВ Показати IP 17 Лютого 2017 17:28
Повна ізоляція перестане кормити бойовиків. Москва не завжди захоче їх тримати, все ж таки країни світу за цим слідкують. Але скоріше за все почнеться мародерство, тому гражданським краще виїжджати зі сходу.
Юдін Р. Показати IP 17 Лютого 2017 17:48
Повна ізоляція окупованої території значно наблизить терміни її звільнення , так думає більшість громадян ..... Якщо діяти по теперишнім міркам , то ця протидія буде мати місце до безкінечності !
питання Показати IP 17 Лютого 2017 18:37
На засіданні РНБО підтримали припинення блокади, а Турчинов таке заявляє? Що там вони у Києві творять?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus