USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Водіїв просять не заїжджати на свіжий асфальт на трасі Луцьк – Львів

25 Червня 2016 17:01
Авральні ремонти автошляхів мають завершити до кінця жовтня - повідомив голова «Укравтодору» Євгеній Барах. Шляхи лагодять у 17 областях. Зокрема, й найпроблемнішу автотрасу - Луцьк-Радехів-Львів. Її ремонтують за рахунок коштів із місцевих митниць, а ті мають перевиконати план надходжень.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня. Телеміст Львів-Київ» телеканалу ZIK.

Ремонту на львівській трасі не було вже понад 40 років. Закон про експеримент, до якого усіма силами намагалася потрапити і Волинь, дав можливість ситуацію змінити. Для поточного ремонту потрібно 450 мільйонів гривень, підрахували фахівці. Полагодять близько 70-ти кілометрів шляху, до кордону з Львівською областю.



«Важливо було зробити узбіччя, які вже поросли кущами і травою більше, ніж дороги, й осунулися й були неукріплені», - розповів Іван Мирка, керівник департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА.

У середньому кілометр шляху коштує 6-7 мільйонів гривень. Усе залежить від складності ділянки.

«Труднощів не виникало але великий потік машин, вантажівок тощо. Деякі водії некоректно себе ведуть, заїжджають на свіжий асфальт і це шкодить нашій праці», - каже майстер фірми-підрядника Богдан Проценко.

Планують оновити також інфраструктуру - освітити населені пункти і облаштувати 40 нових зупинок. Нині фахівці завершують перший і, кажуть, найвідповідальніший етап ремонту - вкладання чорнового асфальтного покриття. На шлях нанесли тимчасову жовту розмітку, аби уникнути аварій.

«Фактично ті кошти, що ми нині маємо, а виділено нам 203 мільйони гривень тих зборів, то за тиждень-два вони будуть освоєні. То для завершення вирівнювання 150 мільйонів ще нема, на жаль», ­- повідомив заступник начальника Управління автомобільних доріг Волині Михайло Антонян.

«У травні і квітні кошти від митниці не надійшли. Ми маємо назбирати суму грошей, аби завершити верхній шар асфальту. Роботи можуть завмерти, якщо митниця не дасть грошей», - констатує Іван Мирка, керівник департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА.

Керівництво Волинської митниці каже - у травні і червні перевиконання плану не було, відтак коштів немає. Якщо фінансування відновиться, дорогу обіцяють полагодити вже до осені.

Нагадаємо, раніше роботи на дорозі Луцьк-Радехів-Львів, включаючи інфраструктуру та освітлення, у межах ділянок біля адміністративного кордону Волинської і Львівської областей та міста Горохова і села Скобелка планували завершити до кінця липня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
О! Показати IP 25 Червня 2016 17:07
о це по нашому .по украінськи!!! ремонт не закінчили.гроші закінчились! тепер ждемо грошей і почнемо ремогт з початку! ...до безконечності....
ремонтник Показати IP 25 Червня 2016 17:12
закрити рух назавжди!
Зор Показати IP 25 Червня 2016 18:10
Чому вартажвки в таку жару їздять?дайте відповідь
Лесик Показати IP 25 Червня 2016 18:59
Такий крутий асфальт ,а їздити по ньому не можна, це по нашому по-українські, головне що коштує він мільйони буде і на відкати.
Ххх Показати IP 25 Червня 2016 23:54
А як там Радехів.Славне місто герой.Дороги нема зовсім .ні в місті ,ні за містом.де міський голова,дайте хоть за горло йому протриматись.
Свідок до Ххх Показати IP 26 Червня 2016 06:21
В Радехові дорогі відмінні. Годину по ньому їдиш, на 1 передачі, а машина з армотизаторами в щоці що такі дороги існують. Там СТО з початку і в кінці можна відкрити, відбою не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus