USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинянка майструє унікальні ялинкові кулі

25 Грудня 2016 18:59
Відома у Володимирі-Волинському майстриня Олена Бабійчук творить новорічне диво вишите стрічками, інформує “Слово правди”.

Та ідей так багато, що й не знаєш, як помістити їх в одну зиму. Витончені паперові сніжинки у техніці «квілінг», маленькі дрібнички у вигляді символів прийдешнього року, різдвяні віночки, звісно ж, з природних матеріалів: шишок та горіхів, елементи готового декору, виноградна лоза та штучна хвоя – з усього цього вийшли гарні подарунки для близьких та знайомих.

Щоразу нові ідеї знаходить у інтернеті. А ще для митця завжди приємно бачити свої вироби в друзів удома чи на роботі. Так свого часу майстриня захопилась різдвяним сюжетом: вирізала фігурки ангелів з тонких листів пінопласту, оздоблювала срібними барвами, блискітками. Згодом ця композиція стала окрасою одного з дошкільних закладів.

Минулого року вирішила виготовити альтернативну ялинку з шишок. Конус-основу декорувала висушеними кружальцями лимона та апельсина, горіхами, ягодами шипшини, бантиками з яскравих стрічок, додала срібного та золотого блиску акрилом. Ялиночка вийшла не лише гарною, а й завдяки фруктам неймовірно запашною, що й через рік пахне, немов різдвяна випічка. Така ароматна красуня з легкістю створить казкову атмосферу на підвіконні, столику у офісі чи кафе. В тому ж стилі були сформовані й магнітики на холодильник та різдвяні віночки.

Уже після минулорічного Різдва, пригадує Олена, у котрійсь із інтернет-спільнот знайшла кілька фото ялинкових прикрас, одну з яких спробувала змайструвати відразу. Декілька спроб, трохи роботи над помилками та самокритики, підбір матеріалів, зміна інструментів і ось бажаний результат: незвичні й гарні іграшки на ялинку. Захопилась так, що коли всі уже ялинки виносили, вона свою по-новому прикрашала. Цього року завчасно узялась до роботи. І нині уже може продемонструвати чотири десятки….вишитих ялинкових кульок. Так, саме вишивання стрічками, найулюбленіше і таке традиційно українське заняття, Олені Бабійчук вдалось поєднати з особливою японською технікою виготовлення іграшок «кімекомі».



Робота, слід зазначити, дуже клопітка, але результат того вартий. Заготовки з пінопласту для цих прикрас майстриня купує у магазині. Кожну з них акуратно розграфлює олівцем, вимірюючи відстані до міліметра, по фігурних лініях робить неглибокі прорізи. Аналогічний малюнок потрібно повторити і на тканині, на якій згодом і розквітають дивовижні квіти, вишиті різнобарвними стрічками. Найприємніше працювати з стрейч-атласом, згодяться й інші тонкі тканини. Для особливого колориту можна використати навіть мішковину. Власне, минулорічна ялинка у майстрині була прикрашена кульками з основою з мішковини.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
психіатр Показати IP 26 Грудня 2016 01:27
кулі як кулі ще б вам волиняни трохи розуму добавити до тих куль

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus