USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині проведуть міжнародну конференцію про Олику

2 Лютого 2017 12:32
З бюджету області планують передбачити 100 тисяч гривень для того, аби організувати конференцію «Олика та Радзивілли в історії України, Польщі й Білорусі» із залученням провідних науковців України, Польщі, Литви, Білорусії.

Про це йшлося під час 10-ї чергової сесії Волинської облради сьогодні, 2 лютого.

Депутат Волинської облради Олександр Омельчук озвучив спільний запит від нардепа Ірини Констанкевич та обласних депутатів Людмили Тимощук, Ігоря Леха, Володмира Дейни, Анатолія Грицюка, Юрія Ройка.

«У зв’язку з тим, що за ініціативи Президента України Петра Порошенка була розроблена «Стратегія сталого розвитку «Україна-2020» – документ, який визначає напрямки та пріоритети розвитку України на період до 2020 року і до одного з векторів стратегії «Гордість за Україну в Європі та світі» входить програма розвитку туризму, ми: народний депутат України та депутати Волинської обласної ради звертаємось до Вас, як до гаранта авторитету Президента на рівні області з проханням сприяти розвитку туризму в області, зокрема популяризації історичного смт. Олики Ківерцівського району», - йдеться у зверненні, яке озвучив депутат Омельчук.


Йдеться про комплекс пам'яток архітектури національного значення: Олицький замок, зведений у 1558 р.; колегіальний костел Святої Трійці, збудований у 1635–1640 рр. за проектом відомих архітекторів Бенедетто Моллі та Джованні Маліверна; Луцька брама – єдиний збережений фрагмент колись потужних міських укріплень; костел святих Петра і Павла, один з найстаріших костелів Волині, побудований у 1460 р. на старому цвинтарі, серед старих магнатських могил; Стрітенська церква, колишня уніатська церква, побудована у стилі бароко в 1784 році на передмісті Залісоче.

ЧИТАТИ ЩЕ: РОЗКІШ ЗАМКУ В ОЛИЦІ: ЩО ПАМ’ЯТАЮТЬ ВОЛИНСЬКІ СТАРОЖИЛИ

Тому депутати пропонують ініціювати проведення наукових досліджень у вересні 2017 р. та на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки провести Міжнародну наукову конференцію «Олика та Радзивілли в історії України, Польщі й Білорусі» із залученням провідних науковців України, Польщі, Литви, Білорусії та передбачити в бюджеті області на 2017 р. кошти у розмірі 100 000 грн., необхідні для організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всім Показати IP 2 Лютого 2017 13:06
На даний час япольша має територіальну притензію на Волинь та Львівщину, фінансування польських костьолів, окультурення іх кладовищ є ні чим іншим як історичним обгрунтуванням належності цих земель до Польші, що ми робимо
Анонім до Всім Показати IP 2 Лютого 2017 19:22
ти дурак? нехай все завалиться як колгоспні ферми. собака на сіні... нафіга ти потрібен Польші не знаєш?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus