USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

РФ прикривала гуманітаркою поставки сепаратистам, - НАТО

23 Серпня 2014 11:26
Рішення Росії направити гуманітарний конвой на схід України в дійсності могло служити прикриттям для постачання проросійських терористів - так вважають у керівництві північноатлантичного альянсу.

Про це заявив командувач Об'єднаними силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав, якого цитує сайт Об'єднаного командування силами НАТО в Європі, - інформує Європейська правда.

До слова, Пентагон вимагає РФ негайно відвести гуманітарний конвой з України.

"Силовий перетин кородону без дозволу або супроводження (представниками Києва) свідчить, що Росія - більше зацікавлена у нових постачання сепаратистам, аніж у підтримці місцевого населення", - заявив генерал.

"Законна гуманітарна допомога не повинна надаватися через міжнародні кордони силою, як контрабанда, без згоди і без участі міжнародних гуманітарних агентств", - цитує Брідлава Інтерфакс.

При цьому він висловив впевненість, що якщо Росія дійсно хоче допомогти населенню сходу України, то їй слід негайно відвести війська від українських кордонів, припинити потік зброї через кордон і використовувати свій вплив на сепаратистів з тим, щоб повернутися до дипломатичного вирішення конфлікту.

"Росія раніше направляла "гуманітарні" та "миротворчі" зусилля в Грузію, Молдову і Крим, і ми бачили, що вони доводять шахрайські наміри (російської влади) у вигляді створення заморожених конфліктів замість їх вирішення", - провів аналогію командувач Об'єднаними силами НАТО в Європі.

Нагадаємо, у п’ятницю вантажівки зі складу російського «гуманітарного конвою» самостійно перетнули кордон України через пункт пропуску «Ізварине», який тимчасово перебуває під контролем бойовиків. Рух відбувався без супроводження й участі представників Міжнародного комітету Червоного Хреста і є порушення раніше досягнутих домовленостей між Україною та Росією щодо догляду й оформлення російського гуманітарного вантажу. Про це наголосили в РНБО.

Міністерство закордонних справ України заявив, що ситуація з російським «гуманітарним конвоєм» є черговим кричущим порушенням Росією головних принципів міжнародного права щодо непорушності кордонів і невтручання у внутрішні справи іншої держави.

Своєю чергою, у СБУ заявили, що рух російської колони є прямим вторгненням в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ЦРУня Показати IP 23 Серпня 2014 11:33
А докази де? А то все: до слова, за словами...Жодному слову Пентагона і США не можна вірити!!! Вантажівки вже у Росію повернулись, а вони ще вякають, проснулись?!:)
555 до ЦРУня Показати IP 23 Серпня 2014 13:14
Які мудрі слова! Приємно читати розумних дописувачів. Ну прямо-Спіноза.Браво!
уюня до ЦРУня Показати IP 23 Серпня 2014 13:36
шо троль, дали зарплату? ти придумуй, що будешь брехати російським мамкам, коли в пскові 200 ховати почнуть. гуманітарну допомогу ніхто не приховує, її навпаки, демонструють світові, журналістам, що всі впевнились у добрих намірах країни благодійника. а путлєр пхає троянського коня, нікому що в середені не показує, силою суне, на всіх плює, з чого б це? бо там немає гуманітарної допомоги. що, слабо показати? сцить, що всі побачать справжні наміри, хай не сцить, весь світ і так все знає.
Іра до ЦРУня Показати IP 23 Серпня 2014 13:50
Все вірно. Янкі взагалі не можна вірити . Хапнули в нас Крим-тепер знищують Донбас. Обнагліли америкоси
за правду Показати IP 23 Серпня 2014 12:01
Так, авжеж, янкі брехуни. Якщо рашка каже що гуманітарна допомога, значить саме вона. а на рахунок доказів, рекомендую з'їздити в зону АТО і там можна не тільки знайти, але й побачити та відчути всю міць "гуманітарної допомоги".
пан Показати IP 23 Серпня 2014 13:09
Тоже самое извергал Наливайко. Оказывается, что фуфло двинул.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus