USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцькій книгарні шукали фантастичних істот і знайомилися з «Проклятим дитям»

21 Листопада 2016 19:00
Поттеромани і шанувальники творчості Джоан Роулінг днями малу нагоду поспілкуватися між собою, розважитися та отримати чудові призи. Адже на шанувальників магічного світу, створеного британською письменницею, чекав квест, вікторина та вистава з героями нової книги про Гаррі Поттера.

20 листопада у книгарні «Є» в Луцьку було людно. Вечірньої пори тут панувала атмосфера, яка переносила відвідувачів у чарівний світ Гоґвордсу, де на кожному кроці – чарівники, магічні істоти і неможливого не буває. Саме з таким антуражем і відбувся квест «Фантастичні звірі GO!», за мотивом книги «Фантастичні звірі і де їх шукати» Джоан Роулінг.

Відповідно до сюжету книги, головний герой – Ньют Скамандер, якого вигнали з Гоґвортсу. Він подорожує світом у пошуках магічних істот, а при собі возить валізу з чудернацькими тваринами. Дія книги починається з того, що приїхавши до Нью-Йорка, магізоолог розгубив усіх тварин і мусив їх розшукувати. Саме цей епізод і став відправною точкою для квесту. Кожен з учасників отримав «валізку», до якої мав зібрати розгублених тварин.
За 15 хвилин потрібно було розшукати якнайбільше наліпок, які були розташовані по всій книгарні: на стелажах, стінах, під поличками, за стільцями. На кожній наліпці із зображенням тварини була вказана кількість балів, які потім волонтери підрахували. Додаткові бали можна було отримати за правильні відповіді вікторини про фантастичних істот.
До прикладу, учасникам довелося відповідати на запитання: зі шкури якого звіра можна зробити валізу, яка зовні має невеликий розмір, а вміщає безліч речей? Або ж для якої магічної істоти найкращий подарунок – одяг?

Після підрахунку отриманих учасниками балів, троє переможців отримали призи: книги «Фантастичні звірі і де їх шукати» Джоан Роулінг та «Гаррі Поттер і прокляте дитя» (британську п'єсу в двох частинах, написану Джеком Торном за оригінальною історією Джоан Роулінг, режисера Джона Тіффані та самого Торна), а володар першого місця виграв два квитки в кінотеатр на прем’єру фільму «Фантастичні звірі і де їх шукати».

Але це не все. Згодом, ті, хто не читав книгу «Гаррі Поттер і прокляте дитя», отримав нагоду дізнатися, про що ж цей твір. Адже до Луцька виставу за кількома діями цієї п’єси привезли аматори-поттеромани, які себе називають «Трупа трупів». Всі вони насправді дуже різні, адже донедавна між собою вони взагалі не були знайомі. Їх об’єднала любов до книг Джоан Роулінг та магічного світу, в який везе Гоґвортський експрес.

PR-менеджер книгарні «Є» Світлана Колінько розповідає про втілення ідеї поставити уривки з книги.
«Коли директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Антонович Малкович попросив придумати щось епічне на презентацію книги «Гаррі Поттер і прокляте дитя», я запропонувала поставити уривки з вистави. Ми кинули клич в поттероманські групи, чи хтось хоче взяти участь в такій виставі. Зараз у нашій трупі 8 людей, причому всі раніше були не знайомі між собою. Двоє, до прикладу, додалися в інтернеті і сказали, що хочуть взяти участь, Ярослава, який грає Албуса, запропонував Іван Антонович, ще двоє людей - поттеромани зі Львова, з якими ми познайомилися на сходках поттероманів. У нас дуже різношерста компанія і ніхто з них не є професійним актором», - розповідає вона.

Разом ці молоді люди вже 3 місяці, з виставами вони побували вже у Києві, Дніпрі та днями – у Луцьку. Скоро також, каже Світлана, актори-аматори поїдуть в Суми та Харків. А загалом в них вже є чимало планів. Так, хочуть вони поставити пластичну виставу «Гаррі Поттер і філософський камінь», а ще – розширити сцени вистави «Гаррі Поттер і прокляте дитя».
Дія вистави починається у потязі, який везе майбутніх учнів до Гоґвортсу. У вагон до сина Драко Малфоя Скорпіуса підсідають Албус - син Гаррі Поттера та Джіні Візлі та Роуз – донька Герміони Грейнджер та Рона Візлі. Албус потрапляє на факультет Слізерин разом зі Скорпіусом і двоє нащадків колишніх ворогів стають найкращими друзями. Батько Албуса – Гаррі Поттер, який вже працює в Міністерстві магії, не надто задоволений такою дружбою, але мириться з нею, щоправда, до пори до часу.
На четвертому році навчання в Гоґвортсі Албус і Скорпіус вирішують змінити минуле за допомогою останнього маховика часу, щоб врятувати від смерті Седрика Дігорі, який загинув під час подій «Кубка Вогню». А у Гаррі Поттера вперше за 22 роки починає знову боліти шрам, нанесений бузиновою паличкою Волдеморта…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus