USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьк буденний: вулиця Даргомижського

7 Січня 2015 21:00
Одна із вулиць у центрі міста, що виникла у XIX столітті, пов’язана з військовою історією Луцька.

Простяглася від вулиці Богдана Хмельницького до Набережної, паралельна до Кривого Валу. Як вулиця виникла в середині XIX століття. Тривалий час вздовж неї були так звані інвалідські городи (їх надавали солдатам царської армії, учасникам воєн), позначені на плані міста ще у 1862 році. Пізніше почала забудовуватися. Перша назва – Тадеуша Чацького (на честь уродженця Волині, просвітителя, громадсько-культурного діяча, чиє погруддя було встановлене у 1920-их роках на Братському мості). З 1941 року носила ім’я українського письменника Василя Стефаника. Сучасну назву вулиця отримала у 1944 році, на честь російського композитора, одного із основоположників російської класичної музики, автора опери «Русалка» Олександра Сергійовича Даргомижського.

Нині на вулиці переважає житлова забудова. Окрім цього, тут розташований дошкільний навчальний заклад № 5 «Пізнайко» та офісний центр. На розі вулиць Даргомижського та Набережної розташована зелена зона, яку торік відвели для облаштування скверу.

будівля Луцької міської ради - вигляд з вулиці Даргомижського
будівля Луцької міської ради - вигляд з вулиці Даргомижського
Готель «Світязь» - вигляд з вулиці Даргомижського
Готель «Світязь» - вигляд з вулиці Даргомижського
ДНЗ № 5
ДНЗ № 5
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бригадир Показати IP 8 Січня 2015 12:49
Добра рубрика - тільки шкода залепили гісторию євроремонтами . а треба реставрувати....
РБ Показати IP 8 Січня 2015 22:17
Дуже дякую за статтю )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus