USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк буденний: вулиця Гребінки

22 Квітня 2016 18:46
Вулиця Гребінки в Луцьку починається від вулиці Івана Франка і виходить на Набережну.

Вона входить в комплекс подібних паралельних вулиць, які тягнуться по рельєфу місцевості вниз до Набережної. Прослідкувати час появи вулиці важко, адже вона знаходиться на місці колишнього села Яровиця. Як і більшість сіл навколо Луцька, воно доволі старе і згадується ще в XVI столітті.

Враховуючи, що на вулиці Гребінки збереглося кілька дуже старих на вигляд хат, вони можуть бути ще свідками того села, яке приєднали до Луцька тільки в 1910 році. У міжвоєнний час ХХ століття вулиця мала назву Соляна (Solna). Враховуючи те, що сусідні паралельні вулиці на початку ХХ століття називалися Рибаків та Мильна, можна припустити, що назва виникла через певне господарське призначення вулиці, або через мешканців, які торгували сіллю, чи тримали тут соляні склади.

У міжвоєнний період на сусідній вулиці Мильній жив Євстахій Остапчук, який мав приватну бібліотеку. Деякі книжки зі штампами бібліотеки збереглися до нашого часу.

Вулиця Гребінки має приватну забудову окремими хатами, проте наприкінці вулиці стоїть двоповерховий житловий кількаквартирний будинок, збудований до Другої світової війни. Вулицею можна скористатися для швидкого проходу від Франка до Набережної, не забуваючи про можливий раптовий гавкіт собак на незнайомих перехожих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus