USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Луцьку український паспорт можна зробити безплатно. МИ ЦЕ БАЧИЛИ

17 Березня 2014 13:01
Прийшов із документами у Луцький ЦНАП, написав заяву, затративши на це 5-10 хвилин, і через місяць отримав паспорт. До того ж, усе це відбувається не заплативши жодної копійчини.

Лучанка Тетяна, якій необхідно отримати новий паспорт у зв’язку зі зміною прізвища, прийшла в луцький ЦНАП.
Насамперед вона взяла талон у терміналі на запис в електронну чергу.
Уже через 5 хвилин із Тетяною працював фахівець.
«Я вирішила прийти саме в ЦНАП, а не в паспортний стіл, бо пригадую, як раніше доводилося там бути: довгі черги, в яких чекаєш годинами, не привітне ставлення до людей, ще й постійно треба платити за різні довідки», - розповідає лучанка Тетяна.

«Для того, щоб виготовити перший паспорт – людина приходить до нас з будинковою книгою, яка підтверджує реєстрацію місця проживання, свідоцтвом про народження (оригіналом і копією) та двома фото 3.5 на 4.5, сама людина пише заяву на оформлення і видачу паспорта. Потому, ми беремо згоду на обробку персональних даних і повідомляємо, що через місяць буде готовий паспорт. На все це витрачається 5-10 хвилин», - каже консультант Тетяна Гурман.
Згідно з законом, на виготовлення першого паспорта, зміни прізвища у документі, чи заміна паспорта через непридатність – дається один місяць. Як паспорт готовий, кажуть фахівці ЦНАПУ, вони повідомляють про це клієнта за вказаним номером телефону. «Згідно з нашим графіком, ми працюємо в понеділок, середу - 8.00-16.00, вівторок, четвер - 9.00-20.00, п’ятниця - 8.00-15.00 та субота - 9.00-13.00. В середньому, в день я приймаю 50 людей, це прийом і видача документів та консультації. Наш рекорд щодо прийому людей в центрі – майже півтисячі у день, встановили цього року. До нас ідуть все більше людей», - наголошує консультант пані Гурман.

«Торік ми видали більше тисячі українських паспортів. Зауважу, що почали працювати з 2 липня 2013-го року. Також із вересня ми видаємо проїзний документ дитини для виїзду з-за кордон, таких видали майже тисячу. Лучани наголошують, що хотіли, аби в ЦНАПі можна було отримати закордонний паспорт, бо тут є і супутні послуги: можна сфотографуватися й заплатити державне мито», - говорить директор ЦНАПу Лариса Карп’як.

Закордонний паспорт можна буде отримати в ЦНАПі уже цього року

Керівник центру надання адмінпослуг каже, що заразпрацюють над тим, щоб закордонний паспорт можна було отримати в ЦНАПі.

«Я думаю, що цього року нам вдасться все зробити й ми зможемо видавати закордонні паспорти. Для цього нам потрібно знайти необхідне приміщення для архівосховища та перенести програму «ЄДАПС», яка встановлена на Кравчука, 12», - каже Лариса Карп’як.

Вона говорить, що Луцький міський голова Микола Романюк видав розпорядження в лютому, аби для них знайшли необхідне приміщення.

Щодо законодавчих механізмів, кажуть у ЦНАПі, то для врегулювання певних моментів вони звернулися у Міністерство внутрішніх справ України та в Державну міграційну службу України. У відповіді отримали, що законодавча база доопрацьовується.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
лучанка Показати IP 17 Березня 2014 13:41
Супер!! А чи можна поміняти паспорт, коли немає прописки
Роман Показати IP 17 Березня 2014 14:04
Щось вона дуже схожа на ту дівчину, як там працює
Лучанин08 Показати IP 17 Березня 2014 14:33
Тільки не в ЦНАПі не кажуть, що Вам видадуть на руки практично чистий паспорт. Щоб зробити відмітку про прописку, Вам необхідно буде вистояти чергу в паспортному столі, і при цьому не забути прихопити із собою усі установчі документи на квартиру та всіх власників квартири. Щоб зробити відмітку про шлюб, Вам потрібно буде прийти у РАЦС, з відповідними документами. Так що не все так красиво, як описують ....
Анонім до Лучанин08 Показати IP 17 Березня 2014 14:49
Не зовсім це так, як Ви пишете! В ЦНАПі мені віддали паспорт без відмітки про прописку. Але про шлюб і про дитину відмітки були зроблені.
Наталка Показати IP 17 Березня 2014 16:04
За бланк заяви беруть лише 50 коп. І справді менш як за місяць отримуєш новий паспорт з відміткою про шлюб. Відмітку про прописку ставлять у паспортному столі, там затрачається час, щоб вистояти у черзі.
Інна Показати IP 18 Березня 2014 13:51
Заміна українського паспорту була завжди безкоштовна. Хіба терміни прострочиш - то треба було штраф заплатити. То в чому тут новина? І відмітка про шлюб теж уже буде в паспорті. Не шукайте сенсацій там, де їх нема.
Оля Показати IP 18 Березня 2014 13:53
Цікаво, і які ж то довідки так довго збирала героїня раніше? Треба тільки свідоцтво про шлюб. Його і в ЦНАП треба принести.
Анонім Показати IP 13 Квітня 2014 20:46
Де можна зробити прописку?
Яна Показати IP 18 Листопада 2016 21:23
Чи можна вклеїти фото в паспорті у ЦНАПі ?Мені виповнилося 25.Чи можна прийти у будь який день? Чи потрібно попередньо записуватися?
люда Показати IP 2 Червня 2017 12:12
Про черги , що їх нема -БРЕХНЯ!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus