USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Перший український 3D мультфільм вийшов у прокат

14 Жовтня 2016 15:05
Перший український 3D - анімаційний фільм “Микита Кожум’яка» вийшов у прокат, - повідомляє Укрінформ.

Отож, мультик уже йде в кінотеатрах, зокрема, і в Луцьку.

Фільм знятий за мотивами однойменної казки Антона Сіяника, режисером картини став Манук Депоян. Зі слів режисера, над фільмом працювали аніматори з багатьох країн.

«Коли ми починали роботу над фільмом, нас було усього 4 людини. Згодом наш колектив розрісся до понад 200 людей, якщо не більше. Над фільмом працювали аніматори з України, з Білорусі, Казахстану, Франції, Італії, Куби, Африки. Основною командою були все ж українські аніматори», - розповів він. Режисер уточнив, що основна робота над фільмом тривала близько двох років. Нагадаємо, що у 2013 році Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на картину виділили понад 3 мільйони.


Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко під час прес-конференції після прем'єри мультфільму сказав: «Я дуже радий, що відбулася прем’єра цієї стрічки. У нас нещодавно закінчився дев’ятий конкурсний відбір проектів, а це – переможець першого. Це був довгий шлях до глядача, але все це було недарма. Це дійсно перший український 3D повнометражний анімаційний фільм. Сподіваємося, що ця стрічка буде цікава і українському глядачу, і глядачам в усьому світі».

Зі слів відомого українського актора Віктора Андрієнка, наразі, у зв’язку з випуском цієї стрічки у прокат, по всій Україні проходить благодійна акція "Подаруй дітям мультфільм", у рамках якої кожна людина може купити ще квиток або кілька на додачу до свого, і ці додаткові квитки потім підуть на благодійні покази для дітей, які не мають можливості потрапити на сеанс. «Вже продано на цей благодійний показ близько 2 тисяч квитків. Цей процес іде по всій Україні, і кожен охочий може хоч сьогодні купити квиток для іншої дитини», - зазначив Андрієнко.

«Микита Кожум’яка» був виготовлений українською анімаційною студією "Panama Grand Prix". Продюсер стрічки - Дмитро Белінський. Один з авторів візуальних спецефектів - Михайло Славов, який займався такими світовими релізами, як "Форсаж-6" та "Аліса у Задзеркаллі". Консультант з візуальних спецефектів - спеціаліст з комп’ютерної графіки Марк Пінхейро, попереднім проектом якого була "Гра престолів". Працювати над сценарієм допомагав Філ Паркер, який консультував авторів оскароносної анімації «Воллес і Громміт та прокляття кролика-перевертня».

Завдяки сюжету та комп’ютерній графіці рівня світових студій прем’єра стрічки відбудеться у понад 20-ти країнах: від Японії до Західної Європи та США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
3D Показати IP 14 Жовтня 2016 20:50
2D

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus