USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Українські шерифи»: у Луцьку безплатно покажуть фільм, номінований на «Оскар»

29 Листопада 2016 11:57
Документальний фільм «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука презентуватиме у Луцьку ХІІІ Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Це історія про двох чоловіків села Стара Збур’ївка Херсонської області, які взялися охороняти громадський порядок. Вони то рятують жінку від анаконди, то вселяють безпритульного Колю в порожню хату (щоб він, нарешті, став людиною), то вберігають неписьменного Індіанця від неминучого арешту... Це село для них – то їхня країна.

Зйомки фільму тривали 4 роки, після чого обидва герої перемогли на місцевих виборах 2015 року і стали депутатами сільської ради.

Перегляд і обговорення фільму відбудеться 29 листопада о 17:00 в актовій залі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, - пвідомляють організатори.

Вхід вільний.



Світова прем’єра стрічки відбулася рівно рік тому (в листопаді 2015 року) на Амстердамському міжнародному документальному кінофестивалі, де й отримала Спеціальний приз журі за найкращий повнометражний документальний фільм. Другий приз дістався вже в Україні на Міжнародному фестивалі Docudays UA у березні 2016 року. А вже в 2017 році стрічка представлятиме Україну на престижній премії «Оскар» як найкращий фільм іноземною мовою.

Детальніше про фільми, гостей фестивалю та експертів читайте у групі FacebookDocudaysUA на Волині, а також на сайті Мандрівного фестивалю DocudaysUA



Довідка:

Координатор фестивалю на Волині – ВОГО «Волинський прес-клуб» (Богдана Стельмах – тел.: (066) 203-50-31, (063) 11-96-797, (067) 756-24-20)

Партнери на Волині:

ВОГО «Гендерний центр»

ВОГО «Центр правової допомоги» (м. Ковель)

Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки

Волинська обласна бібліотека для юнацтва

Волинський коледж НУХТ

ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці»

Громадська приймальня УГСПЛ у місті Луцьку

Жіночий клуб

КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система»

Книгарня «Є» у місті Луцьку

Луцький педагогічний коледж

Молодіжний центр Волині

Палац культури міста Луцька

CБУ у Волинській області

Управління освіти Луцької міської ради

Управління патрульної поліції у місті Луцьку

Факультет іноземної філології СНУ імені Лесі Українки

Юридичний факультет СНУ імені Лесі Українки

LutskNightCinema

Організатори Міжнародного фестивалю – Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО «Південь», Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Партнери – Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини DocudaysUAвідбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus