USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині у сільській школі встановили мультимедійне обладнання

23 Лютого 2017 22:51
Село Бобли – найбільше на Турійщині. До складу місцевої сільської ради також входять сусідні населені пункти Оса і Ревушки. Боблівські школярі завойовують призові місця у районних та обласних конкурсах, олімпіадах, спортивних змаганнях. За результатами ДПА 2015-2016 навчального року, яка відбувалася у формі ЗНО з української мови та історії, одинадцятикласники цієї школи показали найкращі результати серед учнів ЗОШ Турійщини.

Щоб досягти ще кращих результатів та осучаснити навчальний процес, учителі вирішили придбати мультимедійне обладнання. Тим паче, що в школі доступна мережа інтернет. Ініціативна група батьків та педагогів взяла участь у конкурсі проектів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Вони подали на розгляд у турійське представництво Фонду проект «Сільській школі – сучасні інформаційні технології» і здобули перемогу, інформують у прес-службі Фонду.

«На уроках тепер значно цікавіше, – каже дев’ятикласниця Зоряна Петрук. – Ми переглядаємо наукові фільми, цікаві відео­фрагменти. Раніше це було можливо лише в комп’ютерному класі, тепер – у всіх».
Учителька початкових класів Ганна Шуманська переконана: розказати інформацію – це одне, а побачити – зовсім інше.

«Ми дбаємо про оптимальні умови для навчання та виховання учнів. А для цього педагоги потребували переносного мультимедійного обладнання, без якого сучасна школа не може існувати. Проектор і ноутбук використовуємо на уроках і позакласних заходах. Це оптимізує навчальний процес», – каже Ганна Шуманська.
За словами Людмили Микитюк, мами двох школярів, діти щодня розповідають, які цікаві відеопрезентації переглядали на уроках. Особливо це до вподоби учням молодших класів.
Директор місцевої школи, голова Турійської районної парторганізації «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Сергій Власюк наголошує: придбати мультимедійний комплекс стало можливо завдяки активній громаді села.

«Ще у 2012 році за ініціативи Ганни Шуманської в Боблах створили громадську організацію «Моноліт». Люди зрозуміли, що один у полі – не воїн. Громада брала участь у проектах, відтак ми відремонтували спортзал, санвузли й душові кабіни. Також перекрили дах школи і встановили 14 сонячних батарей. Спочатку люди не надто активно долучалися до співфінансування. Однак побачили, що це все – для громади, що в селі можна навести лад. Коли подавали проект на придбання мультимедійного комплексу, посильний внесок зробили всі батьки», – провадить Сергій Власюк.
Керівник турійського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олена Мазурак зазначає: таким проектам у загальноосвітніх школах треба максимально сприяти. Адже в навчальних закладах дітки здобувають освіту, формують світогляд.
«Важливо, коли вчитель хоче застосовувати новітні технології. Відповідно, тоді учні хочуть вчитися, а вчителі – давати знання. У Турійському районі на умовах співфінансування із Фондом у 2016 році реалізовано 16 проектів, із яких 14 – у ЗОШ або дитсадках», – підсумувала Олена Мазурак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Волинянин Показати IP 23 Лютого 2017 23:13
Сучасні технології, на допотопній парті , уважніше панове укропівці, ще декіька сотень і прекрасна картина. а так біля розбитого корита.
Активіст до Волинянин Показати IP 24 Лютого 2017 07:39
Зате всі діти в вишиванках! Молодці!
Позапартійний Показати IP 24 Лютого 2017 08:41
Педагогічному колективу міцного здоров"я і творчих ідей, діткам успіхів і нагород

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus