USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Учні луцької школи №12 отримали новенькі парти

17 Лютого 2017 18:07
Першокласникам важко тривалий час незворушно сидіти на одному місці, при цьому ще й зосереджено слухати вчителя. Небайдужі батьки Луцької ЗОШ №12 звернулися у фонд розвитку цього навчального закладу з проханням посприяти в придбанні нових шкільних парт та стільців для учнів початкових класів.

Відтак на умовах співфінансування з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» було придбано 30 шкільних комплектів – сучасні парти та стільці, які можна регулювати під зріст дитини.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Через брак державного фінансування освітньої галузі турботи про матеріальне забезпечення шкіл здебільшого лягли на плечі батьків. Ремонт та утеплення кабінетів, заміна вікон, дверей, освітлення в класах – проблеми, які потрібно розв’язувати нагально. Однією з найактуальніших залишається заміна старих парт, адже здоров’я дітей не менш важливе, ніж навчання.

Особливо це питання хвилює батьків, дітки яких навчаються у початкових класах.

«До нас звернулися батьки першокласників із проханням допомогти придбати парти для маленьких школяриків, адже старі були ще ровесниками школи, незручними та габаритними. Тому придбання нових було на часі. Ми закупили нові сучасні парти та стільці у два класи. Також нещодавно придбали ноутбук до мультимедійної системи для ще однієї класної кімнати. Усе це стало можливим завдяки залученню зовнішніх додаткових коштів, зокрема з Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», – розповіла голова фонду розвитку ЗОШ №12 Іванна Мазурок.

До речі, цей фонд розвитку почав роботу одним із перших у Луцьку, і в лютому цього року вже відзначатиме першу річницю. За цей час вдалося зробити багато:

придбати зоровий тренажер, щоб відпочивали очі, декорації та костюми для театральних постановок, організувати екскурсію школярів у зоопарк, резиденцію Діда Мороза тощо.

«Спочатку батьки обережно ставилися до ідеї створення фонду розвитку. Та нині усе більше мам і тат долучаються до цієї ініціативи й допомагають нам. Ми налагоджуємо тісний контакт і з педагогічним колективом школи, адже тільки спільними зусиллями зможемо досягнути кращих результатів. Планів на цей рік багато, думаю, що нам вдасться залучити додаткові кошти на заплановані фондом проекти».

Мама першокласниці Катерина Приходько вважає, що робота фонду є ефективною і дає реальні результати. Активні батьки не залишаються осторонь проблем, а намагаються їх розв’язувати швидко і вигідно. Як приклад – придбання ноутбука та нових парт.

«Старі парти калічили спинки наших діток. Вони були з’єднані зі стільцями, школярики мусили сидіти в одному положенні тривалий час. Нові парти регулюються під зріст та індивідуальні характеристики дитини. Це запобігатиме виникненню сколіозу та формуватиме правильну поставу. Тепер їм стало зручно і комфортно навчатися, а батьки спокійні за здоров’я своїх дітей», – каже Катерина Приходько.

Підтримують ініціативу батьків і вчителі. Ірина Ковтонюк, класовод 1-А класу, в який було придбано ноутбук до мультимедійного обладнання, зазначила:

«Зараз важко уявити уроки без сучасних технологій – мультимедійного обладнання, ноутбука. Це допомагає і вчителю змістовніше підготуватися до уроків, і учням цікавіше сприймати матеріал. Розвиває дітей, дає їм більш реалістичне сприйняття природних явищ, процесів. Також ми можемо інтегрувати уроки, наприклад, читання, музику та природознавство, коли діти читають, дивляться і слухають тварин, звуки природи. Усе це створює сприятливу атмосферу для якісного навчального процесу».

Керівник Офісу розвитку кварталу на вул. Ковельській Олег Кочкін розповів, що неодноразово батьки, які мають дітей шкільного віку, зверталися до них із проханням допомогти покращити умови навчання. У рамках реалізації програми «Сучасна освіта» було започатковано діяльність фондів розвитку навчальних закладів. Зараз уже зареєстровано і діє 19 таких фондів розвитку.

«Спочатку ми надавали юридичні консультації, допомагали з оформленням установчих документів, написанням статутів. Далі почали надавати й фінансову допомогу, щоб фонди розвитку шкіл змогли реалізувати свої плани. Зараз школи, де діють фонди, можуть похвалитися новенькими партами, мультимедійним обладнанням, покращеними умовами навчання. Усе це дозволяє зберегти здоров’я наших дітей і забезпечити якісний навчальний процес, а іншим закладам продемонструвати ефективність фондів розвитку», – підсумував Олег Кочкін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 17 Лютого 2017 18:47
А чому ж не пишуть в новинах коли батьки за власний кошт купляють парти дітям, а не олігархи?
Мама до Анонім Показати IP 18 Лютого 2017 11:39
Не уважно читали. Фонд розвитку в школі створений батьками, а отже і купували все батьки. Частину коштів на умовах співфінансування дав Фонд Тільки разом, іншу частину оплачували батьки або з власної кишені, або залучали інші джерела
Батьки Показати IP 17 Лютого 2017 19:56
А що за чортівня з 13 школою шириться Луцьком? Ніби Чорнуха хоче закрити школу,а на тій ділянці будувати багатоповерхівку. Це маячня,чи ні і як до неї відноситись? Геть дах їм всім зірвало.А заступник Киця, як став чиновником,зрадив освіту. Висловлюється,що школа не перспективна.Чи може йому Чорнуха запропонував квартиру в тому будинку?
Мама Показати IP 18 Лютого 2017 10:23
Світлана Леонтіївна Мосійчук 12 школа для мене є одним з найкращих педагогів.Успіхів вам.Натхнення.Здоров я...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus